Mavi ekran hatası ve SSD BIOS'ta görünmüyor

hasan8833

Centipat
Merhaba. Dün akşam laptopta belgesel izlerken birden mavi ekran verdi ve kapatıp açtğımda Windows başlamadı, sürekli garip garip hatalar verdi.

BIOS'tan baktığımda Windows'un yüklü olduğu 24 GB SanDisk SSD görünmüyor sadece 500 GB WD depolama diskim görünüyordu.

Disklerin ikisini de söküp sırayla sisteme bağlayıp denedim ama durum aynı, SSD bağlıyken AHCI-compatible modları denedim yine görmüyor, HDD ise tek başına sisteme takınca BIOS'ta RAID seçeneği çıkmıyor, illa SSD ile birlikte bağlayınca çıkıyor RAID.

HDD'ye Windows kurdum mecburen ve başlangıçta bana hangi işletim sistemini seçeceğimi soruyor, yani SSD görünmüyor BIOS'ta ama sistemde iki Windows yüklüymüş gibi başlangıçta seçmemi söylüyor, SSD'ye yüklü Windows'u seçtiğimde yine hatalar verip başlamıyor.

SSD bozulmuş mu sizce, BIOS'ta görünmüyor ve bozulmuş olsa başlangıçta neden iki işletim sistemi varmış gibi seçmemi soruyor olabilir?

Laptop: Lenovo Ideapad S400U (BIOS güncellemesi yok bu modelde)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…