McAfee XPG Prime Uygulamasını virüs olarak algılıyor

Arkadaşlar XPG Summoner klavye kullanmaktayım. Normalde uygulaması bulunmuyordu ancak XPG beta yazılım yayınlayarak RGB kontrol seçeneği eklemiş. Program ismi XPG Prime. Uygulamayı doğrudan XPG'nin sitesinden indirmeme rağmen McAfee yazılımı virüs olarak algılayarak kurmama izin vermiyor. Acaba antivirüsü kapatıp kurmamda bir sakınca var mıdır? Sonuçta "koskaca XPG virüslü yazlım yayınlayacak değil ya" diye düşünüyorum ama yinede tabi insanın içine bir kurt düşüyor. Görselde görüldüğü üzere karantinaya alıyor direkt. Kurmamda sizce bir sakınca var mıdır?
b.png

Herhangi bir zarar vericeğini sanmam fakat bu durumu XPG destek ekibine bildirmeniz daha doğru olacaktır.

Herhangi bir zarar vericeğini sanmam fakat bu durumu XPG destek ekibine bildirmeniz daha doğru olacaktır.
Hocam bir türlü iletişim bilgilerine ulaşamadım. Teknik destekte ürün seçmemi ve seri numarası girmemi istiyor ancak ürünler listesinde klavye bulunmuyor.
Virüs programlarının bilinmeyen yazılımları virüs veya tehdit olarak algılaması normaldir.
Hocam acaba kapatıp kursam bir sıkıntı çıkar mı?

Hocam bir türlü iletişim bilgilerine ulaşamadım. Teknik destekte ürün seçmemi ve seri numarası girmemi istiyor ancak ürünler listesinde klavye bulunmuyor.

Hocam acaba kapatıp kursam bir sıkıntı çıkar mı?
McAfee'de tehdidi yoksay diye tuş var mı ona bakın. Var diye hatırlıyorum önceden kullanırdım. Kapatıp kursanız bir sıkıntı çıkmaz ama virüs programını tekrar açtığınızda yine o uygulamayı virüs olarak algılayıp çalışmasını engelleyecektir.

McAfee'de tehdidi yoksay diye tuş var mı ona bakın. Var diye hatırlıyorum önceden kullanırdım. Kapatıp kursanız bir sıkıntı çıkmaz ama virüs programını tekrar açtığınızda yine o uygulamayı virüs olarak algılayıp çalışmasını engelleyecektir.
Hocam denedim McAfee'yi kapatınca direkt kurulum aşamasına geçiyor. Şu anda kuruyor, kurduktan sonra bir tarama çalıştırıp dönüş yapacağım.

Hocam denedim McAfee'yi kapatınca direkt kurulum aşamasına geçiyor. Şu anda kuruyor, kurduktan sonra bir tarama çalıştırıp dönüş yapacağım.
Kurulumdan sonra ilk başta tarama yapmayın, McAfee'yi açtıktan sonra kendi kendine engelleyecek mi diye bakın ondan sonra tarama yapın. Eğer engellemiyorsa tarama yapmadan kullanabilirsiniz ama tarama yapacağınız zaman ne yaparsınız bilemem, çok büyük bir şey değilse silip tekrar yükleyebilirsiniz veya bir diske, USB belleğe aktarıp tekrar alabilirsiniz.

Kurulumdan sonra ilk başta tarama yapmayın, McAfee'yi açtıktan sonra kendi kendine engelleyecek mi diye bakın ondan sonra tarama yapın. Eğer engellemiyorsa tarama yapmadan kullanabilirsiniz ama tarama yapacağınız zaman ne yaparsınız bilemem, çok büyük bir şey değilse silip tekrar yükleyebilirsiniz veya bir diske, USB belleğe aktarıp tekrar alabilirsiniz.
Hocam kurduktan sonra antivitüsü açtım ve ilk önce bilgisayarınız risk altında tarama yapın diye uyarı verdi ve tarama başlattı, tarama sonunda ise bir şey bulmadı ve yazılımı engellemedi. Sonrasında detaylı tarama başlattım ve yine temiz çıktı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı