MEB denemeleri zor mu?

Sınava çok çok az zamanın kaldığı şu dönemeçte bir de MEB'in denemelerini çözeyim dedim. TYT denemeleri için "eh işte" diyebilsem de (sözelci olduğum için TYT Matematik-Fen çözmedim, bilmiyorum) AYT denemelerinde (özellikle Edebiyat ve Din'de) çok detay içeren ve zor sorular hazırlandığını fark ettim. Öyle ki YouTube'daki çoğu hocanın denemelerinden aldığım sonuçlardan hemen hemen memnunken bu denemeler, bana kendimi kötü hissettirdi açıkçası. Sizce de zor mu bu denemeler, sınavda böyle çıkar mı?
Sayısalcıyım. MEB'in MEBİ'den yayınladığı bütün ayt denemelerini çözdüm ve cıkmışlara göre sorular zor. Sözel kısmını bilmiyorum fakat aynı seviyededir zorluk olarak.

Zor-orta arası genellikle ama kolay sorularda içeriyor. Millet MEB'in örnek sorularına bakın çözün sakın ha sakın çözmeden girmeyin diye diye kafamızın etini yedi fakat ben çözdüm, hiç faydasını görmedim. Bunu yapmak yerine 2018'den itibaren çıkmış soruları çözmek kesinlikle daha faydalı olacaktır ki çözünce sizde göreceksiniz. Çıkmış sorular ile MEB denemeleri arasında bariz fark var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı