Mavi Ekran Hatası - Driver IRQL not less or Equal

izniburak

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Web Devepoler
Arkadaşlar merhaba.

Windows 8.1 kullanıyorum. Bazı zamanlar oyun oynarken mavi ekranda DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL (igdkmd64.sys) hatası alıyorum. Yaptığım araştırmalarda intel ekran kartının driver'inden kaynaklı olduğunu öğrendim. Yani genelde öyle yazmışlar. Intel'in Detect sayfasını kullanarak, donanımlarıma baktırarak, ben de bulunan intel ekran kartı sürücüsü için en son yayınlanan driver'i, intel'in sitesinden indirdim. Fakat bu driver'i yüklemeye çalışırken "Yüklenmekte olan sürücü bu bilgisayar için doğrulanmamış. Lütfen bilgisayarın üreticisine başvurarak uygun sürücüyü edinin." uyarısı alıyorum ve sürücüyü kuramıyorum.

Bilgisayarımın markası Asus - Modeli: N550JV

Minidump dosyalarını upload ettim. Buradan bakabilirsiniz.

Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda bana yardımcı olabilirseniz, sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İntel ekran kartını güncelle, Atheros sürücünü güncelle, İntel Widi sürücünü güncelle(varsa), Asus araçlarını kaldır, Realtek sürücünü güncelle, ATK sürücünü de güncelle.
Altta tarama önerisini yap sonuçlarıı ver eğer verdiğim dosyaların içinde bu yoksa bunu manuel olarak bul ve sil: rikvm_38F51D56.sys
GetSystemİnfo Rapor Oluşturma Resimli Anlatım | Technopat Sosyal
Bunu uygula linki ver. İmzada olan sistem tarama 2 olanı ile tara ve bittiğinde save result yapıp txt dosyasını paylaş.
Uygun bir vaktimde hepsine bakmaya çalışacağım hocam. Ne uğraştırıcı bir şeymiş. Net olarak sebebi belli değil mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sebebi dediğim yazılımlar. Tek bir sebep istiyorsan sürücü problemi.

Aslında en temizi format atıp, driverleri en baştan kurmak falan olabilir. Hatırladığım kadarıyla Windows 8'de böyle bir problem yaşamadım. Windows 8.1'e upgrade edince sistemi, sonra oldu gibi. Sanırım 8.1 ile uyuşmayan sürücülerden kaynaklı olabilir. Dediğiniz çoğu sürücüyü de güncelledim. İntel, Nvida, Realtek, Qualcomm hepsini güncelledim ama, yine hata verdi. Çok sinirim bozuluyor işin aslı. Bilgisayarı aldığımda formatlamadım, içerisinde kurulu Windows 8 Single Language vardı, sonra upgrade edince 8.1 oldu. Lisans kodumu da bilmiyorum windows için, yeniden kuruyum desem. Nasıl ulaşırım acaba bu bilgilere?

Eğer bilgisayar Win8 lisanslı geldi ise ve sen bunu almak istiyorsan:
BIOS'a gömülü Oem key öğrenme programı | Technopat Sosyal
Buradan alabilirsin.

evet. Windows 8 Single Language vardı. Upgrade'den Windows 8.1 Single Language oldu. Bu dediğiniz yöntemle OEM KEY'i öğrenirsem, birde çalışır ve sağlam bir Windows 8.1 Single Language kurulum dosyalarını bulmam gerekecek. Ayrıca, dediğim gibi bilgisayar ilk alındığında Win 8'di. Bu elde edeceğim key Win 8.1 de çalışacak mı yoksa yine Win 8 kurup, ordan upgrade falan mı yapmam gerek?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı