Mekanik Klavye Bozulmaları

Proveit

Kilopat
Daha fazla  
Switch'lere az bir su değse bile bozulabiliyor. Bugün James Donkey 610 marka klavyemin neredeyse 6-7 tuşu mefta oldu. Eskiden 30 liralık bir klavyem vardı, üzerine neler dökülmedi kolaları litre litre içti resmen bana mısın demiyordu. Sizin mekanik klavyelerde böyle durumlar oluyor mu merak ettim açıkçası. Yoksa ucuz diye mi bu kadar dayanıksız?

Kullandığın klavye mekanik mi ve başına böyle bir şey geldi mi merak ettim.
Hayır ama direk isimden ve namından çıkarımımı yaptım zaten! O paralara mekanik klavye mi olur allasen!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Hayır ama direk isimden ve namından çıkarımımı yaptım zaten! O paralara mekanik klavye mi olur allasen!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aslında parasına göre iyiydi. Ta ki bu sorun olana kadar...

610 ve CK350 OUTEMU switch kullanıyor video belirtilmiş biliyor ama o paralara birazdaha ekleyip veya indirimlerde rahatça Cherry MX klavye alınabiliyor.

200-250 TL civarına mekanik klavye olur mu olur.

Klasik mekanik anahtarlar için klavyenin markasının ne olduğu önemsiz. Mekanik anahtarlar suya ve toza karşı dayanıksızdır.
Klavyeye sık bir şeyler döken insanlar optik mekanik ya da membran klavye kullanmalı.

Onyargıyı bırakalım artık. Yakışmıyor böyle bir donanım forumuna.
Sorunun neden kaynaklandığını konu sahibi açıkça söylemiş zaten.

Bir klavyede özellikle suya karşı dayanıklı bir sistem kullanılmadı ise o klavye mekanik ise ilk su temasında biter zaten.
Enerji iletiminin en basit prensibi "Su iletkenin düşmanıdır"

610 ve CK350 OUTEMU switch kullanıyor video belirtilmiş biliyor ama o paralara birazdaha ekleyip veya indirimlerde rahatça Cherry MX klavye alınabiliyor.

200-250 TL civarına mekanik klavye olur mu olur.
Olur olmasına da Ali abi videoda belirtiyor, James Donkey'in ürettirdiği switchin kalitesi farklı, Cooler Master'ın ürettirdiği farklı olacaktır elbet. Bundan bahsediyorum. Yoksa her çinli marka kötü olacak değil. Cooler Mastar uyanık olduğu için mi aynı switcli klavyeyi 400 liraya satıyor. Bu nasıl mantık. Ne kadar ekmek o kadar köfte ki bu bile en ucuz olanı 1000 TL'ye kadar var bu klavyeler. Kendimizi uyanık sanıyoruz hep, ben de dahil ama hep de paramız gidiyor dandik ürünler yüzünden...

Şahsen o fiyata en dandik mekanik klavye alacağıma, o fiyatlara kaliteli normal klavye alırdım. Çünkü ucuz etin yahnisini çok tecrübe ettim biliyorum yani. kalite gibisi yok. En azından yarıda bırakmıyor adamı!

@Dr. Sheldon C. Tam olarak öyle dememiş Cooler Master yaptığı kalite kontrol zaten video izlediyseniz anlarsınız bunlar yeni Outemu switchler.
Jame Donkey'in yenisi veya eskisini taktığını nereden bileceğiz. Böyle bir bilgi var mı! Yoksa ben markaya güvenirim. Ha parasını düşünmeyen istediğine güvenebilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı