MediaMarkt'da indirimlerin sadece spekülasyon olması

AlexanderMatrol

Decapat
Katılım
1 Eylül 2021
Mesajlar
18
19'unda MediaMarkt'ta alışverişi yaparken indirimli ürünlerde olan "şahane kasım" etiketini görünce satış danışmanı ile konuştuk. Ürünün etiketinin yeni değişip birkaç güne kadar fiyatının artıracağı konusunda bizi ikna etti. Fiyat da güncel piyasa fiyatının biraz altında olunca yaklaşık 19.399₺'ye ürünü satın aldık. 3 gün geçmedi ki ürünün fiyatını kontrol ettiğimde ürünün sitelerinde önce 18.299, dün itibarıyla ise 17.999₺'ye satıldığını gördüm. Elbette MediaMarkt indirimlerinin ve fiyatlarının arkasında durmuyor, ayrıca iadesi veya bir geri dönüşü de mümkün olmayınca sonuç olarak 4-5 gün için 1.500₺'ye yakın parayı israf etmiş olduk.

Enflasyon tırmanıp insanlar indirim görünce elindeki hiçbir kuruşu bekletmek istemezken MediaMarkt gibi birçok zincir teknoloji mağazası da benzer satış yolu ile insanların bu kaygısını yakalıyor. Bu "serbest piyasa" olabilir ama bu kâr hedefini müşteri memnuniyetinin fersah fersah ilerisine koyan bir strateji. Uzun vadede ise bu onların müşteri potansiyelini tüketecektir. Bugün benim Media Mark'tan son alışverişim oldu, eminim yarın başkalarının da olacaktır.

O yüzden hazır "indirimler" başlamışken bu tür mağazaları tercih etmeden evvel iki kere düşünmek sizlerin lehine olur. İşin özünde sadece fiyat dibi gördüğünde satın almak kârlı bile olabilir ama kısa vadeli düşünen bir ticaret ortamında tüketici olmak bir şekilde kaybetmeyi de beraberinde getirecektir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle firmaya başvurup aradaki fiyat farkının iadesini talep ediniz. Olumsuz yanıt aldığınız takdirde de Tüketici Hakem Heyetine başvurup aradaki farkın iadesini isteyiniz. Tüketiciler ekonomik koşullar ve enflasyon sebebiyle zam gelecek endişesi ile bir an önce ürünleri almaya çalışıyor ve ortaya böyle durumlar çıkabiliyor. Ayrıca sizin durumunuzda ispatı zor olmakla beraber ''Ürünün fiyatının bir kaç güne artacağı'' şeklinde aldatıcı ve yanıltıcı bir yönlendirme de mevcut. Bu durumu da özellikle başvurunuzda belirtin. Ürünün güncel indirimli fiyatının da fotoğrafını vs çekip elinizde delil oluşturmayı ve başvurunuza satın aldığınız ürünün faturasını eklemeyi unutmayın. Bu halde firma reddetse bile Tüketici Hakem Heyeti sizin lehinize karar verecektir.

Ayrıca her ne ürün alıyorsanız alın ürünü direkt mağazadan almak yerine internetten almayı tercih edin. İnternet ortamında satın alınan ürünlerden kaynaklı 14 günlük koşulsuz şartsız iade hakkınız mevcut.​
 
Öncelikle firmaya başvurup aradaki fiyat farkının iadesini talep ediniz. Olumsuz yanıt aldığınız takdirde de Tüketici Hakem Heyetine başvurup aradaki farkın iadesini isteyiniz. Tüketiciler ekonomik koşullar ve enflasyon sebebiyle zam gelecek endişesi ile bir an önce ürünleri almaya çalışıyor ve ortaya böyle durumlar çıkabiliyor. Ayrıca sizin durumunuzda ispatı zor olmakla beraber "Ürünün fiyatının birkaç güne artacağı" şeklinde aldatıcı ve yanıltıcı bir yönlendirme de mevcut. Bu durumu da özellikle başvurunuzda belirtin. Ürünün güncel indirimli fiyatının da fotoğrafını vs çekip elinizde delil oluşturmayı ve başvurunuza satın aldığınız ürünün faturasını eklemeyi unutmayın. Bu halde firma reddetse bile Tüketici Hakem Heyeti sizin lehinize karar verecektir.

Ayrıca her ne ürün alıyorsanız alın ürünü direkt mağazadan almak yerine internetten almayı tercih edin. İnternet ortamında satın alınan ürünlerden kaynaklı 14 günlük koşulsuz şartsız iade hakkınız mevcut.​

Bir iki gün boyunca birkaç farklı kanalı da kullanarak firma ile iletişime geçmeye çalıştım. Zoraki olarak aldığım cevap ise "Mağaza ve Online web sitesi kampanyalarımız değişkenlik gösterebilir ve fiyatlarımız anlık güncellenebilir olduğu için, Yardımcı olamayacağımızı üzülerek bildirmek isteriz" şeklinde oldu. Belirttiğiniz gibi ispatı zor ve bence kararı da meçhul bir durum ama bugün içerisinde Heyet'e de bildirme yoluna ayrıca gideceğim.

Online ticareti özellikle tercih etmedim ki biraz daha fazla para vererek ürün konusunda yüz yüze bir muhatap bulabilme şansım olsun. Ama anlaşılan o ki bugünkü alışverişlerde ürünü nereden alırsanız alın satış sonrası yine yalnızsınız.
 
Sadece MediaMarkt değil genel. Dün Trendyol'dan bildirim geldi süper cuma, efsane kasım indirimleri falan diye, açtım daha önce satın aldığım satıcısı ve üreticisi Trendyol olan ürünün fiyatına baktım. Bu mantıkla birkaç hafta önce hiçbir özel indirim yok iken aldığım ürünü, bu ay efsane cuma, süper kasım, uçan halı falan indirimleriyle birlikte 8.5 lira daha pahalıya alıyorum. Komik.
 

Geri
Yukarı