Mehmet Akif ERSOY - Medeni

Müslüman iseniz İslam'ın kurallarından birine saçma demek dinden çıkartır, laflarınıza dikkat edin. Bunun bencesi sencesi yok, Allah ne diyorsa o.

Musa Peygamber zamanında yabancı kadınlarla konuşmak haram olmayabilir, veya dediğim gibi bir perde aracılığıyla birbirlerini görmeden de konuşmuş olabilirler. Muhammed (s. A. V.)'e de yabancı kadınlar perde arkasından sorularını soruyorlardı.

Kadınlar haram olmayan işlerde haram olmayan ortamlarda çalışabilirler. Peygamberin eşi Hatice (r. A.) de ticaretle uğraşan birisiydi.

Lakin haram olmayan ortamlarda da helal para kazanıldığını biliyoruz.
Dinimizi, Kuran'ı Kerim anlatır ve sünnetler yorumlar. Ben kadın ve erkek aynı ortamda bulunması ve ya konuşmasını haram kılan durumlarını ne sünnetler de gördüm, ne de Kuran'ı Kerim'de.
Tabi ki de ortam kötüyse kesinlikle yanlış bir durum.

Aynı ortamda bulunmaları konusunda yanılmışım, özür dilerim. Aynı ortamda bulunabilirler fakat bunun da kuralları var:
- Kasten göz göze gelmemeliler. (Nûr Suresi 30. ve 31. ayetler)
- Baş başa olmamalılar, mutlaka bir kişi daha olmalı. (Hadis: Sakın bir erkek, yanında mahremi olmadıkça yabancı bir kadınla yalnız kalmasın.)

Aynı ortamda bulunmaları konusunda yanılmışım, özür dilerim. Aynı ortamda bulunabilirler fakat bunun da kuralları var:
- Kasten göz göze gelmemeliler. (Nûr Suresi 30. ve 31. ayetler)
- Baş başa olmamalılar, mutlaka bir kişi daha olmalı. (Hadis: Sakın bir erkek, yanında mahremi olmadıkça yabancı bir kadınla yalnız kalmasın.)
Hadis'i duymadım işte.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı