Çözüldü Mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

punbly

Hectopat
Daha fazla  
Yeni topladığım bilgisayarım topladığımdan beri mavi ekran veriyor. Minidump dosyalarını inceledim ve bellek sorunu olduğunu düşündüm. Memtest yaptığımda ise 0 hata çıktı. Tüm testlerin sonucu 0 error. Çoğunlukla oyunlarda mavi ekran veriyor. Minidump dosyalarını bırakıyorum.

minidump

Çözüm
  • RGB Fusion yazılımını kaldırın.
  • BattlEye launcher'ı kaldırın.
  • EasyAntiChea yazılımını kadlırın.
  • Internet Download Manager yazılımını kaldırın.
  • Logitech yazılımlarını kaldırın.
  • DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırın ve WHQL sürümü yükleyin.
  • USB ile ses alıyorsanız çıkarın.
  • Rhberi uygulayın.
  • Rhberi uygulayın.

Çözüm
  • Rhberi uygulayın.
Öncelikle teşekkür ederim. Kaldır dediğiniz uygulamaların yarısını yıllardır kullanıyorum ve bazılarını kullanmam şart.(usb ses kartı gibi) Bunların hepsini yapmam şart mı yoksa aralarından biri mi sorun yaratmakta?

Kusura bakmayın tekrar açıyorum konuyu ama PUBG'yi sildikten sonra tekrar yükledim(BattleEye Launcher ile beraber) ve tekrar crash yedim.

Üstüne bir daha denedikten sonra mavi ekran ve bir daha crash. Eskiden kullandığım uygulamaların aynısı yüklü fakat tek bir şey hariç. Anakart sürücüleri. Eskiden MSI anakart kullanıyordum şimdi Gigabyte anakarta geçtim ve sürücüleri farklı.

Ses, Ethernet driveri vs. ya en sonunda format atıp anakart driverlerini kurmayacağım ya da bu sorunlu sürücüyü bulana kadar uğraşacağım. PUBG yüzünden yediğim son mavi ekranın minidump'ını bıraktım.

Yardımlarınız için teşekkürler.
minidump2

Size Vanguard ve Battleye kaldırmanızı söyledim, sorun çıkaran gene onlar gibi.
netaapl64.sy ile karşılaştım internette bir arama yaptım ve "Açıklama : Apple Mobile Device Ethernet" kısmını gördüm anlam veremedim pek. Telefondan mı internet erişiminizi sağlıyorsunuz? Anlamadığımdan @283156 'i etiketleyeceğim.

Rehberi bir daha uygulayın: [Rehber] Eksik ve bozuk SYS dosyalarını onarmak

Chipset sürücünüzü güncelleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mümkünse eski (F51) BIOS sürümüne dönün.

Hangi ekran kartı sürümünü yüklediniz?
@punbly

Size Vanguard ve Battleye kaldırmanızı söyledim, sorun çıkaran gene onlar gibi.
netaapl64.sy ile karşılaştım internette bir arama yaptım ve "Açıklama : Apple Mobile Device Ethernet" kısmını gördüm anlam veremedim pek. Telefondan mı internet erişiminizi sağlıyorsunuz? Anlamadığımdan @283156 'i etiketleyeceğim.

Rehberi bir daha uygulayın: [Rehber] Eksik ve bozuk SYS dosyalarını onarmak

Chipset sürücünüzü güncelleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mümkünse eski (F51) BIOS sürümüne dönün.

Hangi ekran kartı sürümünü yüklediniz?
@punbly

vanguard ve battleye yi kaldırmıştım fakat oynadıgım oyunlar bunları kullandığı için tekrar yüklemek zorunda kaldım. Apple Mobile Device olayı da 1 kere telefonun internetini bağlamıştım ondan öyle gözükebilir. Şu aralar bilgisayar iyice sapıttı ben de temiz kurulum yaptım ekran kartı sürücüsü de her zaman WHQL sürümünü kullanırım yine aynısını yaptım. Mavi ekran yememin sebebi PUBG gibi gözüküyor daha yüklemedim yükleyince bakıcam. BIOS u güncellemeden önce de mavi ekran yiyordum. Chipset sürücülerini de temiz kurulumdan sonra en güncelini kurdum. Mümkün oldukça Gigabyte ın sürücülerini kurmamaya çalışıyorum(gereksizleri) gerçekten biraz özürlü gibi.
Yardımlarınız için teşekkür ederim:D

Vanguard ve BattlEye'yi kaldırmıştım fakat oynadıgım oyunlar bunları kullandığı için tekrar yüklemek zorunda kaldım. Apple Mobile device olayı da 1 kere telefonun internetini bağlamıştım ondan öyle gözükebilir. Şu aralar bilgisayar iyice sapıttı ben de temiz kurulum yaptım ekran kartı sürücüsü de her zaman WHQL sürümünü kullanırım yine aynısını yaptım. Mavi ekran yememin sebebi PUBG gibi gözüküyor daha yüklemedim yükleyince bakacağım. BIOS'u güncellemeden önce de mavi ekran yiyordum. Chipset sürücülerini de temiz kurulumdan sonra en güncelini kurdum. Mümkün oldukça Gigabyte'ın sürücülerini kurmamaya çalışıyorum(gereksizleri) gerçekten biraz özürlü gibi.
Yardımlarınız için teşekkür ederim:D.
Sorun zaten PUBG bunu ilk mesajımda da belirtmiştim.
Battleye ve Vanguard sorun çıkarıyor.

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı