Amazon'dan ASUS monitörde 15 gün sonra ölü piksel fark edildiğinde iade yapılır mı?

Sametdeniz168

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

10 Kasım'da Amazon'dan ASUS monitör aldım. İlk başta herhangi bir sorun yoktu ama yaklaşık 15 gün sonra ölü piksel fark ettim. Şimdi iade talebi oluşturdum ve paketimi hazırladım.

• Ürün orijinal kutusunda, faturası ve tüm aksesuarları eksiksiz.
  • Satıcı: İncehesap

Sorum: Benim gibi geç fark ettiği ölü piksel nedeniyle iade eden oldu mu? satıcı veya Amazon tarafında sorun yaşadınız mı? İade kabul edilir mi sizce?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim! 🙏

Ölü piksel nedeni ile iade etmek isterseniz; Asus Teknik Servis'ten DOA raporu istenecektir. Prosedür böyle.
Eğer iade için yasal süreniz dolmadı ise, beğenmedim seçeneğini işaretleyin ve iade başlatın; bu akıl bana bizzat yetkili bir satıcı tarafından verildi.
Yasal süre aşıldı ise, sizlere bol bol sabır dilerim.
Asus TUF serisi monitör cihazlarından uzak durmakta fayda var. 3/3 yaptım ölü piksel konusunda, modeli vg249q3a olması lazım.

Ölü piksel nedeni ile iade etmek isterseniz; ASUS teknik servis'ten doa raporu istenecektir. Prosedür böyle.
Eğer iade için yasal süreniz dolmadı ise, beğenmedim seçeneğini işaretleyin ve iade başlatın; bu akıl bana bizzat yetkili bir satıcı tarafından verildi.
ASUS TUF serisi monitör cihazlarından uzak durmakta fayda var. 3/3 yaptım ölü piksel konusunda, modeli VG249Q3A olması lazım.

Haydaaa reis açtım iadeyi açıklamaya yazdım ne olacak şimdi Amazon'dan yaptım.

Ölü piksel nedeni ile iade etmek isterseniz; Asus Teknik Servis'ten DOA raporu istenecektir. Prosedür böyle.
Asus TUF serisi monitör cihazlarından uzak durmakta fayda var. 3/3 yaptım ölü piksel konusunda, modeli vg249q3a olması lazım.
yasal süre derken elime ulaşalı 10-13 gün arası oldu

Hocam pek bilgim yok Amazon iade/iptal konularında belki iadenin iptali söz konusudur tekrar açabilirsiniz. Cayma hakkı yanlış bilmiyor isem hala 14 gün olmalı. Eğer 13 gün oldu ise, yarın son gününüz demektir Fakat kargo/ulaşım süresi buna dahil mi emin değilim. Ben başımdan geçen olayı sizinle paylaşmak istedim çünkü mecburen DOA raporu almak zorunda kaldım ve iade araya bayram da girmesi dolayısı ile tamı tamına 1,5 ay sürdü.

O raporu nasıl alıyoruz hocam? Ben gönderdikten sonra bana geri mi verecekler rapor için.

ASUS teknik servis ile iletişime geçiyorsunuz, ben İstanbul/Anadolu'daki servis ınfocom ile halletmiştim. Ya kendiniz elden teslim edersiniz ya da kargo yapabilirsiniz. Şikayetinizi bildiriyorsunuz ölü piksel olan bölgeleri fotoğraflayarak. Teknik servis inceliyor, eğer değişim/iade uygun görülürse; monitör onlarda kalıyor size ıslak imzalı kaşeli bir doa raporu veriliyor. Bu rapor ile satıcıya gidip/kargolayıp paranızı geri alıyorsunuz.

Şimdi iadeyi iptal edip tekrar açtım açıklamaya
"ürünü denedim, beklentilerimi karşılamadığı için iade etmek istiyorum."

İnşallah kabul ederler.

Asus Teknik Servis ile iletişime geçiyorsunuz, ben İstanbul/Anadolu'daki servis Infocom ile halletmiştim. Ya kendiniz elden teslim edersiniz ya da kargo yapabilirsiniz. Şikayetinizi bildiriyorsunuz ölü piksel olan bölgeleri fotoğraflayarak. Teknik servis inceliyor, eğer değişim/iade uygun görülürse; monitör onlarda kalıyor size ıslak imzalı kaşeli bir DOA raporu veriliyor. Bu rapor ile satıcıya gidip/kargolayıp paranızı geri alıyorsunuz.

Bir ekleme yapayım, kafalarına göre yasayı yazıp çizip, 8-10 adet altı ölü piksel ayıplı mal kategorisine girmez diye sinirlerinize oynayacaklar.
Allahtan benim monitörün yarısı ölü pikseldi de bu konuşmayı çok uzatmadılar :)

O raporu nasıl alıyoruz hocam? Ben gönderdikten sonra bana geri mi verecekler rapor için.

Şimdi iadeyi iptal edip tekrar açtım açıklamaya
"ürünü denedim, beklentilerimi karşılamadığı için iade etmek istiyorum."

İnşallah kabul ederler.
İnşallah diyelim, olmazsa dediğim yolu izleyerek yine de iadenizi yapabilirsiniz canınızı sıkmayın

ASUS teknik servis ile iletişime geçiyorsunuz, ben İstanbul/Anadolu'daki servis İnfoCom ile halletmiştim. Ya kendiniz elden teslim edersiniz ya da kargo yapabilirsiniz. Şikâyetinizi bildiriyorsunuz ölü piksel olan bölgeleri fotoğraflayarak. Teknik servis inceliyor, eğer değişim/iade uygun görülürse; monitör onlarda kalıyor size ıslak imzalı kaşeli bir DOA raporu veriliyor. Bu rapor ile satıcıya gidip/kargolayıp paranızı geri alıyorsunuz.

Bir ekleme yapayım, kafalarına göre yasayı yazıp çizip, 8-10 adet altı ölü piksel ayıplı mal kategorisine girmez diye sinirlerinize oynayacaklar.
Allah'tan benim monitörün yarısı ölü pikseldi de bu konuşmayı çok uzatmadılar :)

İnşallah diyelim, olmazsa dediğim yolu izleyerek yine de iadenizi yapabilirsiniz canınızı sıkmayın.

Reis, vallahi açıklamaya dediğim gibi yazdım. Daha önceden yaşadım. Gaming Gen'den aldım, iki kere aldım. Sonra tüketiciye verince hemen aradılar, iade ettiler. Şimdi tekrar yaşadım. Amazon satıcı İncehesap, bakalım nasıl olacak. Almadılar diyelim, ölü pikselden geri gönderdim diyelim ama süreç uzayacak. İade olmaz ki, günler dolacak yani. Şimdi kontrol vesaire iade süreci olmazsa 30 günü geçerse geri nasıl iade edecekler? Ben direkt iade istiyorum, değişim falan değil. Bir de fiyat 2K düşmüş zaten :D

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı