MediaTek Wi-Fi 6 MT7921 Wi-Fi kopuyor

ersENes

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba, daha önceden yaşayan arkadaşlar olmuştur belki. Bir yardımı dokunur diye bir sorunum hakkında size sormak istiyorum.

ASUS TUF Gaming F15 ASUS TUF FX506LI-HN085 modelli bir laptopum var. 2 yıl bitti. Herhangi bir sorun ile karşılaşmamıştım. Yalnız şu 1 haftadır şöyle bir sorunum var:

Laptop ilk açılışta Wi-Fi ağına bağlı sonra herhangi bir basit oyuna dahi girsem 10 dk sonra Wi-Fi bağlantım kopuyor, Wi-Fi kartı görünmüyor bile. Aygıt yöneticisinde bu parça yok görünüyor. Yeniden başlatınca düzeliyor ama geçici bir çözüm oyuna tekrar giriyorum ve tekrar aynı şeyler oluyor sadece oyunlarda yapıyor bunu diğer bütün internet uygulamalarını denedim bir sorun yaşamadım. Araştırdım driver güncellemesi ne bileyim statik enerji ile ilgili Power düğmesine basmalar eski driverları yüklemeler vs laptopun içini açmadan yapılacak neler varsa yaptım diye düşünüyorum a. Ma sizlere de sormak istiyorum. Kronik bir sorun diye düşünüyorum. Ama bu sorunu çözen arkadaşlar var. Nasıl bir yol izlediklerini anlatabilirler mi? Gerçekten moralim çok bozuldu. 1 haftadır düşünüyorum bu durumu.

@ersENes sorun çözülürse geri bildirimde bulunursanız sevinirim.

Hocam çözümü bu Lenovo'nun Driver'ını indirdikten sonra oldu sanırım ama şu an mesela oyundan çıktım Wi-Fi'de sorun yok tekrar internet gerektiren bir oyuna giriyorum şimdi denemek amaçlı.

@ersENes sorun çözülürse geri bildirimde bulunursanız sevinirim.

Hocam şu dakika itibarıyla tekrar bağlantı koptu.

Son düzenleyen: Moderatör:
@ersENes o zaman onarım komutlarını deneyelim.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp alt kısımda paylaştığım komutları sırasıyla girdikten sonra işlemlerin bitmesini bekleyin. Tüm komutların işlemleri bitince sisteminizi yeniden başlatınız.

Ardından bize geri dönüş sağlayınız.

Kod:
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp alt kısımda paylaştığım komutları sırasıyla girdikten sonra işlemlerin bitmesini bekleyin. Tüm komutların işlemleri bitince sisteminizi yeniden başlatınız.

Kod:
sfc /scannow

2022 tarihli bir sürücü vardı. Onu denedim tekrardan. Eğer aynı durum olursa bunları deneyeyim hemen hocam.

2022 tarihli bir sürücü vardı. Onu denedim tekrardan. Eğer aynı durum olursa bunları deneyeyim hemen hocam.

Aynı şekilde 20 dk sonra Wi-Fi kayboldu yine hocam başladım komutları çalıştırmaya.

Kod:
sfc /scannow

Bu yazılanları denedim. Olmadı maalesef. Hocam 30 dk dayanabildi. Tekrardan Wi-Fi yok. Sinyal yok aygıt yok.

@300319 Hocam merhaba,
MediaTek mt9721 wi-fi kartı ile Ekran Kartı arasında bir bağlantı var mıdır bilmiyorum ama laptop'a her GPU stres testi yaptığımda wi-fi bağlantısı kopuyor ve aygıt yöneticisinde görünmüyor. Bunun nedeni ne olabilir bir tahminin var mıdır ?

Son düzenleme:
AliExpress'ten AX210 aldım sorunumu çözdüm. Surucuyle vs uğraşmaya gerek yok hangi sürücüyü yüklesem çözülmüyordu bende.
Ben de öyle yapmıştım sonra umudumu kestim. O kadar çok driver yükledim ki hangisini olduğunu unutmuştum bile sonra
My Asus uygulamasını ayda bir defa kontrol ediyordum baktım bir güncelleme var indirdim yükledim herşey normale döndü Wi-Fi aparatı elimde kaldı öyle 🙂🤣
Sorunu bu şekilde çözmüştüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı