Elektronik MCHOSE G75 Pro parolapara ve İyzico ile 1550 TL

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu an 2099 olmuş.

Öyle zaten hocam İyzico'nun ilk siparişe 300 TL kampanyası ve %10 cashback kampanyası var. İyzico'dan ilk önce kimlik onaylamanız lazım sonra da İyzico ile öde seçeneğini seçmeniz gerek. Yani 510 TL cashback alabiliyorsunuz İyzico'dan. Klavye de 1600 civarına geliyor. Bu cashback durumu taksit içinde geçerli haberiniz olsun.

1K Hz'ye sahip.

Zaten hocam böyle osu gibi oyunlarda fark edebilirsiniz sadece. Gözle göremezsiniz normal oyunlarda.

Anladım, sadece yön tuşları olmadığı için sıkıntı yaşıyorum onu da alırken ucuz diye düşünmediydim hiç.

Hocam yurt dışı fiyatı zaten 70 dolar. Neden overpriced olsun ki?

Bir de Reaper'i bilmiyorum ama Leobog switchler 2023'te Çin'deki en ünlü switchlerden değil miydi?

Leobog ne iyi ne kötü marka. Ortalama yani bir Gateron veya Cherry MX olamaz. 70 dolar işte ondan overpriced diyorum. Max ederi 45-55 dolar. Zaten Temu'da hala satılıyor sadece ülkemize açık değil. Malum adamlar sorunsuz ürün gönderse bile sorunlu deyip iade edip ürün ellerinde kaldı ondan kaldırdılar. Reaperin sesi o yalıtımlar olmasa blueye benzer. Leobog Çin'de o zaman en ünlüsü olabilir ama şu an değil. Ayrıca Akko varken leobog Çin'de en ünlü olamaz gibime geliyor. Yani madlionsta ünlü ama ürünün birçok bilinmeyen parçası ve kronikliği var.

Reaperin tek güzel yanı difüzör olması. Eğer ktt cabbage tofu v3'ün sesi inceleme videolarındaki gibi ise çok çok daha iyi reaperdan.

Son düzenleme:
Leobog ne iyi ne kötü marka. Ortalama yani bir Gateron veya Cherry MX olamaz. 70 dolar işte ondan overpriced diyorum. Max ederi 45-55 dolar. Zaten Temu'da hala satılıyor sadece ülkemize açık değil. Malum adamlar sorunsuz ürün gönderse bile sorunlu deyip iade edip ürün ellerinde kaldı ondan kaldırdılar. Reaperin sesi o yalıtımlar olmasa blueye benzer. Leobog Çin'de o zaman en iyisi olabilir ama şu an değil. Ayrıca Akko varken leobog Çin'de en iyisi olamaz.

Reaperin tek güzel yanı difüzör olması. Eğer ktt cabbage tofu v3'ün sesi inceleme videolarındaki gibi ise çok çok daha iyi reaperdan.
Cherry MX de var bende ama hissiyat olarak Çin'li modeller ile kapisabilecegini düşünmüyorum. Ha, kalite ve özellikle dayanıklılık olarak hiçbir switch'in Cherry gibi olabileceğini düşünmüyorum. Zira adamlar mekanik switchlerin mucidi, on yıllardır üretim yapıyorlar ve dayanıklılığı bu süre içerisinde kanıtlanmış. Ancak malumunuz artik hissiyata daha cok önem veriliyor zira hem hot-swap var hem de anahtarlar ucuz, tedariği kolay.
Akko meselesine gelirsek Akko zaten Aula'dan çok daha pahalı. Akko daha iyi olabilir itirazım yok ama bu Aula'nın overpriced olmadıği anlamina gelir.
Gateron işi biraz muallak. Gateron'un üst seviyeleri ile bu tarz budget switchlerin kapışmasına imkan yok bence de. Ama Gateron'un da kötu modelleri olduğunu düşünüyorum.

Açikcasi 45-55 dolar işine katilmayacagim. Aula F75 eski bir klavye değil, 2024 model bir klavye. Bu fiyattan çıktığı zaman gayet F/P olarak görülüyordu. Ondan sonra Aula'dan da daha F/P'leri çıktıysa tabii onu bilemeyeceğim. Ama açikcası ben klavyeleri sevsem de enthusiast kategorisinde değilim. Her yil klavye değişimine falan bakmıyorum. Sadece bir klavye alıp yoluma devam ediyorum.

Bu arada 45-55'i ben Avrupa fiyatina göre yorumluyorum. Çin'de çok daha ucuzlar diye biliyorum. Siz neyi kast ettiniz bilemiyorum.

Konuşmam yanlış anlaşılmasın. Klavyeleri az buçuk biliyorum, ilgim de var ama iyi bildiğimi iddia edebileceğim bir alan değil. Dolayısıyla öğrenmek için soruyorum.

Cherry MX de var bende ama hissiyat olarak Çinli modeller ile kapisabilecegini düşünmüyorum. Ha, kalite ve özellikle dayanıklılık olarak hiçbir Switch'in Cherry gibi olabileceğini düşünmüyorum. Zira adamlar mekanik switchlerin mucidi, on yıllardır üretim yapıyorlar ve dayanıklılığı bu süre içerisinde kanıtlanmış. Ancak malumunuz artik hissiyata daha cok önem veriliyor zira hem hot-swap var hem de anahtarlar ucuz, tedariği kolay.
Akko meselesine gelirsek Akko zaten Aula'dan çok daha pahalı. Akko daha iyi olabilir itirazım yok ama bu Aula'nın overpriced olmadıği anlamina gelir.
Gateron işi biraz muallak. Gateron'un üst seviyeleri ile bu tarz budget switchlerin kapışmasına imkan yok bence de. Ama Gateron'un da kötu modelleri olduğunu düşünüyorum.

Açıkçası 45-55 dolar işine katilmayacagim. Aula F75 eski bir klavye değil, 2024 model bir klavye. Bu fiyattan çıktığı zaman gayet F/P olarak görülüyordu. Ondan sonra Aula'dan da daha F/P'leri çıktıysa tabii onu bilemeyeceğim. Ama açıkçası ben klavyeleri sevsem de enthusiast kategorisinde değilim. Her yil klavye değişimine falan bakmıyorum. Sadece bir klavye alıp yoluma devam ediyorum.

Bu arada 45-55'i ben Avrupa fiyatina göre yorumluyorum. Çin'de çok daha ucuzlar diye biliyorum. Siz neyi kast ettiniz bilemiyorum.

Konuşmam yanlış anlaşılmasın. Klavyeleri az buçuk biliyorum, ilgim de var ama iyi bildiğimi iddia edebileceğim bir alan değil. Dolayısıyla öğrenmek için soruyorum.

Akko overpriced değil hocam. Kaliteli bir marka hatta klavye üretiminde top olabilir. Aula'ya overpriced dememin sebebi Çinli sitelerde çok daha ucuza satılması örnek olarak Aula F75'i Türkiye'de birçok kişi 500 TL'ye aldı. Gerçi Çinli sitelerde hala daha ucuz ancak ülkemizde satışı yok. Kendi sitelerinde 70 dolar olan bir ürün için Çin'den almak daha mantıklı olacaktir. Zaten Aula'daki yalıtım olmasa leobog reaperin switch sesi blue switche benzer neredeyse. Zaten Epomaker falan da kendi sitesinden alırsan Çin'den gönderiyor Ali'den almak daha iyi olacaktır. Gateron'un ucuz modellerinde haklı olabilirsiniz ama elimde ucuz sayılabilecek Gateron milky Pro'lar var ve gerçekten de iş görüyor. Tabii ben Aula'ya overpriced demiyorum. Aula F75'e overpriced diyorum tabii o fiyata Türkiye'de MCHOSE G75 Pro varken Aula F75 alınır mı? 2.5kya tartışılır biraz. O zamanla zaten Aula F75 en F/P klavyeydi Türkiye'ye Akko'lar falan yeni yeni girmeye başlamıştı. Ancak şu anda değil maalesef.

Aula F75 mi daha iyi bu mu?

Cabbage tofu v3'ün switch sesi videolarda gösterdikleri gibi ise çok çok daha iyidir Aula F75'ten.
Ses testi;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Videodaki klavyenin ile bu konudaki klavyenin arasındaki tek farkı keycaps rengi)

Akko overpriced değil hocam. Kaliteli bir marka hatta klavye üretiminde top olabilir. Aula'ya overpriced dememin sebebi Çinli sitelerde çok daha ucuza satılması örnek olarak Aula F75'i Türkiye'de birçok kişi 500 TL'ye aldı. Gerçi Çinli sitelerde hala daha ucuz ancak ülkemizde satışı yok. Kendi sitelerinde 70 dolar olan bir ürün için Çin'den almak daha mantıklı olacaktir. Zaten Aula'daki yalıtım olmasa leobog reaperin switch sesi blue switche benzer neredeyse. Zaten Epomaker falan da kendi sitesinden alırsan Çin'den gönderiyor Ali'den almak daha iyi olacaktır. Gateron'un ucuz modellerinde haklı olabilirsiniz ama elimde ucuz sayılabilecek Gateron milky Pro'lar var ve gerçekten de iş görüyor. Tabii ben Aula'ya overpriced demiyorum. Aula F75'e overpriced diyorum tabii o fiyata Türkiye'de MCHOSE G75 Pro varken Aula F75 alınır mı? 2.5kya tartışılır biraz. O zamanla zaten Aula F75 en F/P klavyeydi Türkiye'ye Akko'lar falan yeni yeni girmeye başlamıştı. Ancak şu anda değil maalesef.
Akko'y overpriced demedim. Akko iyi ama daha pahalı -> Aula daha kötu ama daha ucuz -> Aula overpriced değil mantığını kastediyordum.

Ayrica bence Çin sitelerinin fiyatını hesaba katmamak lazım. Resmi distribütör ile ülkelerde satılan mallara bakmak lazım. Aksi halde orada çok daha ucuza çok daha fazla model bulunabilir. Bunlar falan fasa fiso kalır.

Ayrıca reaper kullanmadım ama reaper=mavi demek mantıklı değil. Yapi olarak tamamen farkli switchler. Bir defa biri lineer diğeri clicky tactile. Nasıl benzer sesleri olsun? Evet yalıtım ve yağlama önemli ama bir switchi alıp başka switch yapmaz yani.

Gateron Milky Pro'lar iyi bence bu arada. Gateron adı altında hazır klavyelerde ne switchler satılıyor. Ben onlari kastettim daha çok.

Akko'y overpriced demedim. Akko iyi ama daha pahalı -> Aula daha kötu ama daha ucuz -> Aula overpriced değil mantığını kastediyordum.

Ayrica bence Çin sitelerinin fiyatını hesaba katmamak lazım. Resmi distribütör ile ülkelerde satılan mallara bakmak lazım. Aksi halde orada çok daha ucuza çok daha fazla model bulunabilir. Bunlar falan fasa fiso kalır.

Ayrıca reaper kullanmadım ama reaper = mavi demek mantıklı değil. Yapi olarak tamamen farkli switchler. Bir defa biri lineer diğeri clicky tactile. Nasıl benzer sesleri olsun? Evet yalıtım ve yağlama önemli ama bir switchi alıp başka switch yapmaz yani.

Gateron Milky Pro'lar iyi bence bu arada. Gateron adı altında hazır klavyelerde ne switchler satılıyor. Ben onlari kastettim daha çok.

Reaper = mavi demedim zaten benziyor dedim. Ayrıca zaten öyle bunu kullananlar da diyor. Aula F75'in kasasının yalıtımı sayesinde tok çıkıyor sesi. Ancak Aula'daki yalıtım olmasa o kadar tok çıkmaz sesi. Kasadan kasaya değişir tabii Aula'da ve MCHOSE'de foamı basmışlar yalıtımları gayet güzel. Ayrıca Temu'da yetkili satıcı satmıştı F75'leri Aula sattı diye hatırlıyorum.

Ayrıca hocam reaperdeki sesi dedim ben. Siz hissiyat sandınız galiba tabii ki de hissiyat olmaz. Ancak sesleri yalıtım olmazsa benzer.

Tabii ki de bu sesi etkileyen birçok faktör var keycaps, kasa falan. Ancak switchi çıkartıp bakarsan ve bir tane keycaps takarsan anlarsınız zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı