Mem-chanical Switch Nedir?

Logitech bana daha çok MOBA oyunlar için ekipman yapan bir firma olarak geliyor. FPS oyunları oynadığım için Steel Series, Cooler Master, Razer, Ozone FPS oyunları için daha yakın gibi düşünüyorum. Zaten çoğu CS:GO profesyonel oyuncularda bu markaları tercih ediyor.
Yanlış düşünüyorsunuz. Turnuvadaki FPS oyuncuları onlara kim sponsor olursa onların ekipmanlarını kullanırlar. Klavye değilde fare olarak G402 kullanıyorum. FPS oyunlarında da gayet memnunum.

Logitech bana daha çok MOBA oyunlar için ekipman yapan bir firma olarak geliyor. FPS oyunları oynadığım için Steel Series, Cooler Master, Razer, Ozone FPS oyunları için daha yakın gibi düşünüyorum. Zaten çoğu CS:GO profesyonel oyuncularda bu markaları tercih ediyor.
Birincisi Razer sadece pahalı firmadır. Alınmaya değmez. Turnuvalarda kullanılmasının nedeni sponsorluk.

İkincisi, Steelseries iyidir ama en pahalı ürünlerinde bile dandik kablo kullanır. Yoksa genel olarak kaliteli firmadır.

Ayrıca iş ekipmanda değil, bilekte! İyi ekipman alarak sadece kendini kandırırsın. (y)

Logitech bana daha çok MOBA oyunlar için.

Logitech en son 3 sene önce MOBA ürünü çıkardı. Razer daha çok MOBA' dır. (y)

Yanlış düşünüyorsunuz. Turnuvadaki FPS oyuncuları onlara kim sponsor olursa onların ekipmanlarını kullanırlar. Klavye değilde fare olarak G402 kullanıyorum. FPS oyunlarında da gayet memnunum.

Turnuvadan ziyade oyuncular kişisel olarakta bu tür markaları kullanıyorlar. Reddit, HLTV gibi forumlarda genelde övülen markalar olduğu için söyledim. Markaya asla bir küskünlüğüm yok. Logitech iyi ve sağlam bir markadır. Kullanan baya arkadaşım var fakat Logitechi beğenmiyorum gibi gibi :)

Birincisi Razer sadece pahalı firmadır. Alınmaya değmez. Turnuvalarda kullanılmasının nedeni sponsorluk.

İkincisi, Steelseries iyidir ama en pahalı ürünlerinde bile dandik kablo kullanır. Yoksa genel olarak kaliteli firmadır.

Ayrıca iş ekipmanda değil, bilekte! İyi ekipman alarak sadece kendini kandırırsın. (y)

Logitech en son 3 sene önce MOBA ürünü çıkardı. Razer daha çok MOBA' dır. (y)

Evet Razer'ın gereksiz bir pahalılığı var, SS'in kabloları biraz dandik haklısınız. Bilek olayında da haklısınız :)

Profesyonel oyuncuya ne verirsen oynarda orası ayrı. :)

Genel olarak G710+ modelini beğeniyorum. Kullanan @SideWinder var, o daha iyi bilir. :)
Ya kaya gibi klavye maşallah. Bir şu turuncu kısmını sevmedim, setup'ı bozuyor diye, onu da boyayacağım.

Günümüzde bu kadar mültimedya tuşlu klavye bulmak zor. Özellikle şu tekerlek... :D

Logitech dışında alternatif arıyorum, Apex M400 ve Apex 350 var ancak fiyatları 350 TL bandında. Amazon'dan TT eSports Poseidon Z alabilirsiniz. Thermaltake ürünü bir klavye, o da yaklaşık olarak 350 TL.

Şu an Hepsiburada'da G710 299 TL, ben önyargınızı kırmanızı öneririm.

Bu sette de Mem-Chanical anahtar çeşidi var ve en doğru cevabı verir. Bana soracak olursan az daha biriktirip G710+ almalısın. Ön yargın o kadar yanlış ki, kullandığın anda çok değişecek. En azından fiziksel bir mağazada denemelisin. 300 TL gibi bir fiyat için en iyi klavye herhalde G710+ modeli.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uzun zamandır A4 Tech KR-73 modelini kullanıyorum. Oyuncu kulaklığım, fare ve fare altlığım bulunuyor fakat klavyeye hiç önem vermemiştim. Son 2 haftadır klavye arayışlarına girdim. 250TL gibi bir bütçem var maalesef daha fazla yukarı çıkamam. 250 TL'ye pek fazla tercih bulunmuyor. Cooler Master MasterKeys Lite L adlı klavyeyi buldum ve çok hoşuma gitti. Bütçeme de çok uygun. Fakat gel gelelim ki "Mem-chanical" özelliğini görene kadar. Bazıları mekanik hisli diyor, bazıları membran ve mekanik birleşimi diyor. Nedir bu Mem-chanical Switch? Cooler Master MasterKeys Lite L alınır mı?

Ayrıca 250 TL'ye SS 6Gv2 mekanik klavye var fakat klavye çok eski olduğundan(3-4 yıllık bir klavye) ve harflerin çabuk silindiğinden almak istemedim. 6Gv2 kullanan arkadaşım harflerin çabuk silindiğini ve karanlıkta pek fazla görünmediği için RGB Led'li mekanik klavye almamı önerdi.

Lite L klavyemizin mem-chanical tuşları hakkında bilgi facebook sayfamızda mevcut. Vuarada size normal bir mekanik klvayemizi önerebilirim.
Şuan Trigger Z de bir kampanyamız mevcut, Cherry MX brown switch, TR layout , beyaz led. 199 tl

https://www.itopya.com/Cooler-Master-Trigger-Z-Mekanik-TK-Kablolu-Gaming-Turkce-Q-Klavye/

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı