Maximum 1.5 milyon TL sedan önerisi

Merhaba dostlar, dört kişilik bir aile için geniş, sıkıntısız bir araba bakıyoruz. Aklımızda Toyota Corolla 1.8 hybrid var. Bu modelin 2020-2022 arası modelleri bu fiyatlara bulunuyor. Sizce ne yapmalıyız? En önemli kriterlerimiz aracın 2019 sonrası, az yakar olması. @Eagles hocam sizi çok gördüm yardım eder misiniz?

Hocam kendi fikrimi söyleyeyim bu paraları vermişken ben almana yönelirdim. 2019 sonrası Passat SuperB 1.6 dizel veya 1.5 TSI ikisi de sağlam motorlar yakıtı da güzel. Toyota çok iyi fakat 1.5 olanlar 3 silindir. 1.8 olan da sadece şehir içi kullanım yoğunluktaysa mantıklı. Çünkü uzun yolda 1.8 atmosferik benzinli bir aracınız oluyor.

Hocam kendi fikrimi söyleyeyim bu paraları vermişken ben almana yönelirdim. 2019 sonrası Passat SuperB 1.6 dizel veya 1.5 TSI ikisi de sağlam motorlar yakıtı da güzel. Toyota çok iyi fakat 1.5 olanlar 3 silindir. 1.8 olan da sadece şehir içi kullanım yoğunluktaysa mantıklı. Çünkü uzun yolda 1.8 atmosferik benzinli bir aracınız oluyor.
Vazgeçtik zaten hocam borca girerek bi yerde ucuza 2024 Passat Varriant 1.5 e-TSI bulduk onu alıcaz sağolun.

Hocam, o alacağınız araç kuru kavrama şanzımana sahip, kavramasına iyice baktırmadan almayın. Alternatör problemleri ne kadar azaltıldı denilse bile, 2024 modellerinde de hala görülüyor. Garanti yoksa alternatör masrafı 100-150 bin lira civarlarını bulabilir. Yalıtım, konfor, kalite bunlar üst seviyede o araçta. Onlara hiç sözüm yok. Sadece olaya Passat şeklinde bakmamak lazım.

Bir arabanın en önemli parçalarından ikisi motor ve şanzımandır. Hatta söylediklerime belki inanmazsınız diye, sizinle And Çetin'in yapmış olduğu video paylaşmak isterim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Nedir hocam piyasası bildiğim kadarıyla 2025ler 3 milyon civarlarına satılıyor.
Piyasası 2.200.000-2.500.000 arası biz 2'e bulduk hala araştırıyoruz.

Hocam, o alacağınız araç kuru kavrama şanzımana sahip, kavramasına iyice baktırmadan almayın. Alternatör problemleri ne kadar azaltıldı denilse bile, 2024 modellerinde de hala görülüyor. Garanti yoksa alternatör masrafı 100-150 bin lira civarlarını bulabilir. Yalıtım, konfor, kalite bunlar üst seviyede o araçta. Onlara hiç sözüm yok. Sadece olaya Passat şeklinde bakmamak lazım.

Bir arabanın en önemli parçalarından ikisi motor ve şanzımandır. Hatta söylediklerime belki inanmazsınız diye, sizinle And Çetin'in yapmış olduğu video paylaşmak isterim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Benim dediğim1.5 TSI değil 1.5 e-Tsi station wagon hocam. Hala almadık zaten bakıyoruz. Bütçe maximum 2m oldu. Focus baktık ama çoğu dizel bu da sinir bozuyor.

Kuga nasıldır hocam 1.700 civarına ? 1.5 ecoboost. 40.000 km'de 2023 model.

Piyasası 2.200.000-2.500.000 arası biz 2'e bulduk hala araştırıyoruz.

Benim dediğim1.5 TSI değil 1.5 e-Tsi station wagon hocam. Hala almadık zaten bakıyoruz. Bütçe maximum 2m oldu. Focus baktık ama çoğu dizel bu da sinir bozuyor.

Kuga nasıldır hocam 1.700 civarına ? 1.5 ecoboost. 40.000 km'de 2023 model.

Hocam, video tamamını izlerseniz, zaten sizin baktığınız motor şanzıman kombinasyonundan bahsediyor kendisi. Bende ondan bahsediyorum zaten, farklı bir motor ve şanzımandan bahsetmiyoruz. 🙂

2023 model ise olabilir. Sorunlu bir motordu, revize edildi yeni sürümlerinde. DSG den çok daha sağlam bir şanzıman var üzerinde. 10 ileri tork konvertörlü Ford şanzımanın revize edilmiş halidir. Araç Focus altyapısı üzerinden yükseldiği için, sürüş keyfi de hiç fena değildir. Sadece yakıtları çok düşük değildir. Ecoboost bir tık yakar.

Ekran görüntüsü 2025-11-23 201109.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı