Mekanik klavye almaya değer mi?

Bütçe
2000TL

yirmibes25

Picopat
Merhaba öncelikle, sorum başlıktaki gibi, artık membran klavyelerden çok muzdarip olmaya başladım, birinin space tuşu bozuluyor birinin W tuşu kırılıyor, tamir edebildiğim kadar ediyorum ama maalesef bir yere kadar ancak oluyor. Normalde bu yaşandığında en yakın zincir markete gidip bulduğum en ucuz klavyeyi alırım, ortalama 1-2 yıl kullanırım sonra o da bozulur fakat en son bu dediğimi yaptığımda gerçekten çok kötü bir klavyeye denk geldim. "W, A, S, D" kısmındaki tuşlar berbat ötesi 2 kere falan basıyorlar. Daha önce hiç mekanik klavye deneyimlemedim ama manyetik klavye deneyimleme şansım oldu, oynadığım oyunlardan ötürü (gerçekten çok ince hareket isteyen platform oyunları internete "Kaizo" yazarsanız görebilirsiniz) manyetik klavye bayağı hoşuma gitti ama fiyatları biraz tuzlu geldi. Konuyu fazla dağıtmadan benim durumumda mekanik klavye almanın mantıklı olduğunu düşünüyor musunuz, eğer düşünüyorsanız aşağıdaki forumdan araştırarak bulduğum seçenekler hakkında yorum yapar mısınız? Dipnot geçeyim; 2000 liradan fazla para vermek istemiyorum ve F tuşları olmayan klavyeye çok zor alışırım.

Bu klavyede F tuşları yok fakat tasarımı güzel ayrıca internette bu klavyeye dair çok fazla içerik buldum yurt dışında da beğenilen bir klavye.
Bu klavyeyi ekleme sebebim %98 olması içeriğinde Outemu switch kullanılmış bu listedeki diğer klavyelere göre biraz daha kötü galiba bu switchler yanlışsam düzeltin.
Tahmin edebileceğiniz üzere Aula F87 de burada. Bu klavye bu bütçe için en iyi seçenek gibi 2000 lirayı biraz geçiyor ama neyse. Klavyeyle ilgili bir sorum var; driverinda sıkıntı yaşayanları gördüm birkaç kere o yüzden yorumlarınızı bekliyorum. Bu fiyat bandında 2. el Aula F75 satanlar var, sizce F87 varken F75 değerlendirilir mi?
Son olarak membran klavyeden devam et derseniz Machenike K1 var aklımda. Yorumlarınızı bekliyorum.

Çok ses çıkaran blueswitch modeller çok rahatsız edici sesi var alınmaz ama redswitch modeller alınır.

Kesinlikle mekaniğe geçin derim. Çok daha iyi hissiyatı var ve inanın daha keyifli. Switch olayına gelince çok çok ufak şeylere takılmadığınız sürece sorun olmaz. Tabiki kaliteli switchler daha çok fark yaratır ama kişiden kişiye göre değişen zevkler de içeriyor. Mesela yazarken daha çok ses çıkarsın diye özellikle blue switch alan da var. Bu keyfinize ve ortamınıza göre değişir.

Aslında switch ya da hissiyattan ziyade en çok hot swap özelliği yüzünden almak istiyorum yukarıda belirttiğim gibi sırf space tuşu kırıldığı için kaç tane klavye kullanılamaz hale geldi hot swap klavyenin gövdesine zarar gelmediği sürece bu durumun önüne geçecektir diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı