Mavi ekran hatası

bekirbozkurtkoca

Zeptopat
Katılım
7 Nisan 2021
Mesajlar
2
Öncelikle merhaba, Technopat Sosyal ailesi.

Sıkıntım başlıkta da belirttiğim üzere son birkaç haftadır, yeni bir sürücü ya da güncelleme yapmama rağmen etkilendiğim mavi ekran durumu moralimi bozuyor. Her defasında aynı şekilde hata kodu olarak " critical process died" alıyorum. Benzer konulara bakarak "notmyfault" ile dump dosyası oluşturmayı başardım fakat kendi aldığım mavi ekran durumunda hata dosyaları toplanıyor "%" sayan kısım dolmadığı için (birkaç kere denedim ama aynı şekilde kalıyor.)

Ana güç düğmesinden kapatıp, açıyorum bu sebeple oluşmadığı düşünmekteyim. Sistemden mavi ekrana sebep olan dump dosyasını oluşturamadığım için, AIDA64 raporumu bu konuya Google Drive linki üzerinden ekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

AIDA64 raporu:

 
Son düzenleyen: Moderatör:

Enes3078

Gigapat
Sosyal Tayfı
Katılım
28 Nisan 2020
Mesajlar
11.023
Makaleler
4
Çözümler
251
Yer
Malatya
Mavi ekran geldiğinde güç düğmesinden kapatmak yerine beklerseniz dump oluşacaktır. Orada dolan yüzde (%) minidump dosyasının oluşma oranıdır. :)
 
KS
bekirbozkurtkoca

bekirbozkurtkoca

Zeptopat
Katılım
7 Nisan 2021
Mesajlar
2
Mavi ekran geldiğinde güç düğmesinden kapatmak yerine beklerseniz dump oluşacaktır. Orada dolan yüzde (%) minidump dosyasının oluşma oranıdır. :)
ne yazık ki yüzdesel olarak bir yükselme olmuyo yarım saat beklememe rağmen, sadece ''notmyfault'' üstünden attığımda oluşmuştu.
ne yazık ki yüzdesel olarak bir yükselme olmuyo yarım saat beklememe rağmen, sadece ''notmyfault'' üstünden attığımda oluşmuştu.
Ekleme olarak ekleyeyim, reset tuşuyla yeniden başlatma yaptığımda da CMS ayarı ile ilgili bir hata alıyorum biosdan istenen ayarı düzeltmeme rağmen kasayı kapat aç yapmadan o hatadan da kurtulamıyorum, acaba bios sürümü son güncel sürüm fakat yanlış mı yüklendi acaba ?
ne yazık ki yüzdesel olarak bir yükselme olmuyo yarım saat beklememe rağmen, sadece ''notmyfault'' üstünden attığımda oluşmuştu.

Ekleme olarak ekleyeyim, reset tuşuyla yeniden başlatma yaptığımda da CMS ayarı ile ilgili bir hata alıyorum biosdan istenen ayarı düzeltmeme rağmen kasayı kapat aç yapmadan o hatadan da kurtulamıyorum, acaba bios sürümü son güncel sürüm fakat yanlış mı yüklendi acaba ?
Son bir ekleme daha yapıyım kusura bakmayın, yazdıkça aklıma geliyor yaptığım şeyler neyse benzer konular özelinde denenebilecek olan 2 çözümle ilgili olarak powershell üstünden /r scannow ve belleklerde bir sıkıntı olup olmadığına bakmak için windows bellek tanılama işlemlerini yaptım fakat olumsuz bir sonuç çıkmadı.
Sabahtan beri bir hata vermemesine rağmen durduk yere operada youtube açıkken mavi ekran yedim. Dünde belirttiğim gibi fotoğraf olarakta attım, 0% kısmı dolmuyo bu sebeple bende sistemi restart tuşu üzerinden yeniden başlatıyorum. Böyle yaptığımda da ssd ve uefi sistem kurulu olduğu için bios CMS ile ilgili bir hataya geçiyor. Onunda görselini atıyorum, bunun üstesinden gelmek içinde ayarı bios üzerinden değiştirmeme rağmen hatayı vermeye devam ediyor, güç düğmesinden kapatıp arka psu düğmesi kapatıp açarsam anca düzeliyor neden böyle olduğu hakkında en ufak fikrim yok. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Anakart modelim: Asus M5A97 EVO Rev.2
Bios sürümü 2603 son güncel sürüm
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20210408_182225.jpg
    IMG_20210408_182225.jpg
    55,6 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_20210408_182824.jpg
    IMG_20210408_182824.jpg
    127,1 KB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:

Yeni konular

Yukarı