Çözüldü Mavi ekran hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

avbahar

Hectopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Merhabalar, bilgisayarımı topladığım zamanlarda pek görmemekle birlikte (ya da sürekli oyun oynadığımdan dolayı çıkmadı) uzun süredir mavi ekran hatalarından kurtulamıyorum. Önce bir çözüm buldum fakat kısmen çözüldü tamamiyle çözemedim ne yazık ki. Minidump dosyalarını okuyabilen birileri varsa bana gerçekten çok yardımcı olur çünkü sorun nerede gerçekten bulmam çok zor bu şekilde. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL en fazla aldığım hatadır. Bunun dışında bir-iki farklı hata alabiliyorum nadir de olsa. Gün içinde 1-2 kez alıyorum mavi ekranı ancak oyun oynarken aldığım söylenemez. RAM'ler, SSD test edildi İnternet üzerindeki videolarda neredeyse her çözümü denedim ama tam olarak kurtulamadım. BIOS güncel Driver'lar da keza güncel. Format attım birkaç kere yararını göremedim. Sistem ayrı ayrı toplandı gönderebileceğim bir servis yok ve tamircilere de son çare başvurmayı düşünüyorum pek güvenemediğimden dolayı.
Sistem;
Gigabyte A320M - S2H.
Ryzen5 3600.
AMD Radeon RX570.
Corsair RAM 2X8.
500W PSU.
Minidump:
.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1) Klavye ve mouse cihazınızı çıkartın. Gaming ürünü ise sürücülerini kurun. Hatta tüm USB cihazları çıkartın. Sonra da Klavye ve mouse cihazlarınız ayrı bir USB portuna takılı bir biçimde kullanın

2) Wi-Fi sürücünüzün daha güncel bir sürümünü indirin ve kurun. Ayrıca Wi-Fi cihazınızı başka bir USB portuna takın.

3) Aşağıdaki sürücüyü indirin. Daha sonra DDU ile ses sürücünüzü kaldırın ve PC yeniden başladığı zaman PC'nin internet bağlantısını kesin. Yoksa Windows Update kendi yüklemeye çalışır. Ayrıca PC yeniden açılınca size indirin dediğim sürücüyü kurun.

4) BIOS güncelleyin. Güncel BIOS dosyanızı aşağıdan indirin ve sonra da kurun.

5) Eski bir Windows sürümü kullanıyorsunuz. Windows Update ile daha güncel bir sürüme geçiş yapın.

6) Aşağıdaki rehberi okuyun ve uygulayın. İşlem bitince o pencerenin ekran alıntısını paylaşmalısınız bu arada.
Minidump dosyaları okuyabilen biri yok mu gerçekten.😞
@Murat5038 sizi etiketlemek zorunda kaldım bunun icin kusura bakmayın ama gerçekten çözebilecek biri yok sanırım. Sizin mavi ekrandan anladığınızı görmüştüm yardımcı olur musunuz bana da :(

Son düzenleme:
1) Klavye ve mouse cihazınızı çıkartın. Gaming ürünü ise sürücülerini kurun. Hatta tüm USB cihazları çıkartın. Sonra da Klavye ve mouse cihazlarınız ayrı bir USB portuna takılı bir biçimde kullanın

2) Wi-Fi sürücünüzün daha güncel bir sürümünü indirin ve kurun. Ayrıca Wi-Fi cihazınızı başka bir USB portuna takın.

3) Aşağıdaki sürücüyü indirin. Daha sonra DDU ile ses sürücünüzü kaldırın ve PC yeniden başladığı zaman PC'nin internet bağlantısını kesin. Yoksa Windows Update kendi yüklemeye çalışır. Ayrıca PC yeniden açılınca size indirin dediğim sürücüyü kurun.

5) Eski bir Windows sürümü kullanıyorsunuz. Windows Update ile daha güncel bir sürüme geçiş yapın.

6) Aşağıdaki rehberi okuyun ve uygulayın. İşlem bitince o pencerenin ekran alıntısını paylaşmalısınız bu arada.

Son düzenleme:
Çözüm
1) Klavye ve mouse cihazınızı çıkartın. Gaming ürünü ise sürücülerini kurun. Hatta tüm USB cihazları çıkartın. Sonra da klavye ve mouse cihazlarınız ayrı bir USB portuna takılı bir biçimde kullanın.

Başka bir konu daha açmıştım orada durumu güncelledim hocam sorun çözüldü teşekkürler.

@Murat5038 sizi etiketlemek zorunda kaldım bunun icin kusura bakmayın ama gerçekten çözebilecek biri yok sanırım. Sizin mavi ekrandan anladığınızı görmüştüm yardımcı olur musunuz bana da :(
Etiketin o zaman işlemediğinden görmemişim. Şimdi gördüm anca konu öne çıkınca :)
Bende yeni PC dizdim 1 ay oldu 3-4 kere mavi ekran verdi durup duruken nedeni de anlamadım.
Konu sahibinin dediği gibi. Kendi konunuzu açıp sorun dosyalarla birlikte.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı