Mavi ekran System service exception

FarukY154

Centipat
Bilgisayara format attıktan, Windows 10 64 Bit yüklendikten sonra 10 gün içinde falan bu hatayı alıyorum. Bazen 2-3 gün sürebiliyor bu hata ile karşılaşmam. Bazen belki 1 gün sürmüştür tam hatırlamıyorum ama sürekli oluyor. Bu problemden sonra Windows açılmıyor. Yeniden format atmak zorunda kalıyorum.
Bu arada Windows'u C:'ye yüklemek istediğim zaman altta bir uyarı görünüyor, üstüne basınca "Windows bu diske yüklenemez. Disk bir süre sonra bozulabilir..." yazıyor. Bununla beraber Windows'u kurabiliyorum. Aynı uyarı diğer bölümler için de çıkıyor. Not: En son formatta, HDD GPT idi onu geri MBR'ye çevirdim. UEFI kurulum yapmadım.
RAM'den mi HDD'den mi kaynaklı bilmiyorum. 8 GB RAM'imi 4 sene önce sıfır almıştım.

WhatsApp Image 2020-07-04 at 14.28.25.jpeg

@claus
Bu arada yazım denetimi sistemi düzgün çalışmıyor.

HDD de durun bakalım daha ilk kısmını paylaştım. Öyle olmasın ya. Yeni ekran kartı alacaktım. 300TL yeni harddisk. Ah be, harici HDD'den de oyun oynuyordum. Zarar görmesin diye onu bırakmam lazım galiba.
Oyun oynamanız ile alakası yok. Ömrünü tüketmiş olabilir, hasar görmüş olabilir, şansınıza kötü ürün gelmiş olabilir.

Yayılmasının sebebi nedir? Son durum resimdeki gibi.
Sizin durumunuzda muhtemelen fiziksel hasar. Diskteki hücreler tek tek tıkanıyor yani. Sektörler bozuluyor. 1 veya 2 tane olsa low level format ile hallederdik lakin sizinki öyle değil. Ölmüş, ağlayanı yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı