MediaTek MT7921 bağlantısı sürekli kopuyor

Merhabalar.

1649988755660.png

1649988770335.png

Cihazımda az önce bir anda internet bağlantısı koptu Wi-Fi'yi kapatıp açmama izin vermedi. Yeniden başlattım bilgisayarı ve olay görüntüleyicisinde bu sorunları gördüm. Daha önce de yapmıştı bu sorunu. MediaTek kartlar neden böyle? Acaba kart mı bozuk yoksa yeni bir kart ve aynı zamanda "MediaTek" olmasından kaynaklı mıdır? Eğer MediaTek ise ve kartı değiştirseler serviste bu sefer yine değişen bir şey olmayacak. Yardımcı olabilir misiniz?

Bu firma ile gerçekten çok sorun yaşayanlar var. Bu nedenle bizde yasaklı. Hiçbir üyemizin mağdur olmasını istemeyiz. Farklı yerlerden alabilirsiniz. Soketi uygun olan adaptörler takılabilir fakat garanti durumu ise firmanın bileceği iş.

Hocam başka alabileceğim bir site, link vs gönderebilir misiniz? Bu Boss Bilişim sitesinde AX211 gördüm başka yerde yok sanırım kart en yeni kartlardan biri. Wi-Fi 6E destekli, 6 GHz özelliği var ileriye dönük bir kart. Çok şart mı derseniz tabii ki hayır ama ucuz, neden bu kadar ucuz orası da belli değil ama şansımı denesem çok şey kaybeder miyim onu düşünüyorum.
AX210 modelini güvenilir bir yerden bulursanız alın geçin.
Hocam yok maalesef keşke olsa.
Var mı hocam verebileceğiniz bir link?
@443595 @ricohket @altotziki @Esdeath.xyz hocam siz de bakabilir misiniz?

Hocam şuna bakabilir misiniz? Yorumları yüksek oranda iyi ama bilemedim.

AX200 modeli bu ama.

Son düzenleme:
Hocam başka alabileceğim bir site, link vs gönderebilir misiniz? Bu Boss Bilişim sitesinde AX211 gördüm başka yerde yok sanırım kart en yeni kartlardan biri. Wi-Fi 6E destekli, 6 GHz özelliği var ileriye dönük bir kart. Çok şart mı derseniz tabii ki hayır ama ucuz, neden bu kadar ucuz orası da belli değil ama şansımı denesem çok şey kaybeder miyim onu düşünüyorum.

Hocam yok maalesef keşke olsa.

Var mı hocam verebileceğiniz bir link?
@443595 @ricohket @altotziki @Esdeath.xyz hocam siz de bakabilir misiniz?

Hocam şuna bakabilir misiniz? Yorumları yüksek oranda iyi ama bilemedim.

AX200 modeli bu ama.
Hocam benim bilgisayarda AX201 var. TR'de satan bir yer bulamadım. Ama şöyle bir kart daha var.
1650047558677.png

Soket olarak sizin mevcut kart ile birebir sanırım. Yorumlarda herkes memnun ve mağaza puanı olarak da yüksek. Linki şöyle bırakayım diğer arkadaşlar da baksın.

Hocam benim bilgisayarda AX201 var. TR'de satan bir yer bulamadım. Ama şöyle bir kart daha var.
Eki Görüntüle 1361274
Soket olarak sizin mevcut kart ile birebir sanırım. Yorumlarda herkes memnun ve mağaza puanı olarak da yüksek. Linki şöyle bırakayım diğer arkadaşlar da baksın.
Evet bunu gördüm hocam linki göndermemişim sanırım.

AX201 şuan galiba Bu site dışında satılmıyor. Tabi yurt dışı olduğu için vergisi filan da olur muhtemelen. En iyisi siz aynı soket yapısına sahip AX200 alın.
AX201'i arkadaşımın cihazından söküp denedim çalışıyor ama çok pahalı olur o ve AX200'den bir farkı yok sanırım.

AX201 ile AX200 aynı kartlar esasında. AX201, yalnızca CNVio arabirimine sahip belirli Intel işlemcilerle çalışabiliyor. AX200 ise tüm PCI-e desteğine sahip işlemcilerle birlikte çalışabiliyor. Zaten arada bağlantı protokolü dışında farklarının olmadığını karşılaştırarak görebilirsin

Alıntıdır.

Aynen farkı yukarıda belirtilmiş esasında aynı kartlar.

AX201 ile AX200 aynı kartlar esasında. AX201, yalnızca CNVio arabirimine sahip belirli Intel işlemcilerle çalışabiliyor. AX200 ise tüm PCI-e desteğine sahip işlemcilerle birlikte çalışabiliyor. Zaten arada bağlantı protokolü dışında farklarının olmadığını karşılaştırarak görebilirsin

ALINTIDIR.

AX211 almayı düşünüyordum ama malum site yasaklı dediler güvenilir değil dediler (onu da sırf 6 GHz diye) alayım dedim ileriye dönük olsun diye ama ax200 alırız napalım artık. Ya şimdi bu cihazımda bulunan MediaTek kartın hiç mi umudu yok? Kesinlikle ve kesinlikle düzelmez mi acaba? Yani kartın bozuk olduğunu düşünmüyorum çünkü internette aynı kartla sorun yaşayan insanlar mevcut. Sürücü sorunu anladığım kadarıyla. Sürücüler elbet bir gün düzelir diye düşünüyorum ama bilgisayar öldükten sonra mı olur ki? 🤣🤣 Gerçekten bu Asus nasıl ayakta duruyor bir anlam veremiyorum.....

Microsoft Update Catalog'tan bulabildiğim en son sürücüyü yükledim dün gece. Paylaşıyorum, buyrun.

1650049625850.png

Ondan önce de yine aynı şekilde 3.0.1.1279 sürüm numaralı sürücü en günceliydi onu yüklemiştim, yaklaşık 1 ay hiç sorun yaşamadım. Düzeldi diye düşünürken dün gece patlak verdi. Bu arada cihaz pil gücünde çalışırken bu sorunu yaşıyorum, şarjdayken falan böyle bir sıkıntı yok. Bu da ayrı bir gariplik...

Alıntıdır.

Var mı hocam bir fikriniz düzelip düzelmeyeceği hakkında? Yani cihaz şu an daha 3 aylık falan. 23k para verip aldığımız cihazdan çektiğimiz eziyeti başka kimseden çekmedik....

Son düzenleme:
AX211 almayı düşünüyordum ama malum site yasaklı dediler güvenilir değil dediler (onu da sırf 6 GHz diye) alayım dedim ileriye dönük olsun diye ama AX200 alırız ne yapalım artık. Ya şimdi bu cihazımda bulunan MediaTek kartın hiç mi umudu yok? Kesinlikle ve kesinlikle düzelmez mi acaba? Yani kartın bozuk olduğunu düşünmüyorum çünkü internette aynı kartla sorun yaşayan insanlar mevcut. Sürücü sorunu anladığım kadarıyla. Sürücüler elbet bir gün düzelir diye düşünüyorum ama bilgisayar öldükten sonra mı olur ki? 🤣🤣 gerçekten bu ASUS nasıl ayakta duruyor bir anlam veremiyorum...

Microsoft Update Catalog'tan bulabildiğim en son sürücüyü yükledim dün gece. Paylaşıyorum, buyurun.

Eki Görüntüle 1361327

Ondan önce de yine aynı şekilde 3.0.1.1279 sürüm numaralı sürücü en günceliydi onu yüklemiştim, yaklaşık 1 ay hiç sorun yaşamadım. Düzeldi diye düşünürken dün gece patlak verdi. Bu arada cihaz pil gücünde çalışırken bu sorunu yaşıyorum, şarjdayken falan böyle bir sıkıntı yok. Bu da ayrı bir gariplik...

Gelişmiş sekmesinde mımo güç tasarrufu diye bir seçenek var. Onu yok şeklinde ayarlayın bir de böyle deneyin. Konunun uzmanı değilim alakası olmayabilir de ama bulabildiğim güç ile alakalı tek ayar bu. İyi Sosyal'ler dilerim.

AX211 almayı düşünüyordum ama malum site yasaklı dediler güvenilir değil dediler (onu da sırf 6 GHz diye) alayım dedim ileriye dönük olsun diye ama ax200 alırız napalım artık. Ya şimdi bu cihazımda bulunan MediaTek kartın hiç mi umudu yok? Kesinlikle ve kesinlikle düzelmez mi acaba? Yani kartın bozuk olduğunu düşünmüyorum çünkü internette aynı kartla sorun yaşayan insanlar mevcut. Sürücü sorunu anladığım kadarıyla. Sürücüler elbet bir gün düzelir diye düşünüyorum ama bilgisayar öldükten sonra mı olur ki? 🤣🤣 Gerçekten bu Asus nasıl ayakta duruyor bir anlam veremiyorum.....

Microsoft Update Catalog'tan bulabildiğim en son sürücüyü yükledim dün gece. Paylaşıyorum, buyrun.

Eki Görüntüle 1361327

Var mı hocam bir fikriniz düzelip düzelmeyeceği hakkında? Yani cihaz şu an daha 3 aylık falan. 23k para verip aldığımız cihazdan çektiğimiz eziyeti başka kimseden çekmedik....
Garantisi varsa servise yollayın bildiğim kadarıyla 3 kez aynı parça değişirse ayıplı maldan iade alınabiliyordu.

Gelişmiş sekmesinde mımo güç tasarrufu diye bir seçenek var. Onu yok şeklinde ayarlayın bir de böyle deneyin. Konunun uzmanı değilim alakası olmayabilir de ama bulabildiğim güç ile alakalı tek ayar bu. İyi Sosyal'ler dilerim.
1650050211746.png

Bende olan bu hocam şu an Auto olarak bırakıyorum. Sorun yaşarsam disabled yapacağım. Yine yaşarsam dönüş yaparım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı