MBR Diski GPT Diske Çevirme

145773

Hectopat
Makaleler
2
240GB bir SSD var elimde ve sabahtan beri Windows kuramıyorum.

Her şey tam ama disk MBR imiş. Hata veriyor. Hiçbir şey yapamıyorum. Ek olarak diski çıkartıp takabileceğim bilgisayarım falan yok.

Ne yapacağım?
Bir mahalle bilgisayarcısına (bakkal) gitmem söz konusu değil. Yeterince uyuz oldum zaten sağ olsunlar.

Ben bunu nasıl MBR'den GPT'ye çeviririm? Adana'da tecrübeli biri varsa artık SSD parası vereyim (!) ama adam akıllı yapsın şunu. Cidden usandım. Her şey tamam ama bir bu şey kaldı ve ben çok uyuz oldum bu olaya. Key falan her şeyi aldım sorunsuzca disk seçme bölümüne geince işte anlattıklarım oldu.

Kurulum sırasında hata veren yerde Shıft + F10 tuşlayıp komut satırını açıp aşağıdaki kodları girer misin.

• Diskpart
  • List disk
  • Sel Disk X ( Bu X senin SSD )
  • Clean
  • Convert gpt
  • Exit
  • Exit
Çıkış yaptıktan sonra CMD'den disk bölümleme kısmında yenile yapıyorsun ilk sonra bildigin gibi disk bölümleme yapıp işletim sistemini kuruyorsun.

Benim eski harici diskimde aynı problem olmuştu. MBR idi, GPT'ye çevirmiştim. Yukardaki komutlar ile basit bir şekilde yapabilirsin. MBR 2TB desteklediği için sorun çıkarıyordu bende. GPT zaten güncel olan ve sınırsız bölüm oluşturabilirsin. Ben bir tane partition programı ile yapmıştım, adını hatırlayamadım.

Kurulum sırasında hata veren yerde Shıft + F10 tuşlayıp komut satırını açıp aşağıdaki kodları girer misin.

• Diskpart
  • List disk
  • Clean
  • Convert gpt
  • Exit
  • Exit
Çıkış yaptıktan sonra CMD'den disk bölümleme kısmında yenile yapıyorsun ilk sonra bildigin gibi disk bölümleme yapıp işletim sistemini kuruyorsun.

Merhabalar bu adımları uygularken convert gpt sırasında hata alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Hata şu şekilde:
Diskpart has encountered an error: Yanlış işlev
See the System Event Log for more information.

Merhabalar bu adımları uygularken convert gpt sırasında hata alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Hata şu şekilde:
Diskpart has encountered an error: Yanlış işlev
See the System Event Log for more information.
Dostum yapabilecegin en kisa cozum SDD'yi HDD kutusuna baglayip 3.parti yazilim ile GPT 'ye cevirmelisin calisan bir bilgisayarda sonrasinda format atabilirsin onerebilecegim program (Mini Tool Partition)
Kolay gelsin..

Hocam merhabalar, ben bu MBR'i GPT'ye çevirdiğimden beri boot menüde UEFI seçeneği gözükmemeye başladı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

• Diskpart
  • List disk
  • Clean
  • Convert gpt
  • Exit
  • Exit
Çok saol.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı