- Katılım
- 6 Aralık 2017
- Mesajlar
- 10.605
- Makaleler
- 4
- Çözümler
- 41
Müslüman iseniz İslam'ın kurallarından birine saçma demek dinden çıkartır, laflarınıza dikkat edin. Bunun bencesi sencesi yok, Allah ne diyorsa o.
Musa Peygamber zamanında yabancı kadınlarla konuşmak haram olmayabilir, veya dediğim gibi bir perde aracılığıyla birbirlerini görmeden de konuşmuş olabilirler. Muhammed (s. A. V.)'e de yabancı kadınlar perde arkasından sorularını soruyorlardı.
Kadınlar haram olmayan işlerde haram olmayan ortamlarda çalışabilirler. Peygamberin eşi Hatice (r. A.) de ticaretle uğraşan birisiydi.
Lakin haram olmayan ortamlarda da helal para kazanıldığını biliyoruz.
Dinimizi, Kuran'ı Kerim anlatır ve sünnetler yorumlar. Ben kadın ve erkek aynı ortamda bulunması ve ya konuşmasını haram kılan durumlarını ne sünnetler de gördüm, ne de Kuran'ı Kerim'de.
Tabi ki de ortam kötüyse kesinlikle yanlış bir durum.