Mekatronik mühendisliği iş yelpazesi nasıldır?

Bu sene sınava gireceğim belki kimilerine göre bölüm seçimi erken olabilir😊. İlgi alanlarımdan başlamak istiyorum. Genel olarak elektronik devrelere ve yazılıma ilgi duymaktayım. Genel olarak ilgi alanlarım vs. elektrik elektronik mühendisliğine eş değer. Fakat bir yandan Mekatronik mühendisliğine ilgimi çekmekte. Genel olarak bu bölümün elektrik elektronik ile farkı nedir ve iş yelpazesi elektrik elektronik mühendisliğine göre nasıl? İş bulma olasılığı ögrenim kalitesi nedir?

.

Son düzenleme:
Bu mesajımı bi arkadaşa atmıştım sana da atayım. Selam dostum ben Mekatronik Teknikerliği okudum biraz bilgi veriyim sana. Okuması gerçekten zordu özellikle 3 bölümün bir araya gelmesinden dolayı her dersten bir şeyler bilmek seni kurtarmıyor. Bir yere odaklı çalışmadığın ve tamamen bilmen gerektiğin için de çalışması biraz can sıkıyor. Onun dışında üniden mezun olunca iş olanağı benim yaşadığım trakya bölgesinde var. Şöyle var herkes deneyimli insan istiyor ama yetiştirecek fabrikalar seni her yerden alıyor. Ben elektronik teknikeri başvurularına da mekanik teknikeri veya bakımcı olarak bile başvuru yapıp konuşmaya çağrıldım. Senden istenilen şey aslında ne kadar potansiyelinin olduğu. Şunu belirtmek isterim ki her işi yapacağım dersen bu bölüme git. Otomasyon kısmında çalışıyorum ama bilgisayardan çıkıp sahaya indiğim ve motorlara baktığım da oluyor. Ufak tefek elektronik işlerle de uğraştığım oluyor. Her işten azar azar bildiğin için her işin az kısmını sana bırakabilirler. İlk başta zorlansan da eğer masa başı değil de aktif çalışmayı seviyorsan güzel bir tercih olabilir.
Gelelim senin sorduğun sorulara. Bir elektrikçi kadar elektrik bilemezsin. Ek olarak onlar kadar yüksek voltajda çalışman riskli olabilir. Gelişime açıksın ama onlar kadar detaylı bir eğitim görmeyeceksin. İş yelpazesi olarak bilmiyorum çünkü ben elektrik olarak başvuru yaptığımda da çoğu yer geri dönüş yapıyor iyi veya kötü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı