Sıfır mı tercih ettiniz? Octavia benim ilgimi çekiyor dediğim gibi. 2. eli temizleri 1.1 civarından başlıyor. Bu bütçede daha iyi neler var (4-5 yaşında) pek bilmiyorum cidden. Şikayetin var mı arabadan? DSG umarım ıslak kavramadır
DSG kuru hocam, ama sorun olmuyor çünkü 250'lik DSG'yi kullanıyorlar diye biliyorum, maksimum torku 200 arabanın. Ben şahsen manuel manyağı biri olarak seviyorum DSG'yi, bana müdahale ediyormuş gibi hissettirmiyor ve çok seri.
Sıfır aldık hocam çünkü ikinci eline göre aşırı mantıklı. Şöyle diyeyim, 2021 (şanslıysanız 2022) temizleri zaten 1250-1300'den aşağı yok. E zaten bunun liste fiyatı 1545 ki üstüne iniyorlar da biraz biliyorsunuzdur. 200 lira sıfır faiz kredi de var. İkinci ellerde 1 yıl gençleşmenin bedeli yaklaşık 100 lirayken efektif olarak 1345'e sıfır çekmiş oluyorsunuz, üstüne 2024 Elite pakette diğerlerinde olmayan birkaç ufak ek özellik var. (Telefonumda eski katalogları var da
)
Astra 1.2 T GS, 2008 1.2 Puretech Allure ve bunun arasındaydık, en son yine bunda karar kıldık. Ne olursa olsun Alman aracı fark hissettiriyor hocam, bir de zaten bir Skoda'nın genişliğini sadece başka bir Skoda ile kıyaslayabilirsin meselesi var
halihazırda yıllardır Octavia'nın genişliğe alışınca alıştığımızdan şaşmayalım dedik.
Genel olarak 1.5-1.6 gibi sıfır fiyatında Octavia 1.0 e-Tec Elite, Astra 1.2 T GS, 2008 1.2 Puretech Allure, Megane 1.3 TCe Icon gibi araçlar var. 1.4-1.5 aralığında da Astra ve 2008'in alt paketleriyle 1.0 TSI Premium Scala ve Kamiq var. Opel, Peugeot ve Skoda genel olarak 200 lira sıfır faizi de yapıyor, hatta Scala'da 250 lira yapıyor Skoda. Birazcık boyut ve donanım tercihine kalıyor en sonunda da. Fransızlar biraz daha donanım satarken Almanlar biraz daha araba satıyor.
Bu arada 1.2 Puretech Allure 408 de akrabam bizden bir gün önce aldı, onu da kullandım zorladım biraz ve rahatlıkla diyebilirim ki özellikle start stopta pürüzsüzlük ve ses olarak 1.0 havada karada daha iyi.