MB511 Masterbox ARGB yazılım ile nasıl kontrol edilir?

Yanlış anladın, öyle bir şey yok.
Fan hızını otomatik olarak ayarlayabiliyor, senin ekstra bir şey yapmana gerek yok.
Eğer hızını elle ayarlamak istersen yine yaparsın BIOS'tan veya anakartının kontrol yazılmından (varsa eğer).
Şimdi kafam karıştı, Cooler master bugin cevap yazdı, 3 pin ile pwm desteklidir fanlarımız diyor.

@crazyreign

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201116-141448.jpg
    Screenshot_20201116-141448.jpg
    78,9 KB · Görüntüleme: 55
Şimdi kafam karıştı, Cooler master bugin cevap yazdı, 3 pin ile pwm desteklidir fanlarımız diyor.

@crazyreign
Yanlış demişler ama demek istedikleri şeyi ben anladım.
3 pinli olunca PWM olmaz, DC olur.
DC ile de hız kontrolü yapabilirsin, kafanı takma.

Tekrar onaylatmak için sordum yine aynı şeyi yazmışlar.
Sen bilirsin.
PWM demek 4 pinli olan kasa fan güç kablosu oluyor, pin layout'una bakarsan dördüncü pinin PWM pini olduğunu görürsün, 3 pinli olunca DC oluyor ve haliyle PWM özelliğinden yararlanamıyorsun, onun yerine voltaj kontrolü ile hız kontrolü yapabiliyorsun. PWM kadar isabetli olmaz voltaj ile hız kontrolü.

Tabii ben bunları boşuna anlatıyorum, sen yine gidip Cooler Master'a yazıp aynı cevabı alabilirsin, ben yine anlatırım, sen de yine aynı şekilde "Cooler Master böyle diyor ama?" dersin, sorun yok.

Sen bilirsin.
PWM demek 4 pinli olan kasa fan güç kablosu oluyor, pin Layout'una bakarsan dördüncü pinin PWM pini olduğunu görürsün, 3 pinli olunca DC oluyor ve haliyle PWM özelliğinden yararlanamıyorsun, onun yerine voltaj kontrolü ile hız kontrolü yapabiliyorsun. PWM kadar isabetli olmaz voltaj ile hız kontrolü.

Tabii ben bunları boşuna anlatıyorum, sen yine gidip Cooler Master'a yazıp aynı cevabı alabilirsin, ben yine anlatırım, sen de yine aynı şekilde "Cooler Master böyle diyor ama?" Dersin, sorun yok.

Bilmiyorum hocam, internetten araştırma yapınca bende senin söylediğin sonuca varıyorum. Sağlıklı bilgi almak için direkt üreticiye de sormak istedim. Üretici kendi fanının özelliklerini bilmiyorsa benim de diyecek bir şeyim yok :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı