Mbappé vs Haaland

Bu sezonki istatistiklerine bakarsak eğer

Haaland: 30maç 29gol 8asist = 37G/A

Mbappé: 46maç 39gol 26asist = 65G/A

Bu sezon Mbappé çok çok daha iyi.
Ama hocam Mbappè için süt liginde oynuyor diyorlar.
Çok kötüymüş PSG'nin ligi. Yani çok kolay. Normal olamaz mı? Haaland'ın ligini falan bilmiyorum.
Mbappé ama Madrid'e gitmediği için kariyerine başlamadan veda etti. Resmen Real Madrid ve ronaldo posteriyle büyüyen çocuk.
Hocam ama daha 23 yaşında. Neden öyle dediniz ki?
 
Haaland sakatlık hassasiyetinde şansı yaver giderse çok daha etkili olur. Dortmund'un girdiği pozisyonlardan imkansız olanları dahi gole çeviriyor.

Mbappe de gayet iyi, fakat takımında Messi, Neymar gibi asist/gol/pozisyon makineleri var iken, bu klasmanda bir futbolcu bırakın da atsın. İstatistikleri çok başarılı ona şüphe yok, fakat futbol istatistikten ziyade zeka işi.
 
Çok kötüymüş PSG'nin ligi. Yani çok kolay. Normal olamaz mı? Haaland'ın ligini falan bilmiyorum.
Farmer League diyorlar Ligue 1 için. Haklıdır haksızdır orası ayrı ama Mbappe, ligi domine eden takımda ve karşısına çıkan takımların da savunması veya orta sahası belli. Kalite/klasman anlamında Bundesliga kulüpleri ile mücadele edemeyecek kulüpler bana kalırsa. Kaldı ki Mbappe PSG gibi bir takımda, savunmasından orta sahasına hücum hattına kadar kariyerli ve deneyimli oyuncular dolu. Yani bu durumda Mbappe'ye gerekli olan bir nebze yetenek ve bir nebze kale önü bitiriciliği.

Haaland için önceki mesajımda dediklerim geçerli.
 
İkisi de gelecek 15 yılda futbola damga vurucak hatta şuan bile damga vuran isimler. Hız, çalım olarak Mbappe. Bitiricilik, şut gücü, fizik olarak Haaland derim.
 
Gençler, mbappè mi daha iyi yoksa haaland mı? İkisi de forvet. Rahat kıyaslanır.
Arkadaşım mbappè diyor. 19 yaşında dünya kupası kaldırdı falan diyor.
Ama haaland daha fizikli. Tank gibi.

Bu tür konulardan fazla anlamıyorum da izleyemediğim için. Yeni yeni ilgimi çekmeye başladı futbol.

Ben Mbappé diyorum nedeni ise Mbappé işlevsel olması sol açık sağ açık oynar santrafor oynar oos oynar Haaland sadece santrafor.
 
Haaland. Mbappe diyenlerin yüzde 90'ı, koşup
çalım atan adam görünce dünyanın en iyi oyuncusu yapan tayfa. Mbappe de kötü değil ama Alman liginde oynasın, görelim ne yapabiliyor.
 

Geri
Yukarı