MediaMarkt'ın Önerdiği GTX 960 Sistem

Wystari

Hectopat
Arkadaşlar bugün bir fiyat almak için MediaMarkt'a gittim. Normalde en aşağıda olan sistemin fiyatını alacaktım. Fakat bana önce Zalman z3Plus'un güzel bir kasa ama küçük bir kasa olduğunu söyledi ve bana Zalman Z5'i önerdi. Sonra anakartın (MSI ile bir ilişkileri yokmuş) kötü olduğunu söyledi ve bana önce Asus'un H97 Pro modelini gösterdi fakat çok pahalı olduğu için GIGABYTE'ın H81 yongalı bir anakartını önerdi. Ayrıca bana neden GTX960 aldığımı sordu ve 2GB 128Bit'in az olduğunu ve sonradan bunu R9 270'in 2GB 256Bit sürümü ile değiştirdi. Ve de 500W'ın az olduğunu ve 600W takmanın daha doğru olacağını söyledi. İşlemciyi de AMD yapacaktı ama ben değiştirilmesini istemedim o da tamam dedi.

Tabiki de almadım ve bana bütün bu sistemi daha ucuza getirtti. Bir sormak istedim, gerçekten ''iyi'' bir şekilde mi düzenledi yoksa saçmaladı mı?

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Size sadece şunu söyliyeyim. Teknoloji marketlerin de ne alacağınızı önceden belirleyip, alışveriş yapınız. Aslında sizde öyle yapmışsınız. Ama görevli yanınıza geldiğin de "Yardımınıza ihtiyacım yok bana belirlediğim liste de yardımcı olursanız" deseniz yeter. Ben böyle yapıyorum. Çünkü çok boş konuşan insan var. Çoğusu birşey den anlamıyor, sadece prim aldığı için kendi markasını öneriyor. Bu arada sisteminiz çok güzel. Hiç şüphesiz alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Zalman z3 36CM VGA boşluguna sahip, Zalman z5 33CM VGA boşluguna sahip :D Aferin onlara.
Arkadaş epey fazla saçmalamış bence.

Fakat 600W yapmakta fayda olabilir. Belki ileride güncellemek isteyebilirsiniz ekran kartını. Azıcık daha verip Zalman 600W PSU almak daha iyi gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu saatten sonra sistem toplayacakların, H97 veya Z97 anakart yonga setlerinden şaşmamaları gerekir. Yeni nesil işlemcileri desteklediği için, ileride işlemci değişirseniz anakart parası cebinizde kalır. H81'de alınabilir tabii, ama ekran kartında saçmalamışlar.

Peki Evga GTX 960 hakkında ne düşünüyorsunuz? Normalde MSI almayı düşünüyordum fakat stokta kalmamış. Fakat bugün mağazada sormadım ama mevcut olabilir sizce EVGA ile yola devam m yoksa MSI'a dönmeli miyim?

Bir de Evga'nın soğutucusu Asus'un ki kadar iyi midir?

500 watt PSU yeterlidir. 80+ almakta fayda var.
Kasa konusunda @Kazım İstanbullu gerekeni söylemiş. Tek kelime ile saçmalamışlar.
Ekran kartında bit değeri önemli olsa da her şey bit demek değil. GTX 960 'ın vereceği performans ile R9 270 'in performansını kıyaslamak bile saçma. R9 280x deseymiş sivri zekalı beyefendi, hadi elle tutulur bir yanı var derdim kıyaslanabilir.
Senin kurduğun sistem, sana akıl verenin kurduğu sistemden bin bir kat daha iyi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı