Mavi ekran hatası

tokuchitouaa

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, mavi ekran hatasını yaklaşık 3 haftadır 2 gün aralıklarla alıyorum. Ve her aldığımda format atıyorum. Başka bir konuda benden minidump dosyaları istendi fakat güvenli modda bile bilgisayarım donduğu için minidump dosyalarına erişemiyorum. Bu sorunu bir türlü halledemedim. Birden fazla mavi ekran hata kodu aldım ama en çok aldığım hata kodu: Critical procces dıed. Bu arada bilgisayarımda harici hiçbir uygulama yok mavi ekran vereceği için oyun, virüs koruması vb. uygulamalar yok. BIOS sürümüm güncel.

Not: Bu hatalar başlamadan hemen önce SSD'i taktırdım. Ve bilgisayarıma su dökülmüştü 6 tane chipset yandığı için değişim yapıldı.

Herkese merhaba, mavi ekran hatasını yaklaşık 3 haftadır 2 gün aralıklarla alıyorum. Ve her aldığımda format atıyorum. Başka bir konuda benden minidump dosyaları istendi fakat güvenli modda bile bilgisayarım donduğu için minidump dosyalarına erişemiyorum. Bu sorunu bir türlü halledemedim. Birden fazla mavi ekran hata kodu aldım ama en çok aldığım hata kodu: Critical procces dıed. Bu arada bilgisayarımda harici hiçbir uygulama yok mavi ekran vereceği için oyun, virüs koruması vb. uygulamalar yok. BIOS sürümüm güncel.

Not: Bu hatalar başlamadan hemen önce SSD'i taktırdım. Ve bilgisayarıma su dökülmüştü 6 tane chipset yandığı için değişim yapıldı.

Format at ve yine mavi ekran alırsan alttaki dosya adını örneğin örnek.sys söyle.

Artı -5 Eksi
Her mavi ekran aldığınızda format atmak sorunu çözmez. Zaten format atmanıza rağmen mavi ekran alıyorsanız donanımsal sorun var demek.

Donanımsal müdahale olan anakarttan pek hayır geleceğini düşünmüyorum. Değiştirmeniz güzel bir çözüm denemesi olacaktır.

Onun dışında, Minidump dosyalarınıza erişmekten başka yapacak pek bir şey yok. Dosyalara bir şekilde ulaşmanız gerek, olmazsa USB belleğe Linux yazdırıp sistemi USB bellekten açıp (Live USB) dosyaları alabilirsiniz.

Yine de ulaşamazsanız belki hata aldığınız anların fotoğrafını atabilirsiniz ama bir şeyler çıkarabilir miyiz, emin değilim.

Tam sistem özellikleriniz nedir?

Son düzenleme:
Bence siz dikkatli okumamışsınız.

Pardon çok özür dilerim kenardan gelen bildirimlere bakmaya çalışıyordum bir yandan.

Değişen chipsetleri kontrol et ve chipsetleri kim değiştirdi.

Donanımsal müdahale olan anakarttan pek hayır geleceğini düşünmüyorum. Değiştirmeniz güzel bir çözüm denemesi olacaktır.
Tam olarak fikrim. Zaten bir anakartta 6 tane çip değiştiren bilgisayarcının amacı bana göre seni yolmaktır. Ulan 6 tane çip mi değişir, dürzü. Sinirlendim buradan.

Minidump yoksa foto paylaş ama cidden 6 tane çipi değişen cihazdan hayır gelmez. Net.

Neden dersen de hiçbir çip değişimi (reballing), fabrikadaki kadar iyi olamaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı