Meizu MX4 'e technopat'ların bakışı

yekovski

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar,
Forumda bu telefonu arattığımda her konuda bir moderatörün ağır ithamlarla telefonun karşısında durduklarını görüyorum.

Meizu Türkiye'nin sadece facebook sitesine baktığımda bile "kurumsallaşma" sorunları yaşadıklarını kolaylıkla görebiliyorum; Meizu Türkiye | Facebook
Ancak, gene de bu telefonu çöpe atmamız, huawei gibi markalarla kıyaslamamız gerektiği anlamına mı geliyor?

Bana birisi, -mümkünse cebindeki telefonun marka-modelini unutarak- "technopat bilincinin" neden bu telefonu geriye itelemenin ya da sadece "fiyatıyla" karşılaştırma yapmanın, diğer markaların amiral gemileriyle kıyaslamanın bile yanlış olacağının açıklamasını yapabilir mi?

Teşekkürlerimle..

Merhabalar şahsım adına şunu söyleyebilirim size;
Bir kere piyasada kullanılamaz denilebilecek bir telefon yok bunu kimse kimseye söyleyemez. Önemli olan telefondan beklentiniz neler. Daha ziyade teknolojiye bakış açınız bunu belirler dersem daha doğru olur. Teknolojiye teknoloji penceresinden bakarsanız bir çok etken bu telefonu almamanıza sebep olabilir. Fakat telefona telefon gözüyle bakıldığında alınmayacak kadar kötü bir telefon üretilmiyor bu konuda haklısınız.
Bir kere işlemci mediatek. Android gibi bir cephede Samsung'un Exynos işlemcisi bile büyük bir savaş verirken, Qualcomm işleri neredeyse tekeline almışken, çinlilerin mediatek'inin benim gözümde pek bir şansı yok şuan. Ne kadar altyapı destekler, ne kadar geliştirici bu işlemciye uygun programlar yazar meçhul. İkinci olarak kurumsallaşma sorununa değinmişsiniz. Bu konuda kesinlikle bir problem var. Bir Apple, Sony ,Samsung veya HTC'ye baktığınızda başka bir tasarım aklınıza geliyor mu? Cevabınız "hayır" olmalı. Fakat ben az önce bu telefona baktığımda içine android kurulmuş Apple gördüm. Bu benim takıntımdır fakat sizin takıntınız değildir. Sonuçta görsellik ucu açık bir mevzu. Fakat donanımsal açıdan bakıldığında 8 çekirdek olması bir işe yaramıyor. AMD'nin 8 çekirdekli işlemcileri nasıl ki Intel'in 4 çekirdek işlemcileriyle yarışmak zorunda kalıyorsa bu durumda onun aynısı. Donanım tekeli yazılımı bir yerde kendisine esir ediyor ve bir süre sonra kullanıcılar niye güncelleme gelmedi? Oyundan atıyor, ısınıyor gibi problemler yaşıyor. Kendimce bu şekilde açıklayabildim.

Merhabalar şahsım adına şunu söyleyebilirim size;
Bir kere piyasada kullanılamaz denilebilecek bir telefon yok bunu kimse kimseye söyleyemez. Önemli olan telefondan beklentiniz neler. Daha ziyade teknolojiye bakış açınız bunu belirler dersem daha doğru olur. Teknolojiye teknoloji penceresinden bakarsanız bir çok etken bu telefonu almamanıza sebep olabilir. Fakat telefona telefon gözüyle bakıldığında alınmayacak kadar kötü bir telefon üretilmiyor bu konuda haklısınız.
Bir kere işlemci mediatek. Android gibi bir cephede Samsung'un Exynos işlemcisi bile büyük bir savaş verirken, Qualcomm işleri neredeyse tekeline almışken, çinlilerin mediatek'inin benim gözümde pek bir şansı yok şuan. Ne kadar altyapı destekler, ne kadar geliştirici bu işlemciye uygun programlar yazar meçhul. İkinci olarak kurumsallaşma sorununa değinmişsiniz. Bu konuda kesinlikle bir problem var. Bir Apple, Sony ,Samsung veya HTC'ye baktığınızda başka bir tasarım aklınıza geliyor mu? Cevabınız "hayır" olmalı. Fakat ben az önce bu telefona baktığımda içine android kurulmuş Apple gördüm. Bu benim takıntımdır fakat sizin takıntınız değildir. Sonuçta görsellik ucu açık bir mevzu. Fakat donanımsal açıdan bakıldığında 8 çekirdek olması bir işe yaramıyor. AMD'nin 8 çekirdekli işlemcileri nasıl ki Intel'in 4 çekirdek işlemcileriyle yarışmak zorunda kalıyorsa bu durumda onun aynısı. Donanım tekeli yazılımı bir yerde kendisine esir ediyor ve bir süre sonra kullanıcılar niye güncelleme gelmedi? Oyundan atıyor, ısınıyor gibi problemler yaşıyor. Kendimce bu şekilde açıklayabildim.

Cevabınız için teşekkür ederim,
"Xperia Z3'te gördüğümüz Sony yapımı 20.7 Megapiksel kamera"
"Önde 5.5 inç boyutunda 2560x1536px çözünürlüğünde Quad HD'den daha yüksek çözünürlük bulunduran Meizu Pro'nun 2.8 mm çok ince çerçeveli ekranı, Sharp tarafından geliştirilmiş ve 542 ppi ile Galaxy Note 4'ten daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip."
"Samsung'un Galaxy Alpha'da kullandığı Exynos 5 Octa 5430 işlemci"

Android yüklenmiş, ekran çözünürlüğü en yüksek, kamerası sony'den alınıp çift flashla güçlendirilmiş bir telefon. Galaxy Alpha'nın işlemcisi ne kadar kötü olabilir ki?

Ben de size kendi düşüncemi söylemek istiyorum:
Yaşanan bu olaylardan sonra şahsen ben Çinli üreticilere güvenemiyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim ama "yaşanan bu olaylardan sonra" derken neyi kast ettiğinizi bilmiyorum, açabilir misiniz?

Çinlilerin elektronik işine girmelerinden itibaren hiçbir Çin malına güvenmiyorum. Nerede o eski Japon malları.
Fiyatı 2 katı olsun yine de Japon olsun arkadaş. :neo:
Evde hala 20 senelik Sony cihazlar var ve bana mısın demiyor. Aldığım her ürüne ne zaman bozulur gözüyle bakar oldum. Bakma yine Sony'dir, Apple'dır, Samsung'tur vs. diye alıp kullanıyoruz. Sonuçta yıllardır dünya çapında isim yapmış firmalar.

Bir de işte yerli Çin firmaları var. Donanımına bir şey dediğimiz yok diğerlerinden farksız ama bir Çin malı ne kadar güvenilir, sağlıklı olabilir ki? (Hepsi öyledir dediğimiz de yok tabi.)

Sonuç olarak hepsi zararlı bu meretlerin. Ha kötü sigara içmişsin ha iyi sigara içmişin. İkisi de öldürür mazallah. :):)

Bu konuya benim bakış açım biraz sert olacak.Nedeni ise piyasaya çıkan bir ürüne şans vermeden kötü demek teknolojiden anlamamaktır benim gözümde.Tamam ben donanım yönünden savunmuyorum fakat arkadaşımızın dediği gibi "teknolojiye bakış açınız nedir ?" sorusu gelmeli akla kendimce.Sonuçta piyasaya çıkan bir ürünü tam olarak kullanmadan yargı veremeyiz.Hangi ürün piyasada direk tutundu sorarım size ! . Şimdi arkadaşlar diyecek "apple" diye.Yahu sonuçta kalitesini test ettirdi ilk çıktığında hayran kitlesini sağladı ve tutundu bu işe.Şimdi bu firmayı nasıl desteklemeden iyi yahut kötü olduğu kararı verebiliriz ?Sakın yanlış anlaşılmasın ürünü ne kullandım nede birine tavsiye ettim ben bu konuyu bütün önyargı duyan kişilere söylüyorum.Ön yargılarımızdan kurtulmamız lazım bir an önce.

@Hatchet arkadaşım iyi bir noktaya dikkat çekmiş..
Ayrıca MX4 pro'nun fiyatları beklenenin biraz üzerinde olarak açıklandı; 16 GB Gri 1350 TL - 32 GB Gri 1450 TL
Yurt dışında aralarında 100$ fark vardı, bizde 350 lira olarak geçmiş. Belli ki mx4'ün satışlarından fazlasıyla memnunlar, zaten stok problemlerinden, kargo şikayetlerinden belli.
Bu arada ben telefona sahip olmadan önce digital market'i tanımaya çalıştığımı, konuyu da bu süreçte "biri çıksa da fikrimi değiştirse" ümidiyle açtım :) Digital market'in vurdumduymazlığı, umursamazlığı ve kurumsallaşamamış olmasından ötürü telefonu satın almaktan vaz geçtim ancak hala takip etmeye devam ediyorum. -hele hele cihazı n11'de 200tl fazlaya satıp kendi sitelerinde stok yok demeleri?!?!-

Hatta şöyle de bir kampanya başlamış;
"Hello meizu. As all we know, your company is start to sell your phones in Turkey. And we are very like meizu mx4. Its price, specs or design. Many of Turkish people buy it but your company using dg tech or digitalmarket in Turkey. For voice of Turkish people i wanna say this company is sucks. They taking very low stocks and their personels very unfriendly. They dont give us any information(shipping, ordering or stock). And in last few days, a new part of mx4 just arrived in Turkey and as Turkish people we want to buy mx4. But after few orders, dgtech says out of stock and couple hours later, another internet shopping adress n11.com start to sell meizu mx4 and they added extra 200tl price! As you know meizu officially says, the turkish price is 999tl for 16gb, 1049tl for 32gb. But when we see this phone in n11.com, price is 1199tl for 16gb, and 1299tl for 32gb! We are suspecious about dgtech open an account in n11.com with different name, and start to sell remain stocks with high price! Turkish people and meizu wont deserve this. Please meizu, please use a different dealer in Turkish! That is so annoying and meizu name has bad reputation because of dgtech. Please give us a support. Thank you. "
yazıp mzcs@meizu.com 'a mail atıyorsunuz. Ben de attım ne yalan söyliyeyim :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı