Max Payne İncelemesi

Ahmet Said Aybak

Hectopat
Katılım
8 Temmuz 2016
Mesajlar
30
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Doktor
Çıktığı zaman 'çakma matrix' ve 'limon yemiş adam' gibi lakaplarla ünlenen Max Payne'in bende nasıl bir etki bıraktığını paylaşmak isterim.

Oyun Max Payne isimli bir cinayet masası dedektifinin evden işe, işten eve, evli, mutlu, çocuklu (amerikan rüyası güya) bir hayat yaşarken bir gün eve döndüğünde karısının ve çocuğunun Valkyr denilen yeni mahsül kullanan caniler tarafından katledilmesiyle hayatının çöküşünü ve bir hayatın nasıl daha da bok çukuruna batılabileceğini anlatıyor. İşte bu cinayetin Valkyr ile bağlantısını anlatınca Max DEA'ye geçer ve olayın başında kimin olduğunu araştırmaya başlar. Ve hayatı daha da boka batar.

Hikaye bakımından oldukça iyi. Dört dörtlük olmasa da bir şekilde kendine bağlamayı başarıyor. Zaten benim için bu oyunu Max Payne yapan hikaye değil, atmosfer ve karakterlerdir. Atmosfer... Aman Allahım... O kar... O siren sesleri... O sokaklar... Neyse işte atmosfer bakımından 10 numara.

Karakterlere gelirsek... Max Payne zaten hepimizin bildiği gibi birçok insanın en sevdiği karakterlerden biri. Her şeyini kaybeden bir adamı Polat Alemdar'a dönüştürün. Kim sevmez ki bu adamı? Max'in dışında Vladimir Lem, Alfred Wooden, Mona Sax gibi yan karakterler var ama bunlar benim ilgimi pek çekmedi bu oyunda. Villain'ler de var tabii. Jack Lupino Valkyr yüzünden kafayı sıyırmış psikopat herifin teki. Biraz Sephiroth çakması bir karakter. Ama yine de çok seviyorum. Jack Lupino dışında az da olsa sevdiğim Nicole Horne var. Oyunda çok az kez göüyoruz kendisini dolayısıyla pek tanıma fırsatımız olmuyor. Diğer karakterlerden bahsetmeye gerek duymuyorum.

Oynanış olarak ise Bullet Time özelliği sayesinde yeni bir devir başlatmış bir oyun. Bildiğimiz ağır çekim. Başka başka.... Öyle işte oynanış. Gayet keyifli.

Sonuç olarak puan verecek olursam...

Seslendirmeler: 95
Atmosfer: 95
Grafik: 90 (yılına göre gayet iyi)
Oynanış: 85
Hikaye: 80
Karakterler: 75-80

Genel: 85

İyi oyunlar!
 
Bu oyun bir efsane. Max Payne 1'i ilk masaüstü PC'mde çok oynamıştım. Her bölümünü ayrı ayrı zevk alarak oynadım. Süper bir oyun...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı hikaye kalitesinde başka bir seri bulamadım şu ana kadar. Aynı hikaye kalitesinde olsun,leş gibi grafiği olsun parası neyse verir oynarım çok ayrı yeri var bu serinin benim için.
 
Oyundaki karakterlerin yüzlerinin Sam Lake'in çalıştığı şirketten yani Remedy'den olduğunu görünce şaşırmıştım. Nicole Horne annesiydi hatta. :D
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı