MediaTek MT7921 bağlantısı sürekli kopuyor

Merhabalar.

1649988755660.png

1649988770335.png

Cihazımda az önce bir anda internet bağlantısı koptu Wi-Fi'yi kapatıp açmama izin vermedi. Yeniden başlattım bilgisayarı ve olay görüntüleyicisinde bu sorunları gördüm. Daha önce de yapmıştı bu sorunu. MediaTek kartlar neden böyle? Acaba kart mı bozuk yoksa yeni bir kart ve aynı zamanda "MediaTek" olmasından kaynaklı mıdır? Eğer MediaTek ise ve kartı değiştirseler serviste bu sefer yine değişen bir şey olmayacak. Yardımcı olabilir misiniz?

Eki Görüntüle 1363675

97 diyor hocam. Herhalde iyidir.

Hocam teslim tarihine baktım da 1 ay sonrası ben sizin yerinizde olsam aynı girişe sahip AX200 alır geçerdim. AliExpress'ten her ürün alışımda o bekleyiş deli ediyor beni kargo nerede diye ararken farklı farklı kargo sitelerine giriyorsun falan ben uğraşmazdım. Bu arada sıkıntı yaşayacağınızı sanmam ama yaşadığınızda ise 1 ay sonra kargo geldi geri yolladınız Amazon onayladı hesaba geri geçmesi derken 1 buçuk ay minimum süre geçiyor şimdiki zamana göre. Değer mi siz karar verin.

Hocam teslim tarihine baktım da 1 ay sonrası ben sizin yerinizde olsam aynı girişe sahip AX200 alır geçerdim. AliExpress'ten her ürün alışımda o bekleyiş deli ediyor beni kargo nerede diye ararken farklı farklı kargo sitelerine giriyorsun falan ben uğraşmazdım. Bu arada sıkıntı yaşayacağınızı sanmam ama yaşadığınızda ise 1 ay sonra kargo geldi geri yolladınız Amazon onayladı hesaba geri geçmesi derken 1 buçuk ay minimum süre geçiyor şimdiki zamana göre. Değer mi siz karar verin.
Aldım onu zaten hocam ama ax210 daha yeni olduğundan dolayı onu istedim.
AX200 aldım ve montajını yaptım sürücüleri güncelledim. Bilgi vermek amaçlı yazıyorum yanlış anlamayın. MediaTek'in kartı daha yüksek hız sağlıyordu. Modeme uzaklığım sabit. Bu kart daha düşük hız veriyor.

Son düzenleme:
Aldım onu zaten hocam ama AX210 daha yeni olduğundan dolayı onu istedim.
AX200 aldım ve montajını yaptım sürücüleri güncelledim. Bilgi vermek amaçlı yazıyorum yanlış anlamayın. MediaTek'in kartı daha yüksek hız sağlıyordu. Modeme uzaklığım sabit. Bu kart daha düşük hız veriyor.

Düşük hız veriyor derken? Açıklayabilir misiniz?

Eki Görüntüle 1365096

Bu kısım eskisinde sürekli 400/400 dü bulunduğum yerde.

Siz böyle söyleyince kontrol ettim bende de bu şekildeymiş.

1650423178132.png

Ping'de bir sıkıntı yaşamıyorum ama internet hızında bir sıkıntı var. Sizin sayenizde fark ettim çözümünü bulursanız paylaşın hocam.

Hocam keşke önce garantiye yollasaydiniz cihazı. Bende de Asus laptop var 3-4 aydır ve MediaTek Wi-Fi kartı var, farklı odalardan ve uzaklıklardan, 2.4 GHz ve 5 GHz'de bugüne kadar hiç kopma yaşamadım. Belki sizin cihazinizdaki bileşen problemliydi.

Hocam keşke önce garantiye yollasaydiniz cihazı. Bende de ASUS laptop var 3-4 aydır ve MediaTek Wi-Fi kartı var, farklı odalardan ve uzaklıklardan, 2.4 GHz ve 5 GHz'de bugüne kadar hiç kopma yaşamadım. Belki sizin cihazinizdaki bileşen problemliydi.

Windows 10 mu 11 mi kullanıyorsun? Çok önemli değil benim için ya... Bir önceki cihazımı servise yollamaktan bıktığım için artık uğraşmak istemiyorum. Çünkü serviste ilk gönderişte sorunu tespit edebilecek kadar uzun süre test etmiyorlar. Ve bu sorun öyle her gün günde 3 4 defa olmuyor. Ondan dolayı sıkıntı yok deyip geri gönderirlerdi ve ben çıldırırdım tekrar yollardım onlar tekrar geri gönderirdi. 3. veya 4. gönderişte yaparlardı belki. "belki".
Siz böyle söyleyince kontrol ettim bende de bu şekildeymiş.

Eki Görüntüle 1365317

Ping'de bir sıkıntı yaşamıyorum ama internet hızında bir sıkıntı var. Sizin sayenizde fark ettim çözümünü bulursanız paylaşın hocam.
Arka arkaya birkaç kez test yapınca biraz düzeliyor gibi ama bilemedim tam. Aygıt yöneticisinde gelişmiş ayarlar var orda anlamadığım şeyler mevcut anlasam yapacağım ayarını ama..
Hocam keşke önce garantiye yollasaydiniz cihazı. Bende de Asus laptop var 3-4 aydır ve MediaTek Wi-Fi kartı var, farklı odalardan ve uzaklıklardan, 2.4 GHz ve 5 GHz'de bugüne kadar hiç kopma yaşamadım. Belki sizin cihazinizdaki bileşen problemliydi.
Hocam bilginiz olsun bu arada. Cihaz şarja takılıyken kopma olmuyor, pil gücünde kullanırken oluyor. Nasıl kullanıyorsunuz bilmiyorum.

Son düzenleme:
Windows 10 mu 11 mi kullanıyorsun? Çok önemli değil benim için ya... Bir önceki cihazımı servise yollamaktan bıktığım için artık uğraşmak istemiyorum. Çünkü serviste ilk gönderişte sorunu tespit edebilecek kadar uzun süre test etmiyorlar. Ve bu sorun öyle her gün günde 3 4 defa olmuyor. Ondan dolayı sıkıntı yok deyip geri gönderirlerdi ve ben çıldırırdım tekrar yollardım onlar tekrar geri gönderirdi. 3. veya 4. gönderişte yaparlardı belki. "belki".

Arka arkaya birkaç kez test yapınca biraz düzeliyor gibi ama bilemedim tam. Aygıt yöneticisinde gelişmiş ayarlar var orda anlamadığım şeyler mevcut anlasam yapacağım ayarını ama..

Hocam bilginiz olsun bu arada. Cihaz şarja takılıyken kopma olmuyor, pil gücünde kullanırken oluyor. Nasıl kullanıyorsunuz bilmiyorum.
Win11. Şarjda ve prize takılı her iki şekilde de denk gelmedim hocam. Ama problem dediğin gibiyse muhtemelen teknisyen yarım saat internette takılır sağlam diye gönderirdi haklısın.

Win11. Şarjda ve prize takılı her iki şekilde de denk gelmedim hocam. Ama problem dediğin gibiyse muhtemelen teknisyen yarım saat internette takılır sağlam diye gönderirdi haklısın.
Neyse hocam sağlık olsun ya çok da önemli değil aldık 300 lira geçti gitti. Bence ucuza aldım yani o yüzden çok acımadım.

Eki Görüntüle 1365096

Hocam buna uğraşıyorum birkaç gündür hala çözüm bulamadım ama garip bir şey keşfettim. Mesela kendi telefonumdan Wi-Fi açıyorum 72/72 şeklinde oluyor ama evimdeki modeme geçtiğimde bir eşitsizlik var. Adaptör ayarlarını kurcaladım maalesef hiçbirisi çözüm olmadı. Modem ayarlarında kanal genişliği falan ayarladım stabil bir çözüm yok. Ayar değiştiriyorum mesela tam hız alıyorum yarım saat sonra yine test yapıyorum almam gereken hızın 2/3'ünü alıyorum.
Eki Görüntüle 1365096

Hocam wifi ayarlarımı atıyorum bu şekilde yapıp deneyip sonucu yazar mısınız?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı