Mem Reduct uygulamasını kullanmak sorun olur mu?

Litenium

Centipat
Katılım
19 Temmuz 2022
Mesajlar
643
Çözümler
8
Bilgisayarım bayağı kasıyor. Üstüne yetmezmiş gibi RAM'de yüksek Mem Reduct uygulaması PC bu kadar kasarken Mem Reduct uygulaması bilgisayar çöker mi?
 
Mem Reduct kullanmak sorun yaratmayacaktır fakat bilgisayarı hızlandırdığını düşündüğüm bir program değil kendisi. Önbelleği temizleyerek RAM'de yer açıyor ama önbelleğin içinde Windows için gerekli bileşenler de bulunduğundan işletim sistemi sürekli olarak gerekli şeyleri tekrar önbelleğe almaya çalışıyor. Mem Reduct siliyor, Windows yazıyor. Bu da yüksek disk kullanımını açığa çıkaracaktır. 10 dakikada bir kez kullanılmasında zarar yok kısa süreler içerisinde sürekli kullanmak sorun yaratabilir. Oyun oynarken kullanılmasını hiç önermiyorum. Oyunda disk kullanımından doğan droplar oluşabilir, önbellek temizlendiği için de önbelleğe alınan uygulamalar kesin olarak daha yavaş açılır. RAM ve disk kullanımı ile ilgili sorunlarınızı işletim sistemini değiştirerek ya da donanımınızı yükselterek çözmenizi tavsiye ediyorum.
 
HDD kullanıyorsanız kullanmayın. Sistem uygulamalar tekrar açılana kadar aşırı yavaş çalışıyor.
 
Bu uygulama gereksiz hizmetleri kapatıyor zararsız evet belki RAM konusunda işinize yarar ama disk ile alakalı bir sorununuz varsa diskinizi kullanır yani eğer diskiniz eski olduğu için artık %100 kullanılıyorsa indirmeyin daha da yavaşlatır.
 
Uygulamanın içinden neleri kapatması gerektiğini falan ayarlayabilirsiniz yani donma sorunu gibi şeyler olursa oradan bakarak çözersiniz.
 
Bilgisayarım bayağı kasıyor. Üstüne yetmezmiş gibi RAM'de yüksek Mem Reduct uygulaması PC bu kadar kasarken Mem Reduct uygulaması bilgisayar çöker mi?

Kullanmak pek fazla bir zararı olmayacaktır ancak HDD kullanıyorsanız veya oyun oynarken tarayıcıda dolanırken açacaksanız hiç açmayın mavi ekrana kadar sebep olabiliyor.
 

Geri
Yukarı