Megane 4 1.33 TCe yakıt tüketimi iyi midir?

1.3TCe Icon paket 2023 model 5.000Km'de olan Megane şirket aracımızla uzun yola gittim. 120KM/H sabit 6.0-6.5LT'nin altına düşemedik.
Şehir içinde bu değerin daha altında yakmanız mümkün değil.
Mümkün olduğunu söyleyenlere de inanmıyorum.
Arac bakmaya gittik ve ortalaması ist da 6 civarıydı ordaki meganı olanlar da 6 civarı dediler nasış kullandığınıza da bağlı + aracınız daha çok yeni Belki biraz daha ilerki süreçte düşer

Arac bakmaya gittik ve ortalaması ist da 6 civarıydı oradaki meganı olanlar da 6 civarı dediler nasış kullandığınıza da bağlı + aracınız daha çok yeni belki biraz daha ileriki süreçte düşer

Ortalaması yeni sıfırlanmıştır bu yüzden aktif sürüşe geçince trip değeri doğruyu gösterecektir.
İstanbul 6.0LT ortalama bu araçla mümkün değil.
Benzinli araçlarda dizel gibi zaman geçmesi beklenmez. Şuan aktif olarak kullandığımız araç şehir içi 7.0-7.5LT gösteriyor. Agresif kullanımda ortalamanın 9LT gibi değerlere geçtiğini söyledi arkadaş.
Mantıken düşük yakıt tüketimi beklemek mantıklı olmaz. Küçük motor hacmi ile turbo basıncını kullanıyorlar. Turbo sürekli yakıt çekme ve yakma zorunda kalıyor. Ben de Egea aracımı satıp Megane alacağım ama düşük yakıt tüketimi gibi bir durum düşünmüyorum. Bunu düşünerek almanızı önermem.

Ortalaması yeni sıfırlanmıştır bu yüzden aktif sürüşe geçince trip değeri doğruyu gösterecektir.
İstanbul 6.0LT ortalama bu araçla mümkün değil.
Benzinli araçlarda dizel gibi zaman geçmesi beklenmez. Şuan aktif olarak kullandığımız araç şehir içi 7.0-7.5LT gösteriyor. Agresif kullanımda ortalamanın 9LT gibi değerlere geçtiğini söyledi arkadaş.
Mantıken düşük yakıt tüketimi beklemek mantıklı olmaz. Küçük motor hacmi ile turbo basıncını kullanıyorlar. Turbo sürekli yakıt çekme ve yakma zorunda kalıyor. Ben de Egea aracımı satıp Megane alacağım ama düşük yakıt tüketimi gibi bir durum düşünmüyorum. Bunu düşünerek almanızı önermem.
Aynen oyle hocam. Hadi 7.5 civari falan belki sakin yerde oturulunca olur ama 6 litre diyenleri gorunce cok sasiriyorum. Cunku imkansiz gibi bir deger benzinli bir aracta. Ama yine sizde iyi bir yakit degeri yakalamissiniz 7.5 ile, hangi motorlu egea kullaniyorsunuz acaba?

Aynen oyle hocam. Hadi 7.5 civari falan belki sakin yerde oturulunca olur ama 6 litre diyenleri gorunce cok sasiriyorum. Cunku imkansiz gibi bir deger benzinli bir aracta. Ama yine sizde iyi bir yakit degeri yakalamissiniz 7.5 ile, hangi motorlu Egea kullaniyorsunuz acaba?

2021 1.3 Multijet kullanıyorum hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı