LxAnder191
Decapat
Daha fazla
- RAM
- XPG 3200 MHz 8x2 RAM
- SSD veya HDD modeli
- Adata 710 Legend 1TB
- Ekran kartı
- RTX 3060
- Anakart
- ASUS Prime B450 mk II
- İşlemci
- Ryzen 5 5600
Selamlar, temmuz ağustos aylarından bu yana mavi ekran hataları alıyorum. Bir ara minidumplarla, MemTest86'larla vb. bayağı test ettim; RAM'ler sorun göstermedi. Bu aralar ve dün "Memory Management"tan dolayı ve "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA" vererek çöküyor. Dün Windows bellek tanılama ile yaptığımda bellek sorunları bulundu dedi. Sonra kasayı açıp tek tek denediğimde RAM'lerin B1 slotunda RAM1'in hatalı gözüktüğünü gördüm hem de biraz zor kilitleniyor. A1 slotunda RAM1 normaldi, "Sanırım slot bozuk." dedim fakat ondan sonra RAM2'yi A1'e taktım normal gösterdi, B1'e taktım orada da normal gösterdi. RAM2 için B1 slotunda takılı iken MemTest86 çalıştırdım, bir sorun bulamadı. Sonrasında ise iki belleği takıp bellekleri 2133 MHz'ye ve voltu 1.25'e çekip Windows bellek tanılama yaptım, orada da sorun göstermedi. Ben de oyunlarda denedim, bir sorun yoktu; bunlar dün yaptıklarımdı. Bugün tekrar bilgisayarı kapattım, "MEMORY_MANAGEMENT" hatası verdi ve iki bellek de takılı iken şu an MemTest86'yı başlattım, 10 dk. oldu, bir hata bulamadı. Şu anlık bilgisayarda Memtest çalıştığı için minidumpu atamıyorum, konuyu açtıktan bir süre sonra atabilirim. Dün gün içinde bellekleri çıkartıp içeride toz kontrolü vb. de yaptım zorlama olmadan ve SSD'yi de çıkartıp taktım. Sorun ne anlayamıyorum, kaç aydır geçti sanıyorum geliyor, yardımlarınızı bekliyorum.