Mavi Ekran "Memory management" Hatası

AlırımKünyeni

Hectopat
Katılım
10 Ağustos 2015
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarı 1 ay önce topladım. O zamandan beri ara ara bilgisayar açılırken mavi ekran hataları verip kapanıyordu bilgisayar.
"Memory management, page fault in nonpaged area" hatalarını alıyorum. RAM arızası olabilir dendiği için ramtest86 testi yaptım ve hata çıkmadı. Sorun nedir yardımınızı bekliyorum.
 
Kardeşim aynı sıkıntıyı bende birkaç ay önce çektim 4 RAM soketi vardı. 4 adet 2 GB'lık toplam 8 GB RAM var idi. Sıkıntı iki şey olabilir ya RAM'ler farklı marka ve farklı frekanslardaysa yada soketler arızalı olabilir. Toplama sistemlerde sıkıntı olabiliyor alırken frekans ve markalara dikkat etmek gerek :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Frekans ve soketler kaldı tahminimce geriye.
Dual-channel olması için 2 ve 4 numaralı slotlara taktım.
RAM'ler 1600'lük fakat PC 1333 olarak algılıyor.(ankartın desteği var halbuki). XMP açtım ben de 1600 oldu. Başka bir işlem yapmadım hiç. (OC gibi)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart marka ve modelin neydi? Ayrıca xmp bir nevi otomatik overlockdur. Xmp'yi kapatabiliyorsanız kapatın. Ubuntu kurulumunda memory test gibi bir seçenek olması lazım. Ubuntu 14.04 sürümünü indirip boot edin taratın bi hocam.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BİOS'um güncel. Eğer test yanlış değilse slotlarda hata var demektir. 1 ve 3 numaralı slotlara taksam dual channel olur mu? Çünkü kullanma kılavuzunda 2 ve 4 numaralı slotlara takın diyordu. @MF
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı