Megane vs Golf

Kennys 12

Hectopat
Katılım
7 Şubat 2021
Mesajlar
452
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1.5dCi İcon Megane 2017-2018
1.6TDI Comfortline Golf 2013-2014
Aynı paralara hangisini almak daha mantıklı sizce?
Gönlüm Megane'dan yana gibi. Siz hangisini tercih ederdiniz?
 
Bizde bahsettiğin ayarda Golf var. Megane'a geçmeyiz düşünüyoruz ancak bırakamıyoruz. Tek avantajı büyük olması. Geniş araca ihtiyaç yoksa Golf daha iyi bir araç. Ancak Megane'ın ise yeni olması avantajı var.
 
Premium hissetmek istiyorsanız Golf fakat hem bakımı-tamiri ucuz olsun hem de yeni olsun istiyorsanız Megane.

2013-2014 model alacağınız bir Golf büyük ihtimal piyasa arabasıdır ve bakımı pek yapılmamıştır çok sorun çıkarabilir size. Megane daha mantıklı bence.
 
Bizde bahsettiğin ayarda golf var. Megane'a geçmeyiz düşünüyoruz ancak bırakamıyoruz. Tek avantajı büyük olması. Geniş araca ihtiyaç yoksa golf daha iyi bir araç. Ancak Megane'ın ise yeni olması avantajı var.

Çok büyük bir arabaya ihtiyacım yok ancak VW'nin bakım maliyetleri ve DSG'nin durumu beni tedirgin etmiyor değil. Renault bu konuda biraz daha güvenilir. Ve Megane'nin tipi biraz daha hoşuma gidiyor.
 
Megane. Birinci artısı modeli. İkinci artısı Sedan oluşu. Kilometreler ve ekspertiz durumları nedir? Fiyatları ne kadar?
 
Yarı otomatik oldukça risk demek. DSG evet biraz daha ünlü sorun konusunda. Bizde 100 bin km'yi aşkındır var. Bir kez şanzımandan sorun yaşadık. Pahalı mıydı? Evet. Ama çözülmüyor da değil. Golf'ün kalitesi ise bambaşka. Zaten bundan dolayı satmak istemiyoruz. Bu fiyatta bu hissi veren başka araç yok.
 
Çok büyük bir arabaya ihtiyacım yok ancak VW'nin bakım maliyetleri ve DSG'nin durumu beni tedirgin etmiyor değil. Renault bu konuda biraz daha güvenilir. Ve Megane'nin tipi biraz daha hoşuma gidiyor.
Şimdi tekrar baktım ilanlara da Megane şirket arabası gibi geldi 2018 bir araba için 118.000 km oldukça yüksek detaylı ekspertiz (motor, kaporta, balata, şanzıman dahil) raporu olmadan kesinlikle almayın hocam.
 
Manuel olsa Golf derdim ama bu yaş ve bu kmde DSG büyük risk. Öte yandan megane da günümüzün broadway'i. Burada tercih senin bir arabadan ne beklediğine kalıyor. Yol tutuş, konfor, fiyatına göre iyi sürüş hissiyatı gibi kriterlerin varsa megane dan uzak durman lazım.
 

Geri
Yukarı