MBlock'ta Arduino yok mu?

Makaleler
16
Yer
Antalya
Ben Udemy'den mBlock ile Arduino kodlamayı öğrenmek için derslere bakıyorum, izlediğim derste mBlock programını kurdu adam ve aygıtlar kısmından Arduino'yu seçti. Ama bende öyle bir seçenek yok, acaba Full sürümü falan mı var ya da oraya aygıt eklemesi manuel olarak mı yapılıyor? Bilgim yok bu program hakkında, ilk defa kullanacağım. İndirdiğim mBlock sürümü: 5.3.0

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce Arduino IDE kurmanız gerekmektedir. Kurulurken gerekli sürücüleri de yükler.

Bir Tavsiye: Ben olsam blok kodlama ile başlamazdım. Evet, öğretici fakat bana daha karışık geliyor nedense. Yazarak kodlamak her zaman daha basit gelmiştir.

İlk önce Arduino IDE kurmanız gerekmektedir. Kurulurken gerekli sürücüleri de yükler.

Bir Tavsiye: Ben olsam blok kodlama ile başlamazdım. Evet, öğretici fakat bana daha karışık geliyor nedense. Yazarak kodlamak her zaman daha basit gelmiştir.
Önce Arduino IDE'sini yüklediniz mi? Aşağıdaki rehberi bir inceleyin.

Teşekkür ederim ikinize de.

Yani bilemedim, benim elimde uzaktan kumandalı bir araba kiti var, babam uğraşayım diye almış (elektrik elektronik müh. 1. sınıfım). Bunu programlamaya çalışacağım, pek bilgim olmadığı için Udemy'den Arduino derslerine girdim ve o derslerde de mBlock kullanıyorlar ve onu gösteriyorlar ilk. O yüzden ben de mBlock kullanayım dedim.

Teşekkür ederim ikinize de.

Yani bilemedim, benim elimde uzaktan kumandalı bir araba kiti var, babam uğraşayım diye almış (elektrik elektronik müh. 1. sınıfım). Bunu programlamaya çalışacağım, pek bilgim olmadığı için Udemy'den Arduino derslerine girdim ve o derslerde de mBlock kullanıyorlar ve onu gösteriyorlar ilk. O yüzden ben de mBlock kullanayım dedim.
Sorun olmaz. Dediğim gibi sadece bir tavsiye verdim, bazılarına mBlock kolay gelebilir.
Bu eğitimlerden sonra C dili ve Arduino IDE eğitimlerine bir göz atabilirsiniz. Emin olun daha çok şey öğreneceksiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı