LGS sürecinde aile baskısı ile nasıl baş edilir?

trjarig

Picopat
Daha fazla  
Merhaba ben 13 yaşında 8. sınıfım ailem LGS konusunda çok baskı yapıyor: Okulda, dershanede soru çözüyorum eve gelince dinleniyorum ama bana hiç soru çözmüyorsun diye baskı yapıyorlar. Hasta olup dershaneye ya da okula gitmediğimde çok fena baskı yapıyorlar. Gülünce, sinirlenince ya da başka bir duygum olunca hani hastaydın diyorlar. Biz senin iyiliğin için yapıyoruz diyorlar ama benim içimde kötü bir his oluyor ve ailem hiç samimi gelmiyor. Her şeyi sadece dersten ibaret sanıyorlar. Bir öneriniz varsa yazın yoksa ben bu baskı ile yaşayamam zaten ilk mesleğimi elime alınca evden gitmeyi düşünüyorum.

Merhaba ben 13 yaşında 8. sınıfım ailem LGS konusunda çok baskı yapıyor: Okulda, dershanede soru çözüyorum eve gelince dinleniyorum ama bana hiç soru çözmüyorsun diye baskı yapıyorlar. Hasta olup dershaneye ya da okula gitmediğimde çok fena baskı yapıyorlar. Gülünce, sinirlenince ya da başka bir duygum olunca hani hastaydın diyorlar. Biz senin iyiliğin için yapıyoruz diyorlar ama benim içimde kötü bir his oluyor ve ailem hiç samimi gelmiyor. Her şeyi sadece dersten ibaret sanıyorlar. Bir öneriniz varsa yazın yoksa ben bu baskı ile yaşayamam zaten ilk mesleğimi elime alınca evden gitmeyi düşünüyorum.

LGS'de hatrı sayılır bir hedefin varsa sen en rahat nasıl öğreniyor isen öyle çalış mesela ben hasta olduğum günde bir şey anlamadığımdan çalışmazdım. Mesela hiç dershaneye de gitmedim çünkü ben kendi kendime kendi stilimle daha rahat öğreniyorum. Ailen konusunda ise senin kadar baskıcı olmasa da bazen kendimi saldığım dönemlerde ailem beni uyarır ya da müdahale ederdi. Bunun sürekli yaşanması sorun ama, hele ki düzenini oturttuysan. Ben ailemle konuştuğumda düzelmişti bazı noktalar. Demen gereken ben kendi düzenimi kurdum, sizin benim iyiliğimi istediğinizi biliyorum ama bunları sürekli demeniz benim motivasyonumu kırıyor, ayrıca çok çalışmak her zaman en iyi sonucu vermez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı