Mavi ekran hatası 'unexpected store exception'

İşletim sistemi
Windows 10

draqon123

Kilopat
Daha fazla  
Yeni klasör.rar arkadaşlar birkaç haftadır 'unexpexted Store exception' diye bir mavi ekran hatası alıyorum ve bilgisayarı sıfırlamama rağmen hata düzelmedi. BIOS güncel ve internetteki yer alan bazı tavsiyeleri dinlediğimde yardımı olmadı. DMP dosyalarını paylaştım, rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum .dmp uzantılı dosyalarına baktım. Unexpected Store Exception hatası aldığını gözlemlemedim. Ancak Driver Power State Failure hatan bulunmakta. Ekran kartı sürücüsünü güncelle. Sanırım bir de antivirüs programın ile alakalı bir hata var. Avast ise onu kaldırmanı yerine Kaspersky kurmanı öneriyorum.

SFC /scannow komutunu kullanarak bilgisayarını tara. BIOS güncel değilse güncelle.

Dostum .dmp uzantılı dosyalarına baktım. Unexpected Store exception hatası aldığını gözlemlemedim. Ancak driver Power state failure hatan bulunmakta. Ekran kartı sürücüsünü güncelle. Sanırım bir de antivirüs programın ile alakalı bir hata var. Avast ise onu kaldırmanı yerine Kaspersky kurmanı öneriyorum.

Sfc /scannow komutunu kullanarak bilgisayarını tara. BIOS güncel değilse güncelle.

Cevabınız için teşekkür ederim. Bilgisayar biraz eski ve oyun oynayınca ısınıyor ve ısınınca kapanıyor. Bugün hiç oyun oynamadım ve uzun süre açık kalmasına rağmen hiç kapanmadı. Bunun sebebi ne olabilir acaba yani ben uzun zamandır değişiklik yapmadım Avast'ı yıllardır kullanırım ekran kartı sürücüsü de önceden beri aynı. Ne oldu da bunlar sorun olmaya başladı ve bilgisayarı ısınınca bu hatayı veriyor.

Ethernet adaptörün donanım kimliğini paylaş. Sürücüsünü güncellemek için istiyorum. Ek olarak modelini söyler misin?

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar?

Ekran kartı sürücüsünü güncelle. Güncellemeyi bilmiyorsan söyle yardım etmeye çalışırım.

USB portu olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portlar boşta kalsın.

Diskine HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yap ve "health" sekmesini paylaş.

Laptopun içini açıp bir şeyler yaptınız mı?

Windows 10 sürümün güncel değil. Windows 10 sürümünü güncellemelisin. Windows güncelleştirmesi var mı diye kontrol et. Güncelleme varsa yap tabii.

Bilgisayarın sürekli ısınıp kapanıyorsa termal macun değişim zamanı geldi de çatıyor demektir. Termal macunu yenilemelisin, ısınma sorununu çözecektir.
@draqon123 Dostum affına sığınıyorum. Unexpected Store Exception hatası aldığını görmedim dedim ancak 3 kere bu hatayı aldığını şimdi fark ettim. DeBugger aracı indirince çıktı ortaya. ACPI.sys ve pds.sys adlı dosyalarda hatalar var. HDD belleğin fişi çekmiş olabilir. Depolama alakalı bir sorun.

Son düzenleme:
Bilgisayarın sürekli ısınıp kapanıyorsa termal macun değişim zamanı geldi de çatıyor demektir. Termal macunu yenilemelisin, ısınma sorununu çözecektir.
@draqon123 Dostum affına sığınıyorum. Unexpected Store Exception hatası aldığını görmedim dedim ancak 3 kere bu hatayı aldığını şimdi fark ettim. DeBugger aracı indirince çıktı ortaya. ACPI.sys ve pds.sys adlı dosyalarda hatalar var. HDD belleğin fişi çekmiş olabilir. Depolama alakalı bir sorun.
kusura bakmayın tam olarak anlamadım HDD belleğin fişini çekmiş olabilir derken tam olarak neyi kastettiniz. Laptopu açıp çıkan kablo varmı diye kontrol mu etmeliyim yoksa mecazi bir ifade mi kullandınız

Mecazi bir ifade kullandım. HDD belleğiniz artık ömrünü yitirmiş olabilir. HD Tune ile tarama yapıp fotoğraflarını bana yollamanızı rica edebilir miyim? Ve kullandıysanız yine mavi ekrana düştü mü?

Ethernet adaptörün donanım kimliğini paylaş. Sürücüsünü güncellemek için istiyorum. Ek olarak modelini söyler misin?

Ekran kartı sürücüsünü güncelle. Güncellemeyi bilmiyorsan söyle yardım etmeye çalışırım.

USB portu olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portlar boşta kalsın.

Diskine HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yap ve "health" sekmesini paylaş.

Windows 10 sürümün güncel değil. Windows 10 sürümünü güncellemelisin. Windows güncelleştirmesi var mı diye kontrol et. Güncelleme varsa yap

Windows 10 sürümün güncel değil. Windows 10 sürümünü güncellemelisin. Windows güncelleştirmesi var mı diye kontrol et. Güncelleme varsa yap tabii.
ekran kartı sürücüsünü güncelleme işini geforce experience ile yapıyorum ve güncel gösteriyor. diğer güncellemeler ise yapılamıyor. Şöyle ki ben bu bilgisayarda ne zaman Windows update i açıp güncelleme yapmaya çalışsam hep hata veriyor. Uzun zamandır böyle. diğer dediklerinizi yapıp sonucu paylaşacağım teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı