Mavi ekran ve SSD okumama hatası

İşletim sistemi
Windows 10

tolgaky

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar, çok sık olmasa da mavi ekran alıp bilgisayar kendini tekrardan başlattıktan sonra "reboot and select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a Key" hatası alıyorum. SSD okunmuyor ve sistem açılmıyor. Biraz zaman geçince bilgisayarı başlattığımda böyle bir sıkıntı yaşanmıyor. 2 3 günde bir mutlaka başıma geliyor bu sorun. SSD'ye "HD Tune Pro" ile error scan yaptığımda birkaç sorunlu kısım ortaya çıkıyor. Düzeltebilmenin bir yolu var mı yoksa direk garantiye mi göndermem gerekli?

Sistem bilgilerim:
  • Ryzen 5 3600.
  • MSI RTX 2060 Gaming 6g.
  • MSI B450 GAMING Plus Max.
  • G.Skill Ripjaws V 2x8 16 GB 3600 MHz.
  • XPG 512 GB M.2 SSD.
  • Cooler Master MWE 650W 80+
  • Windows 10 sürüm 20H2.
Minidump Dosyam

Dosya Ekleri

• hdTuneProSonuc.jpeg
    hdTuneProSonuc.jpeg
    123,9 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
Minidump dosyasında MSI Afterburner ve EasyAntiCheat yazılımı sorun çıkarmış gibi duruyor.

SSD ile ilgili de pek bir şey diyemeyeceğim, test yaparken sıcaklığı görünmüyor ama büyük ihtimalle çok ısınıyordur. O modelin RGB'si açıkken ısınma sorunu var.

Belki Low Level Format işe yarar, yine de garantiye göndermek daha kesin bir çözüm gibi duruyor.

Sorunu oluşturan Easy Anti Cheat.

M.2 SSD bad sector var. Garantisi varsa garantiye gönderin. İadesi varsa iade edin kesinlikle.

Bad sector mavi ekrana sebep olabilir.

Geçtiğimiz günlerde ssd’yi bad sector ve mavi ekran hatalarından Arena bilgisayara garantiye götürdüm. Hata bulamayıp, yazılımını güncelleyip geri gönderdiler. Aynı sorunları şu an tekrar yaşıyorum hatalar asla çözülmemiş. Önceki günlerde teknisyen ile konuştuğumda iade veya değişim imkanlarından bahsetmişti. Yarın tekrar ssd’yi göndereceğim umarım teknisyenin bahsettiği iadeyi veya değişimi yaparlar.

Dosya Ekleri

• 965177FF-DEC0-48F9-A456-20D32754811D.jpeg
    965177FF-DEC0-48F9-A456-20D32754811D.jpeg
    110,8 KB · Görüntüleme: 42
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı