McDonald's gibi yerlerde çalışmak nasıl?

Normalde beyaz eşya teknisyeniyim o dönem mecburiyetten girmiştim. İşten korkan biri değilim ama rezalet bir yer. Tavukları alıyorduk unluyorduk sosluyorduk rezalet kokan virüslü yağa atıyorduk. Unu elerken zaten bel fıtığı olma garantisi var. Çok yoğun oluyorduk eleman eksikliği sürekli var zaten hemen hemen her şubede gelen 1 günde kaçıyor. 2 kişilik işi tek yapıyorsun yine de yavaşsın diye kızıyorlardı. Cidden rezil bir yerdi.
Çoğu hatta tüm fast food restoranları öyle gibi hocam. Bende işten yeni çıktım, iş arıyorum. Ama hem sizin hem de diğer arkadaşların yorumlarıyla fast food restoranlarında çalışmayı hiç düşünmüyorum. Market olabilir, markette migros gibi büyük ve kurumsal yer olacak. Yoksa çok hakkını yiyorlar maalesef. Bazı zamanlar muhattap bile bulamıyorsun. Şu an ne işle meşgulsunuz?

Böyle yerler kurumsal yerler. Paran içerde kalmaz yani. Hakkını aramazsan tüm müdürler senin hakkına çöker. Devlete başvurup, sendikalara başvurup hakkını arayacaksın. Gerçi böyle yapınca seni istifaya zorluyorlar ama. Böyle yerlerde çalışılmaz hocam maalesef hepsi birbirinin benzeri.

Ayrıca parmak izi veya QR kod ile giriş, çıkış yapmıyor musunuz? Nasıl mesaini ödemezler ki?

Hocam ben girerken benden evrak bile istemediler sanırım sigortam bile yok direk gel başla dediler. Aklıma çok yatmadı bende çıktım çünkü oranın müdürüyle konuştuğumuz gibi ilerlemedi işler.

Çoğu hatta tüm Fast food restoranları öyle gibi hocam. Bende işten yeni çıktım, iş arıyorum. Ama hem sizin hem de diğer arkadaşların yorumlarıyla Fast food restoranlarında çalışmayı hiç düşünmüyorum. Market olabilir, markette Migros gibi büyük ve kurumsal yer olacak. Yoksa çok hakkını yiyorlar maalesef. Bazı zamanlar muhatap bile bulamıyorsun. Şu an ne işle meşgulsunuz?

Vestel de beyaz eşya teknisyenliği yapıyorum hocam şu an. Gıda sektörü çok sıkıntılı bir sektör ama Fast food çok ayrı bir sıkıntı gerçekten kesinlikle önermem.

Hocam ben girerken benden evrak bile istemediler sanırım sigortam bile yok direk gel başla dediler. Aklıma çok yatmadı bende çıktım çünkü oranın müdürüyle konuştuğumuz gibi ilerlemedi işler.
Hocam gitmeyin öyle yerlere. Daha kurumsal bir yere başvurun..TAB GIDA'nın firmaları iyi yani Arby's, Subway gibi Veya KFC.

Tab gıda içerisinde çalışılacak son yer popeyes. Ama subway iyidir popeyes kadar yoğun değil hocam.
Evet subway yorumlarını okudum ondan önerdim hocam. Ama en son çalışılacak yerler de işte... Bu yaşta başka nerelerde çalışıp sağlam tecrübe edinebilirsin ki?

Evet subway yorumlarını okudum ondan önerdim hocam. Ama en son çalışılacak yerler de işte... Bu yaşta başka nerelerde çalışıp sağlam tecrübe edinebilirsin ki?

Beyaz eşya teknisyenliği, sanayi gibi yerlerde öğrenilebilir. 23 yaşındayım 15 yaşımdan beri beyaz eşya işinde çalışıyorum. Bu tarz yerlerde evet çok ezilirsin çok yorulursun ama esnaflığı öğrenirsin müşteriye nasıl davranman gerektiğini öğrenirsin ve işi öğrenirsen hayatın boyunca ekmeğini yersin hocam.

Beyaz eşya teknisyenliği, sanayi gibi yerlerde öğrenilebilir. 23 yaşındayım 15 yaşımdan beri beyaz eşya işinde çalışıyorum. Bu tarz yerlerde evet çok ezilirsin çok yorulursun ama esnaflığı öğrenirsin müşteriye nasıl davranman gerektiğini öğrenirsin ve işi öğrenirsen hayatın boyunca ekmeğini yersin hocam.
Öyle yerler de iyi ama konu sahibi arkadaşın amacı sadece yazın çalışmak sanırım. Yazın çalışıp öyle yerlerde tecrübe edinebilir fakat yazın çalışma da tecrübeden daha çok para talebi oluyor. Tabii sanayide çırak olursa alacağı para, gıda sektöründe alacağı paraların yanından bile geçemez. Ama eğer okul, üniversite gibi bir hayali yoksa sanayi mantıklı.

Öyle yerler de iyi ama konu sahibi arkadaşın amacı sadece yazın çalışmak sanırım. Yazın çalışıp öyle yerlerde tecrübe edinebilir fakat yazın çalışma da tecrübeden daha çok para talebi oluyor. Tabii sanayide çırak olursa alacağı para, gıda sektöründe alacağı paraların yanından bile geçemez. Ama eğer okul, üniversite gibi bir hayali yoksa sanayi mantıklı.

Hocam çalışma amacım para kazanmanın zorluğunu görmek. Elimden geldiğince site falan yaparak internetten harçlık çıkıyor ama asıl amacım vay be para demek ki böyle kazanılıyormuş demek. Tabii bunun yanında insan o kadar yorulmaya para da istiyor.

Hocam çalışma amacım para kazanmanın zorluğunu görmek. Elimden geldiğince site falan yaparak internetten harçlık çıkıyor ama asıl amacım vay be para demek ki böyle kazanılıyormuş demek. Tabii bunun yanında insan o kadar yorulmaya para da istiyor.
Dediğim yerler tam size göre hocam. Asgari ücret veya 1,2 K üstü alırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı