MB511 ön panele 2x140mm fan bağlantısı

• Konuyu başlatan ssdd
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 938

ssdd

Centipat
Herkese merhaba,

MB511 kasayla birlikte gelen 3x120mm fanın 2 tanesini üst, 1 tanesini arka egzos fanı olarak kullanacağım.
Ön panele ise aldığım 2x140mm Corsair LL140 fan bağlamak istiyorum.

Ekteki fotoğrafta görüldüğü üzere ön panelde 120mm fanlar için 3 adet metal yuva bulunuyor. 140mm fanları nereye takmam gerektiğini anlayamadım. Eğer fanı yerleştirirsem, metal aksam hava akışını engelleyecek. Ayrıca ön panelde uygun vida yuvası da bulamadım.

Bir başka konu da, yeni aldığım fanların yanında gelen vida fan üzerindeki yuvadan rahat şekilde girmiyor. Zorlarsam plastik aksamda zorla vida yolu açacağım gibi duruyor. Bunun da fotoğrafını ekledim.

Bu iki konuda yardımınızı rica ediyorum.

Dosya Ekleri

• 81527094_10158235696699924_7857690921989570560_n.jpg
    81527094_10158235696699924_7857690921989570560_n.jpg
    64,1 KB · Görüntüleme: 52
  • 81319458_10158235696789924_3184257795130130432_n.jpg
    81319458_10158235696789924_3184257795130130432_n.jpg
    28,4 KB · Görüntüleme: 56
dostum o vidaları ordan değilde bir sonraki delikten geçireceksin.Yoksa vida boyu yetmez. Bide o vida kalın. Onu hiç zorlama. Daha ince vida ile dene. Bulamadıysan ön fanlardan çıkan vidaları kullanabilirsin.

Dosya Ekleri

• 81319458_10158235696789924_3184257795130130432_n.jpg
    81319458_10158235696789924_3184257795130130432_n.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 56
dostum o vidaları ordan değilde bir sonraki delikten geçireceksin.Yoksa vida boyu yetmez.
Fanlar plakanın arkasında olacağı için bu şekilde vidalaması gerekiyor.
Herkese merhaba,

MB511 kasayla birlikte gelen 3x120mm fanın 2 tanesini üst, 1 tanesini arka egzos fanı olarak kullanacağım.
Ön panele ise aldığım 2x140mm Corsair LL140 fan bağlamak istiyorum.

Ekteki fotoğrafta görüldüğü üzere ön panelde 120mm fanlar için 3 adet metal yuva bulunuyor. 140mm fanları nereye takmam gerektiğini anlayamadım. Eğer fanı yerleştirirsem, metal aksam hava akışını engelleyecek. Ayrıca ön panelde uygun vida yuvası da bulamadım.

Bir başka konu da, yeni aldığım fanların yanında gelen vida fan üzerindeki yuvadan rahat şekilde girmiyor. Zorlarsam plastik aksamda zorla vida yolu açacağım gibi duruyor. Bunun da fotoğrafını ekledim.

Bu iki konuda yardımınızı rica ediyorum.

Kasanızın özelliklerinde ön tarafın 2 adet 14'lük fan desteklediği yazıyor. Portları daha iyi incelemenizi öneririm, mantık olarak yerinin olması gerekiyor, benim aldığım farklı marka model fanlarında vidaları beklediğimden sert dönüyordu.

o zaman arkadan vidalayacaksınız. Fanların ikisinide ortalı şekilde oturtun kasaya illaki denk gelen vida yuvaları olacaktır.

Hocam konu sahibi ben değilim, onun dışında şu an gösterilen vidalama şekli doğru, fan arkada olursa vidayı arkadan geçiremez, fan plakanın arkasında olacak, vidalar önde olacak ve fanı plakaya sabitleyecek.

dostum o vidaları ordan değilde bir sonraki delikten geçireceksin.Yoksa vida boyu yetmez. Bide o vida kalın. Onu hiç zorlama. Daha ince vida ile dene. Bulamadıysan ön fanlardan çıkan vidaları kullanabilirsin.

Fan'ı kasanın ön panelin arkasına yerleştirince, bu vida pozisyonu doğrudur. Teşekkürler öneri için.
Ön taraftaki fanları üst ve arka egzos fanı olarak kullanacağım için bu vidalar kullanımda olacak.

o zaman arkadan vidalayacaksınız. Fanların ikisinide ortalı şekilde oturtun kasaya illaki denk gelen vida yuvaları olacaktır.
Deneyeceğim.

Kasanızın özelliklerinde ön tarafın 2 adet 14'lük fan desteklediği yazıyor. Portları daha iyi incelemenizi öneririm, mantık olarak yerinin olması gerekiyor, benim aldığım farklı marka model fanlarında vidaları beklediğimden sert dönüyordu.

Şöyle bir üstünkörü yerleştirmeye çalıştım fakat uygun bir yer bulamamıştım. Akşam eve geçince tekrar deneyeceğim. Teşekkürler.

Dıs taraftaki yuvarlak olan deliklere, takınca çalıştırıp bi resim atar mısınız? Bende düşünüyorum aynı şekilde yapmayı.

Bağlamayı başarabilirsem tabi ki paylaşırım.

Fanlara takılan vidaların zor girmesi gerekiyor çünkü vida ile fana bir nevi yuva açıyorsunuz. Titreşimi engellemesi ve en sağlam şekilde durması için öyle yapılıyor yani zorlamaktan çekinmeyin.

Aynı kasaya sahibim, fanları önden yuvalara denk getirtip vidalama işlemini arkadan gerçekleştirdim.

Burada bahsedilenleri bir dene başaramazsan benim sistemin görselini atarım.

Buralara takman lazım.
Teşekkürler, akşam deneyip bilgi vereceğim.

Fanlara takılan vidaların zor girmesi gerekiyor çünkü vida ile fana bir nevi yuva açıyorsunuz. Titreşimi engellemesi ve en sağlam şekilde durması için öyle yapılıyor yani zorlamaktan çekinmeyin.

Aynı kasaya sahibim, fanları önden yuvalara denk getirtip vidalama işlemini arkadan gerçekleştirdim.

Burada bahsedilenleri bir dene başaramazsan benim sistemin görselini atarım.
Teşekkürler, ben de benzeri şekilde düşünüyordum vidalama konusunda. Ön panelden çıkardığım fanları geri takarken ufak bir zorlamayla takmayı başardım.
Akşam deneyip olmazsa sizden bir fotoğraf isterim.
Tekrar selam konunun takipçilerine,

Kasanın önünde bulunan 140mm fan yuvalarının, kasanın alt tarafında kalması nedeniyle 2x140mm fanı kasanın ön tarafına takmaktan vazgeçtim. Kasanın alt kısmında PSU ve PSU koruma kapağı bulunuyor. Bu yüzden alt tarafa takılacak bir fanın pek işlevsel olacağını sanmıyorum.

Mevcut 3 adet stok fanı ön tarafta duruyor. 2x140mm fanı ise kasanın üst tarafına taktım. İkisi de egzos fan görevi üstlenecek.

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Kasanın önünde bulunan 140mm fan yuvalarının, kasanın alt tarafında kalması nedeniyle 2x140mm fanı kasanın ön tarafına takmaktan vazgeçtim. Kasanın alt kısmında PSU ve PSU koruma kapağı bulunuyor. Bu yüzden alt tarafa takılacak bir fanın pek işlevsel olacağını sanmıyorum.

Mevcut 3 adet stok fanı ön tarafta duruyor. 2x140mm fanı ise kasanın üst tarafına taktım. İkisi de egzos fan görevi üstlenecek.

Konunun takipçilerine tekrar selam,

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı