MediaMarkt eskiyi yenile sistemi nasıl çalışıyor?

furkanddemir

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar iPhone X telefonum var ve bunu verip yerine iPhone 15 alacağım. MediaMarkt'ın internet sitesinde iPhone X'im için fiyat teklifi alma yerinden önüme gelen soruları uygun bir biçimde cevapladıktan sonra +3000₺ destekle 5400₺ teklif verdi. Daha sonra mağazaya gittim ve orada çalışan abi baktığında 6000 küsür ₺ teklif veriyoruz dedi. Benim de fiyat hoşuma gitti. Fakat şöyle bir sorun var;
  • iPhone 15 MediaMarkt mağazasında 54.000₺'ya satılıyor ve bana 6000₺ teklif geldiği için cihaz 48.000₺'ya geliyor.
  • Aynı şekilde internet sitesinde de aynı cihaz 50.500₺'ya satılıyor ve bana internetten verilen teklif 5400₺ yani cihaz bana 45.100₺'ya geliyor.

Şimdi bende diyorum ki ben cihazı internet sitesinden 50.500₺'ya, mağazada teslim al seçeneğiyle sipariş etsem ve eski cihazımı bana "mağazada" teklif edilen (6000₺) fiyattan verebiliyor muyum?
Bu süreç nasıl işliyor bilen yardımcı olabilir mi?

Vakit ayırdığınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar iPhone X telefonum var ve bunu verip yerine iPhone 15 alacağım. MediaMarkt'ın internet sitesinde iPhone X'im için fiyat teklifi alma yerinden önüme gelen soruları uygun bir biçimde cevapladıktan sonra +3000₺ destekle 5400₺ teklif verdi. Daha sonra mağazaya gittim ve orada çalışan abi baktığında 6000 küsur ₺ teklif veriyoruz dedi. Benim de fiyat hoşuma gitti. Fakat şöyle bir sorun var;
  • iPhone 15 MediaMarkt mağazasında 54.000₺'ya satılıyor ve bana 6000₺ teklif geldiği için cihaz 48.000₺'ya geliyor.
  • Aynı şekilde internet sitesinde de aynı cihaz 50.500₺'ya satılıyor ve bana internetten verilen teklif 5400₺ yani cihaz bana 45.100₺'ya geliyor.

Şimdi bende diyorum ki ben cihazı internet sitesinden 50.500₺'ya, mağazada teslim al seçeneğiyle sipariş etsem ve eski cihazımı bana "mağazada" teklif edilen (6000₺) fiyattan verebiliyor muyum?
Bu süreç nasıl işliyor bilen yardımcı olabilir mi?

Vakit ayırdığınız için teşekkürler.

"7.tüm bu işlemleri (hiçbir kampanya farklılığı olmadan) mağazalarımızdan da gerçekleştirebilirsiniz."
MediaMarkt'ın kendi sitesinde bu yazıyor. Yani mağaza kafasına göre bir fiyat belirleyemiyor. Ve muhtemelen internetten alırsanız internetten göndermenizi talep edecekler.

Evet ama mağazada telefonun fiyatı 3500₺ daha fazla.

Doğrudur, Web'e özel indirimler oluyor ama çalışmayacaktır muhtemelen. Webden alırsanız web üzerinden, mağazadan alırsanız mağaza üzerinden satış olacaktır.
Aslında hocam web sitelerinde şu yazıyor;

"cihazınız incelendikten sonra belirlenen teklif tutarı 15 gün içerisinde belirtmiş olduğunuz IBAN numarasına ait hesaba yatırılır.
Gönderilen ikinci el cihazlar karşılığında geri alım bedeli MediaMarkt'ın anlaşmalı olduğu firma tarafından karşılanmaktadır. Ödemenin yapılacağı banka hesap bilgilerinin eksiksiz, ad/soyad bilgisi ile geri ödemenin yapılacağı IBAN hesabının ad/soyadı bilgilerinin aynı olması gerekmektedir."

Mağaza üzerinden cihazı teslim edip 6000 TL'yi IBAN'ınıza almayı deneyebilirsiniz.

Doğrudur, Web'e özel indirimler oluyor ama çalışmayacaktır muhtemelen. Webden alırsanız web üzerinden, mağazadan alırsanız mağaza üzerinden satış olacaktır.
Aslında hocam web sitelerinde şu yazıyor;

"cihazınız incelendikten sonra belirlenen teklif tutarı 15 gün içerisinde belirtmiş olduğunuz IBAN numarasına ait hesaba yatırılır.
Gönderilen ikinci el cihazlar karşılığında geri alım bedeli MediaMarkt'ın anlaşmalı olduğu firma tarafından karşılanmaktadır. Ödemenin yapılacağı banka hesap bilgilerinin eksiksiz, ad/soyad bilgisi ile geri ödemenin yapılacağı IBAN hesabının ad/soyadı bilgilerinin aynı olması gerekmektedir."

Mağaza üzerinden cihazı teslim edip 6000 TL'yi IBAN'ınıza almayı deneyebilirsiniz.
Ben yeni cihazı teslim aldıktan sonra teslim edeceğim dimi eski cihazımı

Ben yeni cihazı teslim aldıktan sonra teslim edeceğim değil mi eski cihazımı.

Eskiyi mağazadan verdiğinizde yeni cihaz gelecek fatura işlemleri ödeme işlemleri vs. derken yeni cihazı alacaksınız. Web üzerinden size kargo ile gönderilen "gönderim kiti" ve gönderim kiti işlemlerini (cihazın fabrika ayarlarına döndürülmesi vb.) Yaptıktan sonra herhangi bir Yurtiçi Kargo şubesine veya 444 99 99 numaralı Yurtiçi Kargo müşteri hizmetlerini arayıp kurye talep edeceksiniz. Web üzerinden alımlarda da yine ödeme işlemleri tamamlandıktan sonra cihazınızı teslim edeceksiniz.

Eskiyi mağazadan verdiğinizde yeni cihaz gelecek fatura işlemleri ödeme işlemleri vs. derken yeni cihazı alacaksınız. Web üzerinden size kargo ile gönderilen "gönderim kiti" ve gönderim kiti işlemlerini (cihazın fabrika ayarlarına döndürülmesi vb.) Yaptıktan sonra herhangi bir Yurtiçi Kargo şubesine veya 444 99 99 numaralı Yurtiçi Kargo müşteri hizmetlerini arayıp kurye talep edeceksiniz. Web üzerinden alımlarda da yine ödeme işlemleri tamamlandıktan sonra cihazınızı teslim edeceksiniz.
Teslim etmeden önce cihazı sıfırlamayıp yeni cihaza aktarma yapabilir miyiz ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı