Megane 4 1.33 TCe yakıt tüketimi iyi midir?

Sakin kullanimda bence Istanbul da gorulecek maksimum odur hocam, valla anlamiyorum 5.5 diyenleri
Anlık tüketim ekranına odaklanıyor bazen insanlar hocam, orada da sabit hafif yavaşlayan hızda ayağını hafifletince 2 gören bile oluyor, sonra bunu ilana yazıyorlar . Başıbüyük yokuşunda 60 litre gözükürken de bakmaları lazım

Bütçeni bilmiyorum ama VAG grubunda ekonomi için alınabilecek en iyi C sınıflardan biri yeni Octavia 1.0 hybrid. Gerçekten az yakıyor, Elite paketi bile yeterli dolulukta. Gaza basınca 5 kişi + full bagaj değilse iyi gidiyor. Ama amacı daha çok gaza basmaktansa, basmayıp arabayı akıtmak üzerine kurulu. İç ve dış tasarımı stanadart düzeyde, hemen herkese hitap eder. Benim de şu an ilgimi çeken araçlardan biri. Trim kalitesi biraz düşük ama VW'den düşükte sınıflandırıldığı için ona da normal diyorsun.

Tabii ki Megane muadillerine göre pahalı ama Megane'dan da kat ve kat daha iyi bir araç.

Hocam alma planınız varsa buyurun, sınırsız test sürüşü yapalım sizle . Biz de bizim emektar 2016 1.6 TDI Octavia'dan geçtiğimiz ay geçtik, 1.0 e-Tec Elite aldık. 3 silindiri o kadar zevkli ki manuelde kullanmadan duramıyorum, 2005 kasa Cayman'ların boxer 6'larını aşırı andırıyor sesi içeriden.

iz de bizim emektar 2016 1.6 TDI Octavia'dan geçtiğimiz ay geçtik, 1.0 e-Tec Elite aldık.
Sıfır mı tercih ettiniz? Octavia benim ilgimi çekiyor dediğim gibi. 2. eli temizleri 1.1 civarından başlıyor. Bu bütçede daha iyi neler var (4-5 yaşında) pek bilmiyorum cidden. Şikayetin var mı arabadan? DSG umarım ıslak kavramadır

DSG kuru hocam, ama sorun olmuyor çünkü 250'lik DSG'yi kullanıyorlar diye biliyorum, maksimum torku 200 arabanın. Ben şahsen manuel manyağı biri olarak seviyorum DSG'yi, bana müdahale ediyormuş gibi hissettirmiyor ve çok seri.
Sıfır aldık hocam çünkü ikinci eline göre aşırı mantıklı. Şöyle diyeyim, 2021 (şanslıysanız 2022) temizleri zaten 1250-1300'den aşağı yok. E zaten bunun liste fiyatı 1545 ki üstüne iniyorlar da biraz biliyorsunuzdur. 200 lira sıfır faiz kredi de var. İkinci ellerde 1 yıl gençleşmenin bedeli yaklaşık 100 lirayken efektif olarak 1345'e sıfır çekmiş oluyorsunuz, üstüne 2024 Elite pakette diğerlerinde olmayan birkaç ufak ek özellik var. (Telefonumda eski katalogları var da )
Astra 1.2 T GS, 2008 1.2 Puretech Allure ve bunun arasındaydık, en son yine bunda karar kıldık. Ne olursa olsun Alman aracı fark hissettiriyor hocam, bir de zaten bir Skoda'nın genişliğini sadece başka bir Skoda ile kıyaslayabilirsin meselesi var halihazırda yıllardır Octavia'nın genişliğe alışınca alıştığımızdan şaşmayalım dedik.
Genel olarak 1.5-1.6 gibi sıfır fiyatında Octavia 1.0 e-Tec Elite, Astra 1.2 T GS, 2008 1.2 Puretech Allure, Megane 1.3 TCe Icon gibi araçlar var. 1.4-1.5 aralığında da Astra ve 2008'in alt paketleriyle 1.0 TSI Premium Scala ve Kamiq var. Opel, Peugeot ve Skoda genel olarak 200 lira sıfır faizi de yapıyor, hatta Scala'da 250 lira yapıyor Skoda. Birazcık boyut ve donanım tercihine kalıyor en sonunda da. Fransızlar biraz daha donanım satarken Almanlar biraz daha araba satıyor.
Bu arada 1.2 Puretech Allure 408 de akrabam bizden bir gün önce aldı, onu da kullandım zorladım biraz ve rahatlıkla diyebilirim ki özellikle start stopta pürüzsüzlük ve ses olarak 1.0 havada karada daha iyi.

1.6 dizel accent blue 8 litre yakıyor şehir içi. Bu da 8 9 yakar gene. Motor küçülünce az yakar sanılıyor ama hep öyle değil, güç/hacim dengesi önemli. 1.3 motordan 140 beygir alıyorsun, haliyle yakar. 1.3 90 beygir değil bu araba.

1.2 TCe EDC Megane kullanıyorum. Karma tüketim 7 litre. Yani şehir içi de var, yokuş da var, çevre yolu da var. Ortalaması 7.

Sadece beygir kısmı da değil hocam, 1.6 turbo dizel torku alıyorlar o motordan. Az daha zorlasalar boosted Civic gibi olacak.
1.2 TCe EDC Megane kullanıyorum. Karma tüketim 7 litre. Yani şehir içi de var, yokuş da var, çevre yolu da var. Ortalaması 7.
1.2 TCe çok güzel motordu ya, 1.3 hem yakıt hem de bizdeki vergi olayından dolayı yanlış bir hamle oldu bence. 1.0 TCe Megane da vardı, onu da getirmediler.

1.3 kullanma şansım olmadı ama 1.2'yi beğendim ben. 2.0 atmosferik gibi hissettiriyor.

1.2 Puretech motor pek önerilmiyor, Alman tarafının motorları bence daha iyi. Skoda benim de sevdiğim bir marka. VAG grubu çok araç sürdüm ama kendime ait olmadı daha önce hiç. En son evlenirken Insignia'yı ev için satmıştım. Şu an arabam yok ama arabasızlık tak etmeye başladı, çekeceğim artık bir şey şimdiden arayışa geçtim

Hayırlı olsun. Ben bu bütçelerde zaten parayı Renault'a vermek istemem. Özellikle Megane gibi iç tasarımını hiç beğenmediğim bir modeli kullanmak istemem. Bir sonraki arabam yüksek ihtimalle VAG grubundan (Skoda ya da VW) olacak ancak henüz karar veremedim. Sedan eşim için büyük kaçar mı, hatchback mi tercih etsem diye de düşünüyorum. Anlayacağın kafam karışık biraz

Fransız tarafından sadece ilgimi C4-X çekti. İlginç bir dış tasarımı var ancak iç tasarımı güzel. Trim kalitesi nasıldır bilmiyorum ama Renault'a göre daha tercih edilesi.

Önerin varsa alırım dediğim gibi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…