Mavi ekran "KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE" hatası

Hümmett

Kilopat
Katılım
30 Ocak 2018
Mesajlar
126
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, sistemim daha 1 aylık, birçok oyun oynadım bilgisayarı yoracak şekilde, World of Tanks da oynadım sorun çıkmadı ama 2 gündür World of Tanks'a girerken mavi ekran hatası ve başka bir hata başlığı altında ekran kartı çökme yazısı alıyorum. Resimleri ekliyorum bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
 

Dosya Ekleri

  • 2E787B4E-E98C-4B7E-AB52-B528D9FE6445.jpeg
    2E787B4E-E98C-4B7E-AB52-B528D9FE6445.jpeg
    667,8 KB · Görüntüleme: 82
  • 5369A1D9-6DB0-4C61-9768-D8F3E9789DFA.jpeg
    5369A1D9-6DB0-4C61-9768-D8F3E9789DFA.jpeg
    531,6 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anlık hata almamanız güzel. Özellikle normalde oyunda sürekli hata almanız ama şimdi girdiğinizde sorun çıkmaması oldukça ümitlendirici. Fakat konuya çözüldü demek için erken. 1-2 gün daha sistemi kullanıp gözlemleyin, çözülürse işimiz bitmiş demektir. Çözülmemişse de yeni dosyaları atın, bakarım :)

@Bora Dere tekrar merhaba 2 gün önce sorunum çözüldü demiştim ama bugün tekrar yaşadım. İşin ilginç tarafı aynı oyunda yaşadım ve ondan sonra aynı oyunu tekrar oynadım, sıkıntı yok. Başka oyunlarda oynadım yine sıkıntı yok ama bugün girmeye çalıştığımda önce ekran kartı çöktü diye hata verdi ( resmi yukarıda var ) sonra yeniden gir dedim oyuna bu sefer IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası verdi mavi ekranda. Son MDP dosyasını bırakıyorum kontol eder misin? Yeni klasör - Google Drive

Son durum nedir, sorun çözüldü mü?

@Bora Dere merhaba size cevap yazdım az önce ama sanırım iletilmemiş maalesef çözülmedi 2 gün sonra aynı hataları alıyorum ama bu sefer mavi ekran kernel değil IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL olarak veriyor. MDP dosyasını paylaşacağım bugünün tarihi olan son güncel MDP bakarsanız sevinirim. Bu arada size çözüldü dediken sonra oyunlara girdim oynadım sıkıntı yoktu 2 gündür ama özellikle 1 oyunda yapıyor Wolrd of Tanks'ta başka oyunlarda sorun yaşamıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün dosyaları atmanıza gerek yok, son aldığınızı atsanız yeterdi.

Ekran kartınızın modeli nedir, DDU ile kaldırdıktan sonra hangi sürüm sürücüyü kurdunuz?
 
Sorun yine ekran kartında görünüyordu. WoT'e FPS sınırı koyup öyle oynar mısınız bir de? Ayrıca karta OCCT ile test yapsanız da iyi olacak.
 
Sorun yine ekran kartında görünüyordu. Wot'e FPS sınırı koyup öyle oynar mısınız bir de? Ayrıca karta OCCT ile test yapsanız da iyi olacak.

Dediklerinizi deneyeceğim, ancak şöyle bir durum var bilgisayarı ilk açıyorum RDR 2 oynuyorum 3 saat sonra WOT'a giriyorum oyunun giriyor ama menüye ulaşmadan yükleme ekranında hata veriyor ve ilk olarak mavi ekran vermiyor, konuyu açtığımda attığım resimdeki gibi ekran kartı çöktü diyor. Bir de şimdi oyun falan açık değilken normal masaüstündeyken de almaya başladım hatayı.

Arkadaşlar sorun hala devam ediyor, tekrar özetleyeyim WoT harici hiçbir oyunda sorun yaşamıyorum. WOT'a ise bazen giriyor bazen ekran kartı çöktü diyor ve kernel hatası veriyor. Bunu sadece WOT'a girişte yapıyor, oyun içinde yapmıyor yani ekran kartına yük binmediği halde yapabiliyor. Mesela RDR 2 Full ayarlarda ekran kartı zorlanırken bile hata vermiyor, bu hataların devamında artık page faultın nonpaged area hatası almaya başladım ve Chrome'da gezinirken genelde alıyorum. Artık oyuna girmediğim halde masaüstünde dururken bile mavi ekran vermeye başladı ki zaten bilgisayarı ilk topladığımda bu tarz sorunları daha sık yaşıyordum. Serviste toplarken PSU'dan gelen bir kabloyu anakarta takmayı unutmuşlar o yüzdendi. Ondan sonra 1 ay sıkıntısız kullandım ama şu an sorunlar devam etmeye başladı lütfen yardım eder misiniz?

@Bora Dere merhaba, başını ağrıttım ama kusura bakma, sorunlar daha da çoğaldı gibi 1. satırda yazdıklarım yeni ve sorunlar devam ediyor daha ne yapmam lazım bilemiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni dosyaları paylaşın. Anladığım kadarıyla mavi ekranı sadece WoT oynarken alıyorsunuz, doğru mudur?
 
Yeni dosyaları paylaşın. Anladığım kadarıyla mavi ekranı sadece wot oynarken alıyorsunuz, doğru mudur?

Oyun bazında sadece wot oynarken alıyorum ama özellikle altını çizeyim oyuna girdikten sonra hata ya da mavi ekran almıyorum. Sadece Game Center'da oyna dedikten sonra oyunda hesap seçme menüsünde otomatik hesabı seçiyor ve yükleme ekranı başlıyor o arada hata veriyor. Eğer oyuna girebilirisem hata vermeden, daha hata vermiyor. İlk başlarda böyleydi ama sonradan masaüstündeyken hata almaya başladım. Masaüstünde önce kernel Security hatası daha sonra farklı hatalar vermeye başladı. Page faultın nonpaged aera, IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL gibi. Hata kodlarını eve gidince atarım ama yukarıdaki attıklarımdan pek bir farkı yok.

Bir eski ekran kartı sürücüsü ile dener misin?

Hatayı şu anki güncel ekran kartı sürücüsünün bir önceki sürümünde almaya başladım daha sonra ekran kartını DDU ile kaldırıp güncelledim ancak hala devam ediyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı