MEB LGS sorularında zorluğu aşırıya kaçırıyor

Hocam şimdi şöyle konuları biliyorum lakin yeni nesiller daha böyle mantığa dayalı ve yorumlama gerektiriyor.

İşte bende zaten böyle sorularla büyüdünüz derken onu demeye çalışıyorum. Bunu bir üniversiteye hazırlık öğrencisi olarak söylüyorum özellikle LGS de eğer ki soruyu anlarsanız çözümü genelde çok kolay oluyor. Hep de belli başlı soru kalıpları üzerinden gidiyorlar zaten. Eğer ki cidden soruyu anlayabilecek sözel zekaya sahipseniz çoğu soruyu yapabilmeniz lazım.

Hocam şimdi şöyle konuları biliyorum lakin yeni nesiller daha böyle mantığa dayalı ve yorumlama gerektiriyor.

Hocam açıkçası çoğu ülkede durum bizimki gibi değil. Yorumlama ve mantık içeren sorular IQ ile doğru orantılı kim ne derse desin. Sonradan yorumlama ve mantık geliştirilebilir ancak aynı IQ derecesine sahip olmayan 2 insan aynı şekilde çalışırsa yüksek olan daha önde olur. Böyle bir durum ise adaletsizlik oluşturuyor. Çoğu Avrupa ülkesinde sınav formüle bağlı geri kalan o formülü oraya yazıp soruyu çözmek. Sistem baştan yanlış zaten. Ancak kaliteli üniversite azlığı, iş imkanının azlığı, genç nüfusun çok fazla olması vb. durumlar zaten mecbur bu sistemi gerektiriyor.

Hocam açıkçası çoğu ülkede durum bizimki gibi değil. Yorumlama ve mantık içeren sorular IQ ile doğru orantılı kim ne derse desin. Sonradan yorumlama ve mantık geliştirilebilir ancak aynı IQ derecesine sahip olmayan 2 insan aynı şekilde çalışırsa yüksek olan daha önde olur. Böyle bir durum ise adaletsizlik oluşturuyor. Çoğu Avrupa ülkesinde sınav formüle bağlı geri kalan o formülü oraya yazıp soruyu çözmek. Sistem baştan yanlış zaten. Ancak kaliteli üniversite azlığı, iş imkanının azlığı, genç nüfusun çok fazla olması vb. durumlar zaten mecbur bu sistemi gerektiriyor.

Teşekkürler.

Hocam afedersiniz ama o sorulara şöyle bir bakar mısınız rica etsem ondan sonra eminim anlayacaksınız.
Dostum bende bu pazar günü gireceğim, Ancak fazla bir korkum yok.
Matematiğim iyi olduğundan değil, Aslında 7-8 bile zor yaparım.
Tek diyeceğim benim hocalarımın bana dediği;
-Sınava gireceksin, Sözel bitecek ve bundan kurtuldum diyerek sözeldeki sorulardan hiçbirine takılmayacaksın.
-Hiçbir soruya fazla kafa yormayacaksın.
Ayrıca bu 2 günü eğer çalışmalarınız yeterli ise ailenizle ve dostlarınızla geçirin. LGS ile ilgili herhangi bir haber, sohbet gibi şeylerden kaçının. Olabildiğince çok kendinizi dinlendirin ve bu süreçte hiç yalnız kalmayın. Şeytan yalnız kalanı üzdürür ve onunla uğraşır. Desteğim sizin ile!

Dostum bende bu pazar günü gireceğim, ancak fazla bir korkum yok.
Matematiğim iyi olduğundan değil, aslında 7-8 bile zor yaparım.
Tek diyeceğim benim hocalarımın bana dediği;
-Sınava gireceksin, sözel bitecek ve bundan kurtuldum diyerek sözeldeki sorulardan hiçbirine takılmayacaksın.
-Hiçbir soruya fazla kafa yormayacaksın.
Ayrıca bu 2 günü eğer çalışmalarınız yeterli ise ailenizle ve dostlarınızla geçirin. LGS ile ilgili herhangi bir haber, sohbet gibi şeylerden kaçının. Olabildiğince çok kendinizi dinlendirin ve bu süreçte hiç yalnız kalmayın. Şeytan yalnız kalanı üzdürür ve onunla uğraşır. Desteğim sizin ile!

Hocam biraz stresimi azalttınız teşekkür ederim size de başarılar dilerim inşallah hayallerinize kavuşursunuz sağlacakla kalın.

En ufak bir şekilde bile stresini azaltabildiysem ne mutlu bana, Puanınız kaç olursa olsun kimsenin size karşı görüşü değişmeyecek onu hatırlayarak sınava girin.
Yüzünüzü sınav öncesi ve 45DKlık arada yıkayın, Tuvalet ihtiyacınızı giderin vb.
Hocam biraz stresimi azalttınız teşekkür ederim size de başarılar dilerim inşallah hayallerinize kavuşursunuz sağlacakla kalın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı