Meltdown ve Spectre Tehlikesine Hazır mıyız?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Umarim birileri cikip bu haber curudu falan der.

Son düzenleme:
Windows ve BIOS tabanlı fixler yayınlandı, yayınlanıyor. Son kullanıcıyı etkileyen bir durum yok.

Beta BIOS güncellemesi yayınlanmış kullandığım H81M-C modeline, finalı çıkar mı sonra? Beta BIOS yüklemek istemiyorum açıkçası.

Son düzenleme:
Windows ve BIOS tabanlı fixler yayınlandı, yayınlanıyor. Son kullanıcıyı etkileyen bir durum yok.
Video icerisinde bu sorunun yazilimsal yama ile duzeltilemeyecegi belirtiliyor, bu konuda neler diyeceksiniz?

Bu açık kapatılır, yarın yeni açıklar ortaya çıkar. Sözde ülkelerinin güvenliği için bizi izlemeye devam edecekler. Donanımsal olarak da kapatılsın açıklar. Yarın yeni yöntemler bulurlar. Bilgisayarımda 3 tane klasik müzik, 2 tane de simülasyon oyunu var. Başka hiçbir şey yok. Bu açığı asıl öneme alması gereken kişiler hükümetler. Hala bazı bilgisayarlarda XP kullanılıyor. İsteseler tek tıklamayla bütün devlet bilgilerini saniyesinde çekerler. 2 aydır sistemi güncellemiyorum zaten. Güncellemek de istemiyordum ama indiriyorum şuan son güncellemeleri. Elhamdülillah bilgisayarım daha güvenli olacak birazdan.

"Son kullanıcıyı etkileyen" tanımını doğru bulmuyorum. Evet Spectre açığını kullanabilmek için üst düzey donanım ve yazılım bilgisi gerekiyor. Ancak sonuç olarak böyle bir açık mevcut ve bu açık ne BIOS yamasıyla kapatılabiliyor ne de Windows yamaları ile.
Bu açık devletlere karşı kullanılacak düzeyde olsa bile, bu sizi etkilemeyeceği, bilgilerinizin çalınmayacağı garantisini asla vermez.

Açıktan yararlanmalarını güncellemeler zorlaştırıyormuş. Amd işlemciler bu açıktan etkilenmiyor diyorlar doğru mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…