Mekanik Klavye İzolasyon ve Yağlama

SKF olan 70-80₺ civarina bulunuyor, super lube olan 300 uzeri.

Ama optik.switchte tam olarak nasil kullanacagini anlayamadim tam olarak
Hocam switchin tam ortasında olup stemin inip kalkmasını sağlayan yay sanırım üst ve alt kısımdaki plastik kısımlara vurdukça titreşim yapıyor. Switchi söküp elimde bastıkça bile duyuyorum bırakma esnasında bu çınlama sesini. Kenardaki klik hissini sağlayan metal parça siyah switchlerde yok mesela, onlarda bile switche basıp hızlı bırakınca geliyor bu çınlama. Hatta switchlerin kasasına yandan vurunca da oluyor bu çınlama. 100 tane switchte aynı problem olunca klavyenin kasasını titreten her haareket müthiş bir çınlama yapıyor haliyle. Sadece ortadaki yayı yağlayarak bunu aşmayı planlıyorum.
Bir de bana yağın yanında switch açacağı da lazım olacak.


Şöyle g0 içeren bir kit mi almak gerekir, yoksa Aliexpress'ten switch açacağı + SKF mi kullanayım?
 
@Etzel_13 kiti aldım. Henüz kullanmadım ama yağ biraz az gibi. Diğer malzemeler yeterli.
Benim switchlerin klipsleri şu şekilde. Açmada sıkıntı yasatmayacaksa siparis geçeyim ben de.
IMG_20230406_145455.jpg
 
@Etzel_13 hocam Cherry MX tarzı Switch'leri açabiliyor. Sizin Switch'ler de dediğim tarzdaysa sorun olmaz.
Baktım da acamiyormus sanırım outemu switchleri bu. Başka ürün bulmam gerekecek sanirim. 100 tane switchi elle acarsam ya switche ya ya kendime zarar verecegim :)

Dostlar konuyu baştan okudum ama kafam biraz karıştı. Sadece switchin içindeki yayı yağlamak için kullanabileceğim ürünler nelerdir? Krytox 105 mi bulmam lazım? Veya daha kolay ulaşılabilecek bir alternatifi var mıdır?

Düzenleme: Klavyedeki bütün switchleri tek tek söküp açtım. Yayları bag lubing yöntemi ile Super Lube kullanarak yağlayıp tekrar taktım. Çınlama sesi sıfır şu anda. Tavsiye veren herkese teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı