Mega güvenli mi?

Muhammeddd72

Picopat
Daha fazla  
Merhaba,
Şu anda bulut depolama olarak Mega kullanıyorum. Normal fotoğraflarla birlikte hassas sayılabilecek özel fotoğraflarımı da saklamak istiyorum.
Ama internette okuduğum kadarıyla birçok kişi Mega’nın tam anlamıyla güvenli olmadığını söylüyor. Bu yüzden kafam karıştı.

Asıl merak ettiğim şu:
Fotoğraflarımı önce kendim şifreleyip, sonra Mega’ya yüklemek istiyorum.
Bu iş için herkes Cryptomator öneriyor ama ücretli ve şu an buna para veremem.

Sorularım net:

Ücretsiz olarak güvenli şifreleme yapabileceğim bir uygulama var mı?
Fotoğrafları şifreledikten sonra gönül rahatlığıyla Mega’da tutabilir miyim?
Android için özellikle önerdiğiniz güvenilir bir uygulama var mı?

Gerçekten bu işlerden anlayanların yardımına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

3-4 yıl önce Mega, depolama alanımı tamamen silmişti ve sonradan bunun herkeste yaşandığını fark ettim. Mega bazen lisanslı ürünler gibi hassas içerikleri denetleyip kaldırabiliyor. Şu anda Terabox kullanıyorum; 1 TB ücretsiz alan veriyor ancak indirme ve yükleme hızları düşük, ayrıca birçok özellikte yavaş yavaş premiuma geçiyor. Ek olarak Pcloud kullanıyorum, şifreleme özelliği var ve 100 yıllık ömürlük lisans satıyorlar. Ücretsiz 10 GB alan sunuyorlar fakat şifreleme özelliği ücretli.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Meganın şifrelemesi bir tık sıkıntılı. Yıllar evvel ortaya çıkmıştı ve düzelttiklerini söyleseler de bazı kriptografi uzmanları hala sorunlu olduğunu söylüyor. PC varsa Cryptomator ile şifreleme yapabilirsin ücretsiz. Android sürümü sadece paralı ki ömür boyu alıyorsun aslında Android de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı