Max Verstappen 2021 F1 Dünya Şampiyonu Oldu

Onun dışında tek taraf için değil bütün takımlar için kurallarda biraz adaletsizlik var. Kurallar adaletli bir şekilde uygulansa keşke.
Yarış içinde bu kadar kural kitabından uzak ve başına buyruk kararlar verilen bir sezon daha görmedim. Şu adamın bırak yarış direktörü olmasını, tüm Formula serilerini izlemesinin yasaklanması lazım. Bir yandan son dönemde buraya transfer olan futbol holiganları, bir yanda rezil kararlar veren yönetim.

İyi bari ironiymiş.
Uzun zamandır ironi kurbanı olmamıştım.

Bu arada yeni öğrendim, kitaba göre tur bindirilen araçların öndeki grubu tekrar yakalaması için fazladan 1 tur daha güvenlik arabasının pistte kalması gerekiyormuş sanırım. Bu durumda "bu bilgi doğruysa" Masi kendi eliyle şampiyonluğu Verstappen'e vermiş oldu kural kitabı dışı kararıyla. Mercedes de bununla ilgili itirazda bulunmuş, gelecek hafta enteresan şeyler olabilir. Yarış sonrasında itirazlarla sonuçların değişmesi ihtimal dahilinde. @BERWAR

Son düzenleme:
Bu arada yeni öğrendim, kitaba göre tur bindirilen araçların öndeki grubu tekrar yakalaması için fazladan 1 tur daha güvenlik arabasının pistte kalması gerekiyormuş sanırım.
Evet bilgim var. Yukarıda yazacaktım nasıl yazacağımı bilemedim.

Bu arada yeni öğrendim, kitaba göre tur bindirilen araçların öndeki grubu tekrar yakalaması için fazladan 1 tur daha güvenlik arabasının pistte kalması gerekiyormuş sanırım. Bu durumda "bu bilgi doğruysa" masi kendi eliyle şampiyonluğu Verstappen'e vermiş oldu kural kitabı dışı kararıyla. Mercedes de bununla ilgili itirazda bulunmuş, gelecek hafta enteresan şeyler olabilir. Yarış sonrasında itirazlarla sonuçların değişmesi ihtimal dahilinde. @BERWAR

Hocam şöyle bir sıkıntı var massi burada kendisi en başta hata yaptı. Verstappen 3-4 tur kala geldi zaten. 1-2 tur boyunca verstappenin yerine geçmesine izin vermediler. Asıl skandal olan kısım buydu. Sonra bunun mantıksız olduğunu çok geç fark etti massi. Anca son turda tamam Max yerine geçsin dedi. Yani aslında kurallar düzgün uygulansa zaten verstappen 2 tur kala yerini geri alacaktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bilgim var. Yukarıda yazacaktım nasıl yazacağımı bilemedim.
Tur yemiş araçların turunu geri alması kararını tüm araçlara uygulamadığı için yazılı bir kuralın dışında karar verilmiş. Bu iş mahkemede biter, sonucunu takip bile etmem. F1 ile olan tüm ilgimi bugün kesiyorum.

Kimi bugün yarışı bitiremedi ama olsun. Onunla başlayıp onunla bitirmiş olarak düşünüyorum. :D

İnisiyatif alabiliyorlar diye biliyorum. Ancak sonucun değişeceğini sanmam.
Yazılı kural kitabı falan olmasın o zaman. Uygulanmayacaksa ne gerek var? İş mahkemeye gittiğinde Masi'nin işi yaş.

Yazılı kural kitabı falan olmasın o zaman. Ne gerek var? İş mahkemeye gittiğinde Masi'nin işi yaş.

Bu kuralı bağlayan birden fazla kural var. 48.XX içinde bir dizi alt kural bulunuyor. Şöyle ifadeler var mesela:

Unless the clerk of the course considers the presence of the safety car is still necessary, once the last lapped car has passed the leader the safety car will return to the pits at the end of the following lap.

When the clerk of the course decides it is safe to call in the safety car the message "SAFETY CAR IN THIS LAP" will be sent to all Competitors via the official messaging system and the car's orange lights will be extinguished. This will be the signal to the Competitors and drivers that it will be entering the pit lane at the end of that lap.

Sportif yönetmeliğin 48.XX'inci maddelerinden. Motorsport'un haberine göre 48.12 neden gösterilmiş. Ancak ilgili maddede, tur yiyen araçlar lider grubu yakalayana kadar beklenecektir tarzında bir ifade göremedim.

Bunun yanında yarışta sadece Hamilton'un yani liderin tur bindirdiği araçlara izin verdiler diye biliyorum.

Bu konularda yanlışım varsa düzeltin, ancak ben bu durumdan bir şey çıkacağını sanmıyorum.

Bu konularda yanlışım varsa düzeltin, ancak ben bu durumdan bir şey çıkacağını sanmıyorum.
Bu konuda bir yanlışın var mı bilmiyorum, normal bir seyircinin bu tür ince kuralları araştırmak zorunda kalması bir sorun. Bu kadar rezil yönetilen bir sezonda çoğu takım patronunun bile bilmediği kurallar, kural kitabından ayıklanıp çıkarılmak zorunda kalındı çok defa.

Bu itirazdan bir şey çıkar mı bilmiyorum, açıkçası umurumda da değil. Hangi pilotun kazandığıyla ilgilenmiyorum, grid'de en sevmediğim 3 pilotu sorsalar 2 tanesi Ver ve Ham... İkisi de sonuna kadar hak ettiler, iyi bir son sezon izledik güzellikleriyle ve çirkinlikleriyle. Benim umurumda olan Ferrari ile olan 3. sıra mücadelesiydi, Ricciardo'nun kötü sezonu ve Norris'in Rusya'dan sonraki düşüşü nedeniyle onu kaybetti McLaren. Tek tesellim F1 izlemeyi bırakacağım sezonda yıllar sonra Dünya gözüyle tekrar McLaren galibiyeti gördüm. :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı