Mavi Ekran Hatası - Driver IRQL not less or Equal

izniburak

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Web Devepoler
Arkadaşlar merhaba.

Windows 8.1 kullanıyorum. Bazı zamanlar oyun oynarken mavi ekranda DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL (igdkmd64.sys) hatası alıyorum. Yaptığım araştırmalarda intel ekran kartının driver'inden kaynaklı olduğunu öğrendim. Yani genelde öyle yazmışlar. Intel'in Detect sayfasını kullanarak, donanımlarıma baktırarak, ben de bulunan intel ekran kartı sürücüsü için en son yayınlanan driver'i, intel'in sitesinden indirdim. Fakat bu driver'i yüklemeye çalışırken "Yüklenmekte olan sürücü bu bilgisayar için doğrulanmamış. Lütfen bilgisayarın üreticisine başvurarak uygun sürücüyü edinin." uyarısı alıyorum ve sürücüyü kuramıyorum.

Bilgisayarımın markası Asus - Modeli: N550JV

Minidump dosyalarını upload ettim. Buradan bakabilirsiniz.

Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda bana yardımcı olabilirseniz, sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sürümün 208 değilse güncelle:
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/N550JV/N550JVAS208.zip
İşletim sistemini Win8.1 X64 olarak sürücüleri veriyorum.
Link
Link
***Sürücüleri kurmadan önce DDU ile Intel ve NVIDIA sürücülerini kaldır. Verdiğim Intel sürücünü yükle sonra bilgisayarı yeniden başlat. Açıldıktan sonra verdiğim NVIDIA sürücüsünü kur.

BIOS sürümün 208 değilse güncelle:
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/N550JV/N550JVAS208.zip
İşletim sistemini Win8.1 X64 olarak sürücüleri veriyorum.
Link
Link
***Sürücüleri kurmadan önce DDU ile Intel ve NVIDIA sürücülerini kaldır. Verdiğim Intel sürücünü yükle sonra bilgisayarı yeniden başlat. Açıldıktan sonra verdiğim NVIDIA sürücüsünü kur.

Teşekkürler hocam. Deneyeceğim. DDU dediğiniz Display Driver Uninstaller programı değil mi? Yanlış olmasın :)

Evet onu diyorum. Forumda konuyu paylaşmıştım.

Hocam tekrar merhabalar.

Dediklerinizi yaptım, ve driverlerim en güncel haline geldi. Sorun yok. Lakin bu işlemi yaptıktan sonra yeniden bir deneme amaçlı oyun oynamak istedim. fifa14 oynarken 5-6 maç sonra yine bu hatayı verdi. Driverlerde güncel. Bu sefer noldu anlamadım. Acaba başka bir sebepten kaynaklı olabilir mi bu durum? Gerçi sonra yoğunluktan oynama fırsatım olmadı tekrar denemedim ama, 1. - 2. denemem de yine hata aldım yani söylediğim gibi. Başka ne gibi bir problem bu hataya sebep verebilir?

Yeni olan dump dosyalarını paylaşırsan bakarız nedenine :)

Hocam şu an baktım minidump klasörü boş gözüküyor ama, tekrar hata aldığımda bakacağım ve size bilgi vereceğim. İlginiz için çok teşekkürler gerçekten.

Yeni olan dump dosyalarını paylaşırsan bakarız nedenine :)

Hocam GTA IV oynuyordum ve şükür hata aldım :) Dosyayı upload ettim, yardımcı olabilirseniz çok sevincem. minidumpxxx.rar — Yandex.Disk

@Murat5038

İntel ekran kartını güncelle, Atheros sürücünü güncelle, İntel Widi sürücünü güncelle(varsa), Asus araçlarını kaldır, Realtek sürücünü güncelle, ATK sürücünü de güncelle.
Altta tarama önerisini yap sonuçlarıı ver eğer verdiğim dosyaların içinde bu yoksa bunu manuel olarak bul ve sil: rikvm_38F51D56.sys
GetSystemİnfo Rapor Oluşturma Resimli Anlatım | Technopat Sosyal
Bunu uygula linki ver. İmzada olan sistem tarama 2 olanı ile tara ve bittiğinde save result yapıp txt dosyasını paylaş.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı