Çözüldü Mavi ekran sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar merhabalar öncellikle, ben yeni bir sistem topladım sistemi 2 gündür kullanabiliyorum, fakat sistemi kullandığım günden beri internet tarayıcısında gezerken veya bir program indirmek istediğim zaman mavi ekran hatası alıyorum. Oyunlarda sorunsuz çalışıyor bunun sebebi nedir lütfen cevaplar mısınız? Şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum saygılar.
Sistem özellikleri: ASUS ROG STRIX RX570 8 GB.
Ryzen 5 2600X işlemci.
8 GB RAM 3000 MHz.
480 GB Adata SSD.
1 TB 7200 RPM hard disk.
Not: Minidump dosyalarını nasıl size ulaştıracağım acaba yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu arada BIOS sürümünüz çok eskimiş senenin başındaki BIOS sürümü yüklü. BIOS güncellemek de sizin donanımlarınızla olan uyumluluğu sağlar. BIOS indirmen için gerekli link aşağıda bırakıyorum en üstteki ve en güncel BIOS'u indir ve sakın işlem gerçekleşirken bilgisayarını kapatma.
Öncellikle tavsiyeniz için çok teşekkür ediyorum şu anda Memtest86 programını kullanarak RAM'lere bakıyorum işlem bittiği zaman tavsiyenizi uygulayacağım çok teşekkürler saygılarımla.

Çok teşekkür ediyorum ram testi bittikten sonra hemen güncelleme yapacağım saygılarımla
Dediğim işlemi uygulamazsanız memtest hata vermeye devam edecektir.

Memtest86 testi yapar mısınız?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhabalar tekrardan testi yaptım RAM'lerde sıkıntı çıkmadı başka bir fikriniz var mı acaba?
Dediğim işlemi uygulamazsanız Memtest hata vermeye devam edecektir.

Merhabalar test bitti RAM'lerde herhangi bir sorun çıkmadı BIOS ayarlarından 2666 MHz'e çekeceğim hızı umarım düzelir.

Merhabalar tekrardan testi yaptım RAM'lerde sıkıntı çıkmadı başka bir fikriniz var mı acaba?

Merhabalar test bitti RAM'lerde herhangi bir sorun çıkmadı BIOS ayarlarından 2666 MHz'e çekeceğim hızı umarım düzelir.
Size BIOS güncelleyin demiştim güncellediniz mi?

Kaçırdığım bir şey olabilir. O zaman ben aradan çekileyim de @Murat5038 abimiz olaya bir el atsın. Bu arada BIOS güncellenmiş yani BIOS güncelliğini kontrol etmene gerek yok abi.

Gpuz kaldırın kullanmayın. CCleaner ile temizlik yapın.
DDU rehberine göre anlatımı uygulayıp güncel GPU sürücünüzü yükleyin.
Belleğinizi 3000 altında bir profil varsa onda kullanın.

Öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için belleğim 2666 MHz'da çalışıyor bugün mavi ekranı daha sık almaya başladım yarın satın aldığım firmayı arayacağım ilginiz için teşekkür ediyorum saygılarımla.

Öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için belleğim 2666 MHz'da çalışıyor bugün mavi ekranı daha sık almaya başladım yarın satın aldığım firmayı arayacağım ilginiz için teşekkür ediyorum saygılarımla.
Konuyu baştan sona okuma fırsatım oldu sanırım siz anakartınızı belirtmemişsiniz. Ben RX570 ekran kartınızı X570 anakart olarak gördüm, kusura bakmayın. Büyük ihtimal dediğiniz gibi bellekler problemli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı