MEB LGS sorularında zorluğu aşırıya kaçırıyor

Merhabalar.
Ben de soruyu sorduğunuz kişi gibi zamanında TEOG isimli sınava girmiş, ardından YKS sınavında da iyi bir üniversiteye yerleşmiş birisiyim.
Öncelikle sizin rakipleriniz de sizinle aynı sınava girecek. Yani herkes aynı soruları çözüyor. O yüzden içiniz rahat olsun. Bu o kadar da önemli bir durum olmayacak.
Ayrıca benim girdiğim donemde sınavı fulleyen 5000+ kişi vardı. Dağılım daha yüksek notlarda yığılmıştı. Yüksek sıralamalarda bir soruda çok şey değişebiliyordu. Bu da sınavda ve sıralamalarda başka bir acıdan yine handikap oluşturdu.
Sizin gireceğiniz sınava gelirsek. Öncelikle sorulara karşı idmanlı olmak çok önemli. Eğer soruyu sorduğunuz kişinin özel bir soru çözme yeteneği yoksa çözüme ulaşamaması gayet doğal. Size gelirsek muhtemelen uzun süredir o ana hazırlanıyorsunuz. O yüzden yapabileceğinize inanın ve ilerlemeye devam edin.

Sınava 1 - 1.5 milyon kişi giriyor, zorlayacak ki eleyici olsun.

%67'si falan 300 barajını geçememiş.
Merhaba.
Ben de soruyu sorduğunuz kişi gibi zamanında teog isimli sınava girmiş, ardından YKS sınavında da iyi bir üniversiteye yerleşmiş birisiyim.
Öncelikle sizin rakipleriniz de sizinle aynı sınava girecek. Yani herkes aynı soruları çözüyor. O yüzden içiniz rahat olsun. Bu o kadar da önemli bir durum olmayacak.
Ayrıca benim girdiğim donemde sınavı fulleyen 5000+ kişi vardı. Dağılım daha yüksek notlarda yığılmıştı. Yüksek sıralamalarda bir soruda çok şey değişebiliyordu. Bu da sınavda ve sıralamalarda başka bir acıdan yine handikap oluşturdu.
Sizin gireceğiniz sınava gelirsek. Öncelikle sorulara karşı idmanlı olmak çok önemli. Eğer soruyu sorduğunuz kişinin özel bir soru çözme yeteneği yoksa çözüme ulaşamaması gayet doğal. Size gelirsek muhtemelen uzun süredir o ana hazırlanıyorsunuz. O yüzden yapabileceğinize inanın ve ilerlemeye devam edin.

Teşekkür ederim son gün ders çalışmalı mıyım (soru çözme vs)

İnsan için yanlız çalıştığının karşılığı vardır hocam. Siz yine ümidinizi yitirmeyip gayretle devam ettiyseniz Allah yardım eder.

@442923 Son gün ders çalışma konusunda bir şey diyemeyeceğim. Nasıl rahat olacaksanız öyle davranın. Mumkun olduğunca bir sonraki güne zihnen ve bedenen dinç olacak şekilde hazırlık yapın.
Mesela ben stresimi kontrol edebilmek için sınavdan önce 5-6 km yürümüşüm. Ama herkese tavsiye etmiyorum😅

@442923 son gün ders çalışma konusunda bir şey diyemeyeceğim. Nasıl rahat olacaksanız öyle davranın. Mumkun olduğunca bir sonraki güne zihnen ve bedenen dinç olacak şekilde hazırlık yapın.
Mesela ben stresimi kontrol edebilmek için sınavdan önce 5-6 km yürümüşüm.

Soruları şöyle kısa bir göz gezdireceğim çalışacağım derken 1 soru çözüm videosu falan izleyip sınava gireceğim inşallah buraya güzel not alıp gelmek nasip eder Allah.

Daha şimdi sınava baktım da cidden kafası alan ve çalışan bir kişi için çok da üzülecek ağlanacak bir zorluğu yok. Zaten yaşınız gereği bu tarz sorularla ortaokulu geçirmiş olmanız lazım. Eğer ki cidden matematiğe kafanız basıyorsa halledersiniz basmıyorsa da boş verin yerleşeceğiniz lise hayatınızda sadece 4 sene nasıl tiplerle okuyacağınızı belirliyor.

Daha şimdi sınava baktım da cidden kafası alan ve çalışan bir kişi için çok da üzülecek ağlanacak bir zorluğu yok. Zaten yaşınız gereği bu tarz sorularla ortaokulu geçirmiş olmanız lazım. Eğer ki cidden matematiğe kafanız basıyorsa halledersiniz basmıyorsa da boş verin yerleşeceğiniz lise hayatınızda sadece 4 sene nasıl tiplerle okuyacağınızı belirliyor.

Hocam şimdi şöyle konuları biliyorum lakin yeni nesiller daha böyle mantığa dayalı ve yorumlama gerektiriyor.

MEB Bir sistemdir @442923, bizim düşmanımızda bir sistem, içine girdiğinde etrafına bakarsın gördüklerinse öğretmenler, iş adamları ve avukatlardır. Kurtarmak istediğimiz insanların kendi akıllarıdır. Ama bunu yapana kadar bu insanlar hala sistemin bir parçasıdır ve bu yüzden onlar da bizim düşmanımız, bunu anlamak zorundasın bu insanların çoğu kurtarılmaya hazır değil ve bazıları o kadar çaresizce umutsuzca sisteme bağlı ki sistemi korumak için savaşmayı göze alıcaklardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı