Mavi ekran katası kernel-Power 41

SunSet

Megapat
Katılım
17 Mayıs 2015
Mesajlar
7.844
Çözümler
58
Dizüstü bilgisayarımı kilit ekranına geçirip dişimi fırçalamaya gittim, işim bitince bilgisayarımın yanına gelince bilgisayar kendini yeniden başlatmış.

Minidump

1603655035111.png
 
Son düzenleme:
Bataryanın tam şarj olmaması, hızlı bitmesi gibi problemler de sayılabilir. Recep Baltaş'ın o konudaki videosunu bilmiyorum fakat doğru olduğunu düşünüyorum.
 
Batarya tam şarj oluyor. Şarj aletinde yırtık temazsızlık yok ve şarj aletim de normal bir telefon şarj aleti gibi ısısı var. Hızlı bitme olayı yok genel şarj süresi var aldığım gün gibi. Lenovo benim modelimde genel şikayet 3-4 saat sarjın gitmesi 6 saat kullanım süre yazdığı halde bilgisayarın sitesinde. Bataryam kullanıma bağlı olarak ısısı var yani o da bir telefon bataryanın olduğu bölge sıcaklığı kadar.

Üçlü friz var, şarj aleti ona takıp kullanıyorum. %60 gibi değere sabitleyip genelde friz de kullanırım haftada bir veya iki kere şarjını fuller 2 ay geçince Onekey ile batarya kalibrasyonu yaparım. Bilgisayarımı temiz kullanırım. Bir ara eski anakartta ani kapanma olmuştu 20H2 sürümüne geçtikten bir gün sonra. Yani önceden de Ryzen Controller ve AMD μProf kullanıyordum problem olmamıştı.

Üçlü friz kafası eski duvar frize bağlı takılı hafif dişleri gözüküyor kafasının ağırlığından aşağısı(diş) içeride tam, yukarıda kalan diş gözüküyor tam girmemiş gibi. Ama temazsızlık sorunu yok, ses gelirdi temazsızlık olsa kıvılcım gibi.

Bu dosyaları sildiğim halde neden halen bunlar var gözüküyor? Zaten kalıcı ayar yapmıyor Ryzen Controller. Yeniden başlayınca üreticinin ayarlarına dönüyor.

Garanti test yapmıştı sorun yok demişlerdi anakart değişimi yaptırdığım zaman. Bir seri no, model no ve model isimleri girmemişti geri gönderip onları güncelledi. Bir tek sistem bilgisine girince temel kart ürünü geçersiz ve numarası da NO DPK yazıyor onlar önemli mi?
 
Bir tek sistem bilgisine girince temel kart ürünü geçersiz ve numarası da NO DPK yazıyor onlar önemli mi?
Emin değilim, sizin sorununuz çok derin görünüyor. Anakartı servise yaptırdınız sanırım, servisin orijinal olmayan bir kart takma olasılığı nedir ki?

@Recep Baltaş ve @Murat5038 hocalarımı da etiketleyeyim, müsaitlerse onlar da baksınlar.
 
Murat hocam sorun yoksa ne yapacaksın seri numarayı veya üreticinin yazılımını demişti ama benle servis iletişime geçip geri istedi güncelleyip bilgileri gönderdiler demekki tam güncellememişler. Arkadaşım Legion bilgisayarın anakartını değiştirmişler onun seri no, model no ve model ismi girmişler ama benim söylediğim sistem bilgisinde gözüken bilgiler girmemişler arkadaşıma:) Arkadaşı 15:00'da arayacaklar ona göre bende yönlendireceğim cihazı. Vantage'de oyun modları yok ve IDEAPAD olarak gözüküyor arkadaşın bilgisayarı.

Benim Ideapad 330-15ARR Freedos işletim sistemli, Ideapad 700-15ISK ise Windows 10 ile alınmış bilgisayar.

Benim Ideapad 330-15ARR cihaz;
1603705680491.png


Anakartı değiştirilmemiş Ideapad 700-15ISK
1603705708596.png


Seri numarası, model numarası ve model ismi girildiği halde Lenovo araç çubuğunda önceden modeli yazıyordu, Legion olan arkadaşta anakart değiştirdikten sonra IDEAPAD yazıyor saçmalık. Bunlar hep Lenovo Türkiye servisinde değiştirilmiş orijinal anakartlar. Bunlara hazır üretilip gönderildikleri için ve bu anakartları da farklı donanımlara sahip oldukları için o bilgiler değiştirdiği bilgisayara göre servis tarafından girilmesi gerek

1603705904882.png


@Recep Baltaş Belki Lenovo ile iletişime geçip bu durumu şikayet edebilirler. Lenovo servisi bunu çok yapıyor güncellemiyorlar değiştirince bilgileri. Bilgisayar benim işimi görüyor iade istemiyorum, değişim de yapamıyorum satıcı da yok bu bilgisayar uzun süredir stokta kalmamış. Bu özellikte cihaz alsan aldığımın 2 katı neredeyse fiyat vereceğim laptop da lazım.

Bu bilgisayar arkadaşımın Legion cihazın anakartını değiştirmiş geçen hafta onda da aynı:D
1603706118986.png
 
Son düzenleme:
Windows\System32\pro veya Windows\System32\profile varsa içeriğini paylaş.
İkisi de yok.

İşlemci güç profillerini değiştirmişsin yazılımını kullanıp bundan kaynaklı.
Önceki anakartım da yapmıştım, onları zaten kaldırmıştım anakart değiştirmeden. O profiller nerede ise sileyim? AMD μProf ve HWMonitör ile bakınca işlemcinin profilleri eski değerde gözüküyor. Kullandığım yazılımı yeniden başlatınca profil ayarları sıfırlanıyordu. Üreticinin sunduğu ayarlara geri dönüyordu diyeyim anlaşılması için.
 
AMD μProf ve HWMonitör ile bakınca işlemcinin profilleri eski değerde gözüküyor.
AMD güç profillerindne kaynaklanıyor diyorum sen AMD yazılımından bakıyorum diyorsun :) AMD yazılımlarını kaldır sürücü sadece kalsın üreticilere ait hiçbir yazılım kullanma.
 
AMD yazılımlarını kaldır sürücü sadece kalsın üreticilere ait hiçbir yazılım kullanma.
Onları kaldırdım ya mesajın başında belirtiyor zaten kaldırdıktan sonra kilit ekrana geçtim bilgisayar başına gelince bilgisayar yeniden başlatmış kendi. Yeni anakarta kurmadım Ryzen Controller'i bunla değiştiriliyor değerler:) Bir daha alırsam konuya eklerim hocam.

Büyük ihtimalle AMD μProf kaldırınca bir sıkıntı çıktı yeniden başlatmayınca bilgisayarı kendini yeniden başlattı mavi ekran verip o sırada yoktum bilgisayar yanında. Bir daha almam sanırım alırsam da belirtirim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı